yurtdışında yaşayıp türkiye'yi beğenmeyen türk

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 14 saat önce aktifti
hele de Türkiye'de dogup büyüyen, bir kac ay yurt disinda yasadiktan sonra o havalara giren dangalak :cici:

yaşadığı ülkenin refah seviyesi türkiye'den yüksekse ve daha önce türkiye'de yaşamadıysa haklıdır. ama yurtdışında yaşamak durumunda kalsam eminim türkiye'yi çok özlerim.

Yurt disinda yasiyorum, yalan degil burda hayat daha rahat belki ama memleket gibisi varmi. Herseyi burda birakip, vatana kavusmak..

Ana gibi yar vatan gibi diyar olmaz demişler. Kızsak da beğenmesek de yerden yere vursak da yok böle bi ülke, kim ne derse desin. Diğerlerine diyebileceğim sadece; sonradan görmemsi hareketlerde bulunmayınız lütfen :honk:

Türkiye aslında güzel ülke de çevresi kötü .s .s

Bende almayada yasayan türkleri begenmiyorum ;s

Ülkenin beğenilecek bir tarafı olmadığı için Türkiye'yi beğenmeyen Türk insanı normaldir.
Yurtdışında yaşayıp Türkiye'yi beğenmeyen Türk insanı, daha da normaldir.​

Son dönemlerde vuku bulan siyasi olaylardan sonra "vallahi gideceğim bir gün" deyip dursam da gidemem. Üniversite için İzmir'i nasıl bırakacağım diye kara kara düşünürken başka ülkede yaşamak da neyin nesi. :dusun:

özlemekle beğenmeyi karıştırmışsınız. istanbulu çok özlüyorum nereye gidersem gideyim, ama farz-ı misal italya- gardaland filan çok güzel, neden beğenmeyim?

Herkesin kişisel görüşüdür, saygı duyarım; lakin öyle beğenilmeyecek kadar da kötü bir ülkemiz olduğunu düşünmüyorum. Avrupadaki şartlar ve olanaklarla kıyaslarsan beğenmedikleri doğru. Her ne yaşanırsa yaşansın çok güzel yerleri olduğunu da düşünüyorum her bölgesi, sehriyle.

Yurtdışında yaşayıp Türkiye'yi beğenen Türk olması daha acayip bir durumdur.

Eleştirilecek bir yanı yok bence hatta mantık da kurulabilir beğenmemiş ki gitmiş şeklinde.
Yolda yürürken ansızın amuda kalkma maaşıyla ballı tereyağlı ekmeğini yerken 'hasretini biz, sefanı çapulcular çekiyor' diyenler kadar trajikomik değil.
Buyrun efendim buyrun, tutan yok.

Yurt dışında yaşayıp Türkiye çok gelişti diyenlerden daha samimi ve dürüsttürler.

Tamam, beğendiği yerde yaşıyor iste sorun yok. Türkiyede yaşayıp başka ülkelere ülkesini şikayet edenlerden daha iyidir.

Bir de yurtdışında yaşayıp Türkiyede her şeyin güllük gülistanlık olduğunu sananlar var.

Gayet tutarlı olanıdır. Adam Türkiye'deki hayat koşullarını beğenmemiş ki ülkeyi terk etmiş. Özellikle Avrupa'da ise daha da anlaşılırdır.
Tam tersine, bazı arkadaşların söylediği gibi yurt dışında olup, Türkiye'ye oranla çok daha yüksek maaşlar alıp memleketi güzelleyenlerin samimiyetini sorgulamak gerekir. Madem "vatan aşkı" diye yanıp tutuşuyorsun, gel arkadaş ülkene. Katkıyı ülkene sun. Orada sol partileri, helgaları olgaları desteklerler, en muhafazakar partilerin kendilerine yönelik ayrımcılık yaptığını ileri sürerler, bizlere de en baskıcı, en totaliter olan bu badem bıyıklılaları reva görürler.

bkz: yurtdışında yaşayıp, Türkiye'nin çok geliştiğini söyleyen gurbetçi
bkz: kırmızı mercedes
bkz: avrupa bizi kıskanıyor deyip, avrupa'da yaşayan çomar

Geri