yurtdışında yaşayıp türkiye'yi beğenmeyen türk

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
Türkiye aslında güzel ülke de çevresi kötü .s .s

Bak bu soze iste guldum. Ne guzel dedi :D

Tum Turkiye'yi gorup gezmemisim zaten. Begeniyorum desem yalan, begenmiyorum desem yalan. Bi kendi sehrimi bilirim, birde koyumu. Oraya her yil kavusabilmek icin canim cikiyo yerinden. Bana bu sozleriniz islemez yani :liv:

adam beğenmediği için gitmiş zaten, asıl enteresan olan yurt dışında yaşayıp buradaki siyasi ve sosyal hayatı uzaktan uzaktan övenler değil mi? :d

Hem begenmeyip gitmis derken, gutbercilerin cogu daha cok bu sekilde gitmis: taaa dedelerimizden kalma hikayeden baslayalim. 1970 yillarinda millet is yok diye terketmis ulkeyi, 'ekmek parasi kazanip, donecegim' niyetiyle. Kimse keyifinden gitmez, onu anca zenginler yapar :liv:

O zamanlarda da Hollanda/Almanya, bu ulkelerin calistiracak adama ihtiyaci vardi. Ekonomi'yi bizler ayakta tuttuk burada. Ayrica o zamanlar herkes Avrupa'yi gozunde buyutmustu, burayi saray filan zannediyordular. Koyden gelmis buyuklerim buralari gordukleri gibi hayal kirikligina ugradilar :D

Forumdaki gurbetçileri az çok biliyorum. Hepsi Türkiye'nin siyasi rejiminden memnun olan Tayyip sevdalısı tipler.
Avrupa'nın özgürlüğünde yaşayıp diktatörlüğe övgüler yağdırmak nasıl bir çelişki merak ediyorum.
Bu arada mecburiyetten gittiyseniz geri dönün o zaman madem şartlar değişti. Mağdur edebiyatınızı seveyim sizin.

Yurtdışında yaşayıp Türkiye hakkında -yaşamadığı, zorluk çekmediği halde- atıp tutanlar (iyi yönde ) kadar itici değiller.

Sanki Türkiyede yaşayan Türkler çok seviyor.

Adamlar vatan haini çıktı sen ne satıyosun.
Hepsi Ülkesini satıp avrupaya kaçtı şerefsizler.
Bana bir tane Türkiyeye zarar vermiş gurbetçi gösterin !
Hele bide gurbetçilere laf söyleyen değişiklere bakın . Sizin ne olduğunuz belli değil. bigün hdpli bigün chpli bigün mhpli olan dönekler...

Yallah Avrupa'ya.
Arak ama güzel oldu bence sjxnsk.

Ülkesine milletine zarar veren vergi kaçıran, askerlik yapmamak için bin takla atan şerefsiz olmaktansa, şerefinizle ekmek parası için çalışıp gurbete çıkın. TÜRKLÜĞÜ gösterin dünyaya.

Yurtdışında yasayip özgürlük isteyen ama Türkiye'deki seçimlerde özgurluk aleyhine rey atan tipler kadar asalaktır.

Vallahi defolup gidicem, vatandaşlıkta gözüm yok, oturma + çalışma verin yeter, ben yolumu bulurum

Yahu kadın mescitte paçalı donunu bırakıyor trafikte suyunu içen arabadan şişesini atıyor hayvana çarpıp öldüren öylece gidiyor adam öksürüp hakkk yere tükürüyor ulu orta ben neyini beğeneyim bu insanların

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir müddet yurt dışında kalmış biri olarak şunu diyebilirim. Aslında Türkiyeyi beğenmeyenler ve Türkleri bir avuç suda boğmak isteyenler sadece Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan vatan haini terör yandaşı kişilerdir. Buna benzer şahıslarla çok karşılaştım.
Ülkemiz gerçekten çok güzel ve yaşanacak yer.Biz kıymetini bilip el birliğiyle daha müreffeh,çağdaş ve demokratik bir Türkiyeyi inşa etmenin gayreti içinde olmalıyız.

Burnu kaf dağında ,doğduğu toprakları beğenmeyen insan

Herkesin yorumlari da bi degisik, ancak zirlamak var bazilarinda :hıı:

"Madem sartlar degisti, donun gelin." diyenlere bunu diyeyim; insan dogdugu, okudugu, yasadigi ve calistigi, hatta cevresi ve arkadaslari (+akrabalari) oldugu yerde kendini iyi ve rahat hisseder. Zaten artik burada herseyimiz var, hatta okadar cok Turk var ki, yabancilik hissini yasamazsin hic. Alistik, baska turlu bilmiyoruz diyelim buna. Ben bu yastan sonra gidip Turkiye'de calissam yada yasasam, simdide ben hayal kirikligina ugrarim kim bilir, tipki buyuklerimin zamaninda Hollanda'ya geldiginde hayal kirikligina ugramis gibi.

Kim nerede yaşarsa yaşasın,nasıl ne şekilde hangi açıyla ,hangi konforda Tr'yi eleştirirse eleştirsin.
Mesele bu değil.
Gurbetçilerin Tr'nin siyasal konularında söz hakkı olmaması gerektiğini düşünüyorum, az sayılmayacak kadarı sefa sürüp sadece yazları yatarak denilebilecek dozda elde ettiği kazançlarını ziftlenmek için Tr'ye geliyorlar. Turizm konularında söz hakları olabilir o yüzden; yiğidin hakkı yiğide Sezar'ın hakkı Sezar'a.
Her konuda söz hakları oluyorsa , eleştiriye de gayet açık olmaları lazım.
Özellikle şu son seçimlerde sosyal medyada sergiledikleri tavırlardan ultra kıl olmuş durumdayım bir çoğuna.
Lafım Tr'de geçim sıkıntısı yaşamayıp,sosyolojik sorunlarını tatmayıp, yurt dışında çocuk maaşı,zart maaşı zurt maaşıyla bizden 4 küsür kat daha fazla olan gelirleriyle ahkam kesenlere.

Geri