Zenci erkek mi beyaz erkek mi..

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Allahtan forumda zenci yok ben zenci olup bunlari okusam kirilirdim, vebali gibi.
Bi defasında fabrikada siyahi bir kadınla çalışıyordum kadın TAtile gidip gelmişti Hollandalı şef ince bir espiri yapmıştı kadın onu asla idrak etmeden yoluna devam etmişti..”hoşgeldin kararmışsın,izine mi gittin yoksa?”

• Üzgün
Tepkiler: W
İlişki olarak yorumlarsak, sevdikten sonra ten renginin doğal olarak bir önemi yok, diğer özelliklerinin de bir farkı olmadığı gibi insanın gözünde. Boş boş yorumlar yapmasın bazısı, igrenmek nedir ya okuyunca irkildim yok ermeniler dışında ırkçılık yapmazmis ahaha şaka gibi cümleler. Sevmeyebilirsin ama sosyal bir ortamda bunu dile getiremezsin, hadi getirdin bu şekilde bir tabir kullanamazsın. Oyle şeyler yazasım var ki uzatmamayi secmek en doğrusu sanırım kime ne anlatılıyorsa

Şahsi düşüncem için kimseye hesap verecek değilim!

Şahsi düşüncem için kimseye hesap verecek değilim!
Unlemli unlemli konuşma benimle be... Şahsi düşünceni dokuz bogumdan geçir önce. igrenme kelimesini herkesin içinde kullanamazsın anladın mı? Bir kere de hatanızı kabullenip kusura bakmayın cümlesini kurun bari incileriniz dökülmez o kadar zor değil hadi bir adımla başlar her şey...

Son düzenleme:
Unlemli unlemli konuşma benimle be... Şahsi düşünceni dokuz bogumdan geçir önce. igrenme kelimesini herkesin içinde kullanamazsın anladın mı? Bir kere de hatanızı kabullenip kusura bakmayın cümlesini kurun bari incileriniz dökülmez o kadar zor değil hadi bir adımla başlar her şey...
Seni ilgilendirmez benim şahsi düşüncelerim! Bir Türk erkeğine laf etsem o zaman hakkın olur konuşmaya.

Peki Rymia Azeri kadinlar icin de ileri geri konusan olunca sahsi dusunceniz saygi duyuyorum diyebilecek misin ?

Başka Azeri kadınlar beni alakadar etmez. Ben kendi ahlakımdan sorumluyum. Ki ayrıca burda görsel eleştiri var. Ben zencilerin ahlakına kişiliklerine laf etmedim. Hadi ettim diyelim. (Ki hayatta etmem, yine de diyorum afrikalı arkadaşlarım var) Bu bir Türkü neden ilgilendirsin? Sen türksün afrikalı değil dimi? Görsel olarak bir sürü türkten bizzat duydum azeri erkekleri çok çirkindir dediklerini. Ben karıştım mı? Hayır. Beni alakadar etmez insanların zevkleri. Sizler nasıl ki sarışın esmer ayırımı yaparak seviyorsanız ben de beyaz tenli sevdiğimi dile getirmişim. Dediğim gibi, ne zaman türk erkeklerinden iğreniyorum dersem o zaman beni eleştirme hakkınız olur. Türk erkekleri vardır azeri kızlarından tiksiniyorum ıyyy demiştir. Ama banane onlardan. Herkesin şahsi düşüncesi var.

Azeri irk mi?
Iyice batirdiniz ortaligi.

Yabani mutlu musun 15 cm farki göze sokacam diye actigin malca konularla.
Bir de cevap veriyorlar ya..

rymia konuştukça batıyorsun. “haklısınız, düşüncelerimi yanlış ifade ettim” demek bu kadar zor olmamalı ya.
Burası forum. Birisi ortaya açık paylaşım yapıyorsa benim de ona yorum yapma hakkım var konuyla alakalı. Gidip de klausun maaşınız ne kadar konusuna zenci erkeklerden tiksiniyorum yorumunu yazsam, klausun bana sq lan benim paylaşımımla ne alakası var diyebilir. Ama ben paylaşıma düşüncemi bildirmişim bu gayet normal bişey. Gidip de orda yazsam ki Enchanting kapkaradır ondan iğreniyorum, bana burda herkesin kızmaya hakkı var. Ama ben bir türke değil afrikalıya olan düşüncemi belirtmişim.

elbette yorum yapma hakkın var. insanların eleştirileri bununla değil yaptığın yorumun çirkinliğiyle ilgili. üstelik bunun için bana ya da herhangi bir üyeye ırkçı söylemlerde bulunman gerekmiyor. ne diyelim yani? “aa iyi, bizden birine söylemediği sürece sorun yok.” böyle saçma bir şey olabilir mi? ten rengi gibi insana ait ve kendi seçimimiz dahilinde olmayan özellikler kusur ya da eksiklik değildir. aynı şekilde üstünlük de değildir.

ayrıca afrikalıymış, türkmüş buraya hiç değinmiyorum bile çünkü konuyla alakası yok. meseleye insan olarak bakıyorum.

Afrikalı bir bebek evlat edinmek istedim zamanında ama şartlar çok saçmaydı evli olmanı istiyorlardı bir aile havasını sunmak için falan filan haklılar da bana uymadığından dolayı olmadı . Şayet olsaydı ve bu sözleri benim öz olmayan evladıma bile söyleseniz ortalığı darma duman ederdim ..

elbette yorum yapma hakkın var. insanların eleştirileri bununla değil yaptığın yorumun çirkinliğiyle ilgili. üstelik bunun için bana ya da herhangi bir üyeye ırkçı söylemlerde bulunman gerekmiyor. ne diyelim yani? “aa iyi, bizden birine söylemediği sürece sorun yok.” böyle saçma bir şey olabilir mi? ten rengi gibi insana ait ve kendi seçimimiz dahilinde olmayan özellikler kusur ya da eksiklik değildir. aynı şekilde üstünlük de değildir.

ayrıca afrikalıymış, türkmüş buraya hiç değinmiyorum bile çünkü konuyla alakası yok. meseleye insan olarak bakıyorum.
Meseleye insan olarak bakıyorsan eğer söyleyeyim- insan olarak afrikalı arkadaşlarımı severim. Hatta sokakta kalan alakam olmayan afrikalı kızı evime aldım. Benim odamda uyudu. Herşey yaptım ona hayatını düzene sokması için. Ama ben onun ten rengini sevmek zorunda değilim. Ki elli defa şakalaştılar onunla, türk erkeğine verecez seni dediler. Söylediği cevap şu- ben türklerden tiksiniyorum. Beyaz tenli adama dokunamam. Hiç kimse yargılamadı onu. Çünkü şahsi düşüncesidir. Bak güzel kardeşim, burda konu zencilerin kişilikleri değil, ten rengi seçimidir. Bak hatta şöyle söylim. Bizim şirketteki kızlar kısa boyludur çoğusu. Afrika müşterilerimiz geliyor bildiğin gülüyorlar. Bu ne cücedir hepsi çok küçüktür boyları Türk kızlarının diyor. Yani benim de onları eleştirmeye hakkım var :)

Konu ırkçı bi kere.

Hangi kitaptan ezber bu
Miş miş miş de muş muş muş
Ay ay ay ay ay ya, yallah
Pembesi, beyazı sür boyan
Kanadı da olsa tam melek
Hadi tak, oldun işte yine güzel insan..

bu şarkı neden aklıma geldi ki şimdi:D

Meseleye insan olarak bakıyorsan eğer söyleyeyim- insan olarak afrikalı arkadaşlarımı severim. Hatta sokakta kalan alakam olmayan afrikalı kızı evime aldım. Benim odamda uyudu. Herşey yaptım ona hayatını düzene sokması için. Ama ben onun ten rengini sevmek zorunda değilim. Ki elli defa şakalaştılar onunla, türk erkeğine verecez seni dediler. Söylediği cevap şu- ben türklerden tiksiniyorum. Beyaz tenli adama dokunamam. Hiç kimse yargılamadı onu. Çünkü şahsi düşüncesidir. Bak güzel kardeşim, burda konu zencilerin kişilikleri değil, ten rengi seçimidir. Bak hatta şöyle söylim. Bizim şirketteki kızlar kısa boyludur çoğusu. Afrika müşterilerimiz geliyor bildiğin gülüyorlar. Bu ne cücedir hepsi çok küçüktür boyları Türk kızlarının diyor. Yani benim de onları eleştirmeye hakkım var :)
ee bize ne peki bunlardan? konumuzla alakası ne yani ben anlamadım.
ten rengini seversin, sevmezsin bu beni ilgilendirmiyor. bir şeyi sevmiyorsan sevmiyorsundur bunu anlarım ama sebep açıklayacağım diye böyle saçma sapan konuşmanın alemi yok.
düşüncelerin yanlış, düşüncelerini ifade ediş biçimin daha yanlış. senin bu yaptığın eleşti değil dümdüz ırkçılık.

ee bize ne peki bunlardan? konumuzla alakası ne yani ben anlamadım.
ten rengini seversin, sevmezsin bu beni ilgilendirmiyor. bir şeyi sevmiyorsan sevmiyorsundur bunu anlarım ama sebep açıklayacağım diye böyle saçma sapan konuşmanın alemi yok.
düşüncelerin yanlış, düşüncelerini ifade ediş biçimin daha yanlış. senin bu yaptığın eleşti değil dümdüz ırkçılık.
Irkçılık olsa ermenileri sevmiyorum dediğim gibi zencileri de sevmiyorum derim. Ama ben ten renginden bahsediyorum. Benim açıklamam saçma yanlış değil, senin anlaman yanlış. Bende suç arayacağına acaba bu kıza niye durmadan yazıp suçluyoruz, bu onun şahsi düşüncesidir diye biraz da kendini eleştir :)

Azeri irk mi?
Iyice batirdiniz ortaligi.

Yabani mutlu musun 15 cm farki göze sokacam diye actigin malca konularla.
Bir de cevap veriyorlar ya..
Biride sensin cevap verenlerden.ben kavga edin diye açmıyorum bu konuları döverim ha

Irkçılık olsa ermenileri sevmiyorum dediğim gibi zencileri de sevmiyorum derim. Ama ben ten renginden bahsediyorum. Benim açıklamam saçma yanlış değil, senin anlaman yanlış. Bende suç arayacağına acaba bu kıza niye durmadan yazıp suçluyoruz, bu onun şahsi düşüncesidir diye biraz da kendini eleştir :)
afedersin rymia, hata benim. senin bu yazılanları anlamanı beklemek tren garında uçak beklemek gibi bir şey. laf anlatmaya çalışmanın manası yok.

Geri