Zikirmatik

Konu sahibi son olarak 2369 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dini normların tartışılacak bir yanı olmadığını, inanıp inanmama durumuna bağlı olduğunu vurgulamak istedim esasında.
Hoş kaç kere ne derece zikir çekmenin, illa x sayıda dua etmenin ibadet ya da norm anlamında yeri nedir onu da bilmiyorum.Yukarıdaki verdiğim örnek çok geneldi.
Sanırım hadislerle bağlantılı bir çoğu.

İnanıp inanmama durumuna bağlılığı bariz bir gerçek zaten. Qasem yorumunda bedel olması gerektiğini söyledi. Alintilayip herhangi bir soru sormadım çünkü bu kendisine göre bir mantık bunu sorgulamak ayrı bir tartışma konusu olur. Mantık nedirden giriş yapmamız gerekir. Anlatabilmisimdir umarım.

Sayıların, yer ve zamanın belli usül ve tertiplerle düzenlenip bazı ayetlerin belli ritüellerle okunmasında anlayamadığımız olağanüstü denilebilecek etkileşimleri olduğuna inanıyorum ..
Diğer taraftan zikir kalp ile değil dil ile yapıldığı müddetçe olgunlaşmamış meyveden öteye gidemeyecektir ..

İnanıp inanmama durumuna bağlılığı bariz bir gerçek zaten. Qasem yorumunda bedel olması gerektiğini söyledi. Alintilayip herhangi bir soru sormadım çünkü bu kendisine göre bir mantık bunu sorgulamak ayrı bir tartışma konusu olur. Mantık nedirden giriş yapmamız gerekir. Anlatabilmisimdir umarım.

Qasem ile ne diyolga girdiğinizle ilgilenmedim.
Bir şey sordunuz/yazdınız ben de ona göre fikrimi beyan ettim.
Zikirmatiğin neden kullanıldığını ya da bir duanın belli bir sayıda neden edildiğini samimi bir şekilde merak ettiğini iddaa eden biri mantık ilkelerini de açabilir bence.
Abes durmaz yani de ben devamını getiremem vakıf olduğum bir saha değil çünkü.Olayın mantık kısmını kendimce yorladım sadece. Bundan sonrasını Eksen ya da dini bilgisi yoğun başka bir arkadaş ile devam edebilirsiniz.

Zikirmatik denen alet bunu dil düzeyinde bırakıyor benim fikrimce.

Quasem ile ne diyolga girdiğinizle ilgilenmedim.
Bir şey sordunuz/yazdınız ben de ona göre fikrimi beyan ettim.
Zikirmatiğin neden kullanıldığını ya da bir duanın belli bir sayıda neden edildiğini samimi bir şekilde merak ettiğini iddaa eden biri mantık ilkelerini de açabilir bence.
Abes durmaz yani de ben devamını getiremem vakıf olduğum bir saha değil çünkü.Olayın mantık kısmını kendimce yorladım sadece. Bundan sonrasını Eksen ya da dini bilgisi yoğun başka bir arkadaş ile devam edebilirsiniz.
Herhangi bir diyalogla ilgili olmanız gerekmiyor. O diyaloğu yazmamın sebebi ' her şeyde mantık aranmaz' demenizden ötürü idi. Mantık ilkeleri adı altında bir olayı değerlendirmek öznel bir yargıdır. Ortak bir mantıklı bulamayız. Teşekkürler.

Kabe gibi İslam adına pazarlanan şeylerin en küçük parçası belki de. Sonrasında namaz kılan robot olabilir. Sahibi Allah rızası için niyet edecek, robot da namazı kılacak. :p

Çok önceleri antikapitalist müslümanlar grubundan biriyle tanışmıştım. Hac göreviyle ilgili şöyle demişti: Bugün için Kabe'nin, kutsal toprakların bir önemi kalmadı. Para hırsı için o toprakların ruhunu öldürdüler. Kimisi gecesini bir kartonun üzerinde, kimisi de lüks odasının Kabe manzaralı terasında geçiriyor gecesini, demişti. Madem peygamber toprak oldu, benim kabem de budur deyip, bir avuç toprak göstermişti.

Nasıl ki Müslüman'ların akıttığı o paralar Arap prenslerin cebine, şatafatlı yaşamlarına gidiyorsa; bu tür şeylerin getirisi de saçma yerlere gidiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri