Yılbaşını kutlamayan insan..

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Çoğu kişi günah olarak görürken çoğu kişide yeni bir yılın gelişini eğlenerek kutlamak olarak görüyor..

Ben kutlamıyorum. Hem günah hem de eskisi ne verdi ki yenisi ne olsun…
Benim yeni yılım beklediğim bir şey var o gelince olacak…

Allaurekbercidir.

Yilbasi: Yeni bir yilin baslangici

Noel: Isanin dogum gunu. Milat olarakta kutlanir 25 aralikta baslar yilin basinda degil.

Kutlamam diyenler. Tutarli bir sebep sunmak icin acil durumda "yilbasi kutlamam" demeyin.

Noel kutlamam. Cunku peygamber "kim bir kavme benzerse oda onlardandir" der. Diye cevap verin. Bu sizi daha dine hakim gosterir.

Ben kutlamıyorum. Hem günah hem de eskisi ne verdi ki yenisi ne olsun…
Benim yeni yılım beklediğim bir şey var o gelince olacak…

kime göre neye göre günah hanımefendi ? islami kaynaklarda "yılbaşı kutlamak günahtır" şeklinde tüm müslümanları bağlayan tek ve net bir hüküm yoktur. kaldıki yılbaşı dini değil, tamamen miladi takvimin değişimi ile ilgili kültürel bir gündür, bir ritüeldir. kutlamamak elbette sizin tercihinizdir kimse karışamaz amma velakin, günah kısmı yanlış bir önermedir. noel ile karıştırıyor olabilirsiniz.

Dini bütün kardeşlerimiz kutlamaz haram sayıldığından mütevellit...mesela xastur esefle kaçınır bu gibi şeytan icraatlarından ;qq

yeni yılın gelişini kutlamak neden günah olsun ki? yeni işi, yeni evi, yeni arabayı, yeni yaşı, hatta yeni doğmuş bebeği bile kutlamıyor muyuz? tek fark ağaç süslemek mi?dkjghd benim için hiçbiri dini bir anlam ifade etmiyor mesela. günah diye yaygara koparanların birçoğu, noel–yeni yıl kutlamasının taşıdığı anlamı bilmiyor, karıştırıyor. noel dini bir anlam taşır; yeni yıl, adı üstünde, sadece yeni bir yıl.dfjgkh ailemleyim o gece. benim için en güzel kutlama, en güzel sofra. tek eksiğim yarim olacak, ama onunla da 00:00’da facetime’da öpüşeceğiz:*

kime göre neye göre günah hanımefendi ? islami kaynaklarda "yılbaşı kutlamak günahtır" şeklinde tüm müslümanları bağlayan tek ve net bir hüküm yoktur. kaldıki yılbaşı dini değil, tamamen miladi takvimin değişimi ile ilgili kültürel bir gündür, bir ritüeldir. kutlamamak elbette sizin tercihinizdir kimse karışamaz amma velakin, günah kısmı yanlış bir önermedir. noel ile karıştırıyor olabilirsiniz.
Beni bağlıyor zaten jfjfj
Sizin elinizden almadım yani… jfjfjf
Yeni yılı da noel edasında kutlamak dinen caiz değil.

Noel dedikleri 25'inde zaten yeni yıl başka bişey. Yeni olan her şeyi sevinçle karşıladığımız gibi onu da sevinçle umutla karşılıyoruz. Kutlamaya gelince ben uyuyorum ya uyanık olursam bi cips kola yeter jfkdkdk

hanımefendi islam dinine göre, alkol içersen, zina yaparsan, sağa sola taşkınlık yapıp, son ses partileyip insanları rahatsız edersen de günah. bunun için yılbaşı olmasına gerek yok. tüm kötü şeyleri insanlar sadece bir gün yapıyormuş gibi anlamlandırmak çok saçma :d yapan bütün sene yapıyor zaten. o sadece yılbaşı gecesine has bir günah değil yani ahaha.

ordinaryus ulvi, hz ulema ocean size her zaman doğru yolu gösterecektir. teşekküre gerek yok. bir duanızı alırım ama.

Ilahiler esliginde zikir cekebilirsin. Yilbasina inat canli yayin yapan tarikat lideri youtuberlar var.
Yilbasi gecesi mevlut yapiyorlar mesela

ben kutlamıyorum da oflu61 resmen yılbaşı noel baba xd
kırmızı şarabı sıcak içeceğim diye kudurur, portakallar elmalar tarçınlar ev mis gibi kokar
getirdiği ağacı kuracağız diye canımız çıkıyor , toplamasından bahsetmiyorum bile
bir de üstüne bu sene taktı hindi alacağız diye portakallı yapacakmışım xd
allaaam ya sabır günah kociş günahhh

hanımefendi islam dinine göre, alkol içersen, zina yaparsan, sağa sola taşkınlık yapıp, son ses partileyip insanları rahatsız edersen de günah. bunun için yılbaşı olmasına gerek yok. tüm kötü şeyleri insanlar sadece bir gün yapıyormuş gibi anlamlandırmak çok saçma :d yapan bütün sene yapıyor zaten. o sadece yılbaşı gecesine has bir günah değil yani ahaha.

ordinaryus ulvi, hz ulema ocean size her zaman doğru yolu gösterecektir. teşekküre gerek yok. bir duanızı alırım ama.
Beyefendi zaten bu dedikleriniz yapıldığı için günah oluyor. Yapmıyorsanız sorun yok zaten. Kaldı ki yapıyorsanız bile karar mercii değilim. Kendime göre cevapladım işte ben. Siz kutlayın. Benim için de kutlayın hatta kesmezse… ıfkfjfj

Ilahiler esliginde zikir cekebilirsin. Yilbasina inat canli yayin yapan tarikat lideri youtuberlar var.
Yilbasi gecesi mevlut yapiyorlar mesela
Ben sıradan gün gibi geçiriyorum…

Kaale alınmayacaklardandır, ne halleri varsa görsünler.

Son düzenleme:
Ben normal günde ne yapıyorsam o şekilde davranırım. Yani her zamanki gibi uyurum. Kutlayan kutlasın, sevinen sevinsin, eğlenen eğlensin banane. Benim hayatımda değişen bie şey olmuyor. Hatta bununla ilgili aklıma Leyla ile mecnunun bir sahnesi geldi.;

yeni yılın gelişini kutlamak neden günah olsun ki? yeni işi, yeni evi, yeni arabayı, yeni yaşı, hatta yeni doğmuş bebeği bile kutlamıyor muyuz? tek fark ağaç süslemek mi?dkjghd benim için hiçbiri dini bir anlam ifade etmiyor mesela. günah diye yaygara koparanların birçoğu, noel–yeni yıl kutlamasının taşıdığı anlamı bilmiyor, karıştırıyor. noel dini bir anlam taşır; yeni yıl, adı üstünde, sadece yeni bir yıl.dfjgkh ailemleyim o gece. benim için en güzel kutlama, en güzel sofra. tek eksiğim yarim olacak, ama onunla da 00:00’da facetime’da öpüşeceğiz:*
Ülke herbokoloklarla dolu olduğu için sapla samanı karıştıran çok. Söylediğiniz gibi bunların çoğu noel ile yeni yıl kutlamalarının birbirinden farklı olduğunu dahi bilmiyorlar veya işlerine öyle geliyor. Diğer taraftan noel kutlamaların dine aylırılığı dahi anlaşılır değil. Hoşgörülü olmak, başka inançlarla ortak kutlamak,..... bunların sadece ağızlarında var, pratikte sıfır.

Beyefendi zaten bu dedikleriniz yapıldığı için günah oluyor. Yapmıyorsanız sorun yok zaten. Kaldı ki yapıyorsanız bile karar mercii değilim. Kendime göre cevapladım işte ben. Siz kutlayın. Benim için de kutlayın hatta kesmezse… ıfkfjfj

Ben sıradan gün gibi geçiriyorum…

ben yatsı namazından sonra biraz tespih çeker yatarım hanımefendi. foruma bile girmem üyelerin paylaştığı alkol fotoğraflarını görünce dinim imanım zedeleniyormuş gibi hissediyorum. kirlenmiş hissediyorum kendimi anlıyor musun ?

benim gelirse kutlarız diyecem de
kışın gelmez ya

ben yatsı namazından sonra biraz tespih çeker yatarım hanımefendi. foruma bile girmem üyelerin paylaştığı alkol fotoğraflarını görünce dinim imanım zedeleniyormuş gibi hissediyorum. kirlenmiş hissediyorum kendimi anlıyor musun ?
Allah kabul etsin. Bana da dua edin hafız bey…

Geri