Yüzyüzeyken Konuşuruz

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Biz o geminin giderken arkasında bıraktığı izi sevdik.
Kıyıya vuran dalgaları sevdik.
Biz beklemeyi seviyoruz mevzu gemi değil
Günaydın...

İyi aile çocukları, eline hiç taş almamışlar, her zaman kazanan ata oynayanlar, sırtını daha güçlü birine dayamadan başka kimseyle kavga edemeyenler. Sizin ruhunuzu çok iyi biliyorum. Irak işgalinden önce de Amerika’ nın yanında savaşa girmeliyiz diyordunuz. Çünkü siz ancak dayak yemeyeceğinizi bildiğiniz kavgalara girersiniz beyler. Siz ancak çocukları dövebilirsiniz. Uzağından yakınından geçmediniz hiçbir onurlu kavganın. Hiçbir zaman da anlayamayacaksınız kelleyi koltuğa alıp canavarlarla dövüşmeye giden insanları.

Ev kira, bankaya 5000 TL kredi borcum var, 1500 TL gelirim var. Yağmurlu havalarda çatı biraz akıtır ama sıkıntı yok yeterince leğenimiz var. Arada bir elektrik ve sular kesilebilir, sakın belediyeyi ne zaman gelecek diye arama, büyük ihtimalle faturaları yatıramadığımdandır. Ama en kısa zamanda yatıracağımın garantisini veremesem de komşudan kaçak hat çekeceğimin garantisini verebilirim. Suyu da mahallenin başındaki çeşmeden taşırım. Sabahları senin kalkmana gerek yok, ben fırından ekmek almaya giderim. Çünkü dünün ekmeğini ısıtıp veriyorlar, 40 kuruş daha ucuz, sabah sıcak sıcak yeriz. Sobayı her sabah ben hazırlar ve yakarım. Pazarlığı da ben yaparım, pazar akşam 5 ten sonra daha ucuz ve uygun oluyor. O saatlerde sen çıkma, ortalık it kopuk dolu ben hallederim.
Kısacası yettiği kadar cebimizden, yetmediği kadar yüreğimizden veririz. Olur diyorsan gel piknik tüpünde demlediğim çaydan vereyim sana. Yok diyorsan çabuk söyle, tüpe zam geldi yalan yere yanmasın.

zAkNrg.jpg

Bir şeyler susmak gerek geceleri. Öylece düşünmek gerek. Tam olarak onu değil de, onsuzca hatırlamak gerek geceleri. Eskiyi hatırlamak gerek. Eskisi gibi olmadığını ve hatta yenisine de hiç benzemediğini bilerek uzaklara dalmak gerek geceleri. Bir şeyler yapmak gerek geceleri.
Bilmediğin seslere aşina olmak gerek geceleri. Unuttuğun kokuları mis gibi koklamak gerek belki de. Sonra yalnız başına sokağa çıkmak gerek. İnsanların yanından geçip giderken, uğrak bir adres olduğuna inanmak gerek biraz da.
Tam olarak ben de konduramıyorum ama belki de bir parça ölmek gerek geceleri...

Yanındayım diyenlerin mezarlığı var içimde. Benim için ölürlerdi içimde öldüler. Hep aynı sahne gelen gider. Bir kapıydım ben yalamaydı menteşem. Hatırı sayılır izler var içimde sağ olsun gelen geçen. Hiç hoş gitmiyordu hoş gelen. Hassas yeryerini ayaklar altına koyma çocuk. Gelen geçer geriye sen kalırsın, geriye yıpratılmışlığın. Gelip geçenler sana geçmez izler bırakır. Bak şuram, şuram bir başka ağrır benim. Hepsini bir kenara bırak şuram.
Bazıları izden öte şeyler bırakır.

Şunu bilmeliyiz ki hepimiz bu yaşam da, her saniyesinde yalnızız. Kafamızın içindeki senaryolarla yaşıyoruz ve kabul etmek gerekir ki; hepimiz deliyiz, normallik palavradır.​

Bir kadının en kral tribi bile belinden çekip boynundan öpünceye kadardır.
Bakma bağırdığına veya tavır yaptığına, tut çek ve öp ;)

Geri