Zikirmatik

Konu sahibi son olarak 2369 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir dönem çok ilgi gördü.Bir dönem sanıyordum ki bugün tekrar denk geldim. Amacı ve gerekliligi hakkında fikirleriniz nedir?

İslam dünyasının yapay zeka ile eş değer icadı. Yeni neslini bekliyorum, şakirt S-5000

Bilhassa yaşlılar için ya da hafıza problemi olanlar için gerekli olabilir.
Belli sayılarda okunması gereken dualar var diye biliyorum ibadetlerinde.
Kullanmayı mı düşünüyorsun Raven ? merak nedenini merak ettim ben de

Sadece yaşlılar için değil.
1000'in üstünde çekilen zikir için sayıyı şaşırmamak için kullanılıyor. Kaç tane zikir çektiğini gösteriyor.

Bilhassa yaşlılar için ya da hafıza problemi olanlar için gerekli olabilir.
Belli sayılarda okunması gereken dualar var diye biliyorum ibadetlerinde.
Kullanmayı mı düşünüyorsun Raven ? merak nedenini merak ettim ben de

Benlik bir durum yok. Bir kaç sorum var sadece. Sana değil genel soruyor olayım aynı zamanda.
Mesela duaların neden belli sayılarda okunması gerektigi?
Neye göre belli sayı?
Bu durumun samimiyet açısından değerlendirilmesi?
(Soru neden dua okunduğu değil. Dikkatli okuyunuz.)

Zaman zaman kullandığım bir alet.

Öyle zaman geliyor ki 70.000 Tesbih çekiliyor. Gayet kolaylık.

[YOUTUBE]sK7JMl6nkBM[/YOUTUBE]

Benlik bir durum yok. Bir kaç sorum var sadece. Sana değil genel soruyor olayım aynı zamanda.
Mesela duaların neden belli sayılarda okunması gerektigi?
Neye göre belli sayı?
Bu durumun samimiyet açısından değerlendirilmesi?
(Soru neden dua okunduğu değil. Dikkatli okuyunuz.)

İnanıyorsan;
Tanrı öyle istemiştir.
İzin alması gerekmiyor sanırım.
İnanmıyorsan zaten mesele yok.
Bir tek dinde değil hayatın/evrenin her alanında mantık aramayı,her şeyin mantıklı bir izahatinin olduğu düşüncesinin de mantıksızlık olduğunu düşünüyorum.
Mantık denilen şey de en mükemmel olduğunu iddaa eden (çoğunca) bir organizmanın ürünü zaten. (Her şeyi algılayabilme anlamında)
Olayın sayısal ve dini ilmi konusundaysa fikrim yok.
Sayıların İslamdaki yeri vs.

İnanıyorsan;
Tanrı öyle istemiştir.
İzin alması gerekmiyor sanırım.
İnanmıyorsan zaten mesele yok.
Bir tek dinde değil hayatın/evrenin her alanında mantık aramayı,her şeyin mantıklı bir izahatinin olduğu düşüncesinin de mantıksızlık olduğunu düşünüyorum.
Mantık denilen şey de en mükemmel olduğunu iddaa eden (çoğunca) bir organizmanın ürünü zaten.. (Her şeyi algılayabilme anlamında)
Olayın sayısal ve dini ilmi konusundaysa fikrim yok.
Sayıların İslamdaki yeri vs.

Bu yorumu bahane sözlükte ki konuya yapabilirsin, tartışma konusuna değil.

Şöyle diyeyim neden kullanmayı tercih ediyorsunuz? 70000 neden?

Misal ; 70.000 Adet La ilahe illallah çekiyoruz.Kolay unutmamak için , elde rahat tutulduğu için , söyledim yine söylüyorum kolaylık olduğu için tercih ediyorum.

diğer sorunuza bu yorum açıklayıcı olacaktır ;

Sual: Neden sürekli sayılar var dualarda, onu hiç anlamıyorum. Mesela neden mezarlık önünden geçerken 3 İhlas 1 Fatiha okumam gerekiyor? Neden 2 İhlas değil?
CEVAP
Peygamber efendimiz, üç ihlas okuyan Kur’an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevap alır buyuruyor. Fatihanın faziletini bildiriyor. Peygamber efendimiz iki deseydi, siz kalkar, (Neden iki ihlas da üç değil) derdiniz. Yemin kefareti için 3 gün peş peşe oruç tutulur niye iki veya 4 değil de 3? Dinin emri öyle! Niye sabah namazı 4 rekat, öğle 10, ikindi 8, akşam 5 rekat? Allah öyle emrettiği için. Suç rakamlarda değildir, bu tür yanlış anlama, bilgisizlikten veya itikad zayıflığından ileri gelir.

Ayrıca az önceki üslübunuzla tekrar yorum atmaya kalkarsanız ; kalbinizi kırarım.

Misal ; 70.000 Adet La ilahe illallah çekiyoruz.Kolay unutmamak için , elde rahat tutulduğu için , söyledim yine söylüyorum kolaylık olduğu için tercih ediyorum.

diğer sorunuza bu yorum açıklayıcı olacaktır ;

Sual: Neden sürekli sayılar var dualarda, onu hiç anlamıyorum. Mesela neden mezarlık önünden geçerken 3 İhlas 1 Fatiha okumam gerekiyor? Neden 2 İhlas değil?
CEVAP
Peygamber efendimiz, üç ihlas okuyan Kur’an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevap alır buyuruyor. Fatihanın faziletini bildiriyor. Peygamber efendimiz iki deseydi, siz kalkar, (Neden iki ihlas da üç değil) derdiniz. Yemin kefareti için 3 gün peş peşe oruç tutulur niye iki veya 4 değil de 3? Dinin emri öyle! Niye sabah namazı 4 rekat, öğle 10, ikindi 8, akşam 5 rekat? Allah öyle emrettiği için. Suç rakamlarda değildir, bu tür yanlış anlama, bilgisizlikten veya itikad zayıflığından ileri gelir.

Ayrıca az önceki üslübunuzla tekrar yorum atmaya kalkarsanız ; kalbinizi kırarım.

Yazdiklarinizi okudum. Bence siz o yorumdaki uslubunuzla inanciniza saygısızlık ediyorsunuz.

Zikir denen şeye bakış açımız çok farklı...
Zikir, anmak gündemleştirmek, gündem oluşturmak...
Bunun için matiğe değil, bilgi, birikim, eylem ve bedele ihtiyaç var...

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu yorumu bahane sözlükte ki konuya yapabilirsin, tartışma konusuna değil.

Dini normların tartışılacak bir yanı olmadığını, inanıp inanmama durumuna bağlı olduğunu vurgulamak istedim esasında.
Hoş kaç kere ne derece zikir çekmenin, illa x sayıda dua etmenin ibadet ya da norm anlamında yeri nedir onu da bilmiyorum.Yukarıdaki verdiğim örnek çok geneldi.
Sanırım hadislerle bağlantılı bir çoğu.

'70000 e ulaşıyor bazen kolaylık oldu ' samimiyetsizce geliyor. Sayınız da sizde kalsın. Böylesi daha iyi emin olun.

Yukarıda size yazdığıma "yazdıklarınızı okudum" demişsiniz lakin okumadığınız apaçık ortada.

"Suç rakamlarda değildir, bu tür yanlış anlama, bilgisizlikten veya itikad zayıflığından ileri gelir."

Ben orada 70000'e ulaşıyor kolaylık demedim. Zamanı geliyor 70.000 Adet Tesbih çekmemiz gerekiyor dedim. O yüzden bu sayıyı kolay ve unutmamak için bunu kullanıyoruz anlamında gayet kolay dedim.

Ama anlayana.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri