Yürümek zayıflatır mı?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Merhaba arkadaşlar,

Tempolu bir yürüyüşün zayıflattığı herkes tarafından bilinen bir geçek fakat bir kaç yerde duyduğuma göre temposuz yavaş yürüyüşe çıkmak zayıflama konusunda neredeyse hiç bir işe yaramıyormuş.

Doğru mu size?

24 gündür her sabah yürüyen ve 6 kilo vermiş biri olarak evet yürüyüş zayıflatır. :sirine:

Tabi yediklerimiz de önemli :2nrj8ll:​

Sizi tebrik ederim. Yürüyüşünüz ne hızdaydı? Kaç km idi?

ne çok hızlı ne çok yavaş tempolu bir şekide onu siz yürüdükçe zaten oturtturacaksınız :sirit:
7500 adımda bitiriyorum ben yaklaşık 5 km ama şimdi telefonuma baktığımda şuan 10.206 adım olmuş km olarak 6,2 km.
kısaca; her gün 10.000 adımı buluyor benim bu da 6 km ediyor hemen hemen​

belli bir tempounun üzerinde seyretmeniz lazım.
burada önemli olan nokta yaş aralığınıza göre nabız sayınızı tutturarak, o aralıkta nabız atmanızı sağlayacak tempoyu yakalamanız lazım.
tabi en önemlisi de kalori açığı oluşturmadan bu taktiklerin pek de bir işe yaramayacağı.
mahallenin dombili teyzeleri gibi sabah "aşortmanları" çekip yürüyüş yaptıktan sonra "ay ayyytiieenn, çok acıktım kız" diye böreklere gömülürseniz olmaz o iş.

belli bir tempounun üzerinde seyretmeniz lazım.
burada önemli olan nokta yaş aralığınıza göre nabız sayınızı tutturarak, o aralıkta nabız atmanızı sağlayacak tempoyu yakalamanız lazım.
tabi en önemlisi de kalori açığı oluşturmadan bu taktiklerin pek de bir işe yaramayacağı.
mahallenin dombili teyzeleri gibi sabah "aşortmanları" çekip yürüyüş yaptıktan sonra "ay ayyytiieenn, çok acıktım kız" diye böreklere gömülürseniz olmaz o iş.

Hacı şimdi börek dedin mi iş başka yere gitti. Böreksiz olur mu canım

Bende hiç bir işe yaramadı. Olsun, hava güzel olduğunda yürümek güzel oluyor. Bence tempolu olarak koşmak daha yararlı olur. İnsan yorulmadan nasıl kilo verecek?

Alinan kalori, harcadiginizdan fazlaysa koşarak yürüyün isterseniz.:)

abi su konuya dort adet uzun koca büyük fazla aşırı cok paragraf yazıp yolladim da nereye gitti onca yazilarim?

hiçbir egzersiz boğazınızı tutmadıkça işe yaramaz.
kalori açığı oluşturmadıkça isterseniz günde 150 bin adım atın, en fazla enerjinizi boşa harcamış olursunuz doğru beslenmezseniz.
yürüyüşü tempolu yapmak önemli, yürüyüşten önce yağ yakımını hızlandıran şekersiz bir kahve içebilirsiniz ama amacınız kilo vermekse eğer yürüyüş yerine aç karnınıza interval egzersizler yapabilirsiniz.
yani hiit kardiyo da denilen, 30 ile 40 dakika arası, durmadan yapılan egzersizler.
yağ yakımını hızlandıran en etkili yöntem budur, yürüyüşü de akşamları yapabilirsiniz çok seviyorsanız.
not: mekik göbek eritmez.
not: ideal kilo yoktur, ideale yakın yağ oranı vardır.
not: karbonhidratı azaltmak lazım.
not: makrolarınızı ve mikrolarınızı hesaplayarak işe başlayabilirsiniz, vücut ağırlığınız, boyunuz, yağ oranınıza göre size günlük almanız gereken protein, yağ ve karbonhidrat oranının verilmesidir bu da ama yok ben bu kadar detaya giremem diyorsanız, dediğim egzersizlerle birlikte dengeli beslenin kafi.
danışmanlık için pm diyormuşum.
bu arada herkesin bir fikri mutlaka vardır da siz o doğru bu yanlış diye bakmayın, kendinizi en iyi nasıl hissediyorsanız ona odaklanın.
bir gün böreği kaçırınca dünyanın sonu gelmez, 1 ay börek yemeyince de.

Geri