Z kuşağı: Dertliyiz, mutlu değiliz

Konu sahibi son olarak 1197 gün önce görüldü
bi yorum görmüştüm keşke norveçte bi somon balıgı olarak dogaydım diye .xdxdqwe

YouTube da 48 saatte nasıl tıp uzmanı olunur diye video çeken bir kuşaktan bahsediyoruz, seviyorum bunları ya. Onları anlamak gerekiyor ama nasıl?

Türkiye'de yaşayanlar "lan".
aidiyeti olan milletler ülkelerinin ismiyle anılmaz.
türkiye zaten "türk yeri / türk yurdu" demek.
türk yurduluyuz yahut türk yeriliyiz dememizin bir mantığı yok.
politik doğruculuğun çalışmadığı bir alan.

biz türk'üz

çocukları büyümeden
gocattınız

Daha çok dertli olursunuz, daha çok mutsuz...

Kimin bu ülkeye dair bir umudu var ki z kuşağının olsun

Benim Z kuşağını anlamam için eroin meroin içmem lazım.....

Z kuşağı boomer olana kadar afaroz edildi zaten, sizin yerinizi afgan ve suri kardeşlerimiz, vatandaşlık alarak dolduruyor hehe

Elime fırsatlarda gecti ama gitmem , gidemem ben ya .
Başka topraklarda yapamam .
Onlar gidecek zaten az daha dayanın gencler , sizler göndereceksiniz .

1980 darbesi ile ülkede haksızlığa baş kaldıran nesli bilerek yok edip biat eden, şükreden, susan ve güçlüden korkan bir nesil yetiştirdiler. Öğrenci evlerni hücre evleri deyip şikayet edenler ve sonrasında sabahın erken saatlerinde özel yetiştirilmiş polisler tarafından uykuda basılıp öldürülen gencler için iyi oldu deyip güvenlik güçlerini alkışlayanlar umarım şimdi kendilerini sorgularlar. O dönem binlerce genç işkenceden geçirildi, sindirildi,...... ama halktan asla destek görmedi, bilakis halk onları tüm sorunların kaynağı olarak gurup şeytanlaştırdı. Ülkede neden milletin kıç korkusuna protesto etmediğinin açıklaması da buna bağlı. Dolayısıyla böyle yetişen bir nesilin mutlu olması çok zor, ancak bireysel çabalarla ülkeyi terk edip başka ülkelerde okuma, çalışma, yaşama fırsatı bulanlar geleceklerini daha iyi kurabiliyorlar.
Dolayısıyla Türkiye'de tekrardan hakkını arayan, direnç gösteren, biat etmeyen, sorgulayan ve haksızlığa asla müsaade etmeyen yeni nesillerin yetiştirilmesi gerekli. Tabii bu öyle kolay olmayacak ve zamana da ihtiyaç var.

Son düzenleme:
Geri