Yılbaşını dini bayram zannetmek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kac TURK hanukayi kutluyor serkan? O ayri bi olay. Hanukah Ameeikada bile resmi bir bayram degil

Burda denilmek istenilen " yil basi , noel bizim dinimiz bayramimiz degil" .

Yani ISLAM MUSLUMANLIKLADA alakasi yok. TURKLERIN kutlamasida degil. Ama x yildir baya populer ve kutlaniyor.
Yilbasi dini bir bayram degil bir yilin bitip oteki yilin baslamasi zaten. Noel de ecnebi kutlu dogum haftasi. Sizin kutlu dogum haftaniz ile noel neredeyse ayni sure zarfinda kutlaniyor 1 ya da 2 hafta sanirim. Yani muslumanlik ecnebiler ile ayni nedenden kendi peygamberlerinin dogumunu kutluyor. Ama kim bir kavime benzerse oda onlardandir deniyor.

Yilbasi dini bir bayram degil bir yilin bitip oteki yilin baslamasi zaten. Noel de ecnebi kutlu dogum haftasi. Sizin kutlu dogum haftaniz ile noel neredeyse ayni sure zarfinda kutlaniyor 1 ya da 2 hafta sanirim. Yani muslumanlik ecnebiler ile ayni nedenden kendi peygamberlerinin dogumunu kutluyor. Ama kim bir kavime benzerse oda onlardandir deniyor.
Bu doğru. Kime benziyorsan onlardansın. Çünkü öyle olmak istiyorsun. Ama akşam Taksim'e gidip dolaşmak, hatta kutlamak, seni bir şeylere veya birilerine benzetmez. Kadınlara sürtünmek amaçlı gittiysen, işte o zaman o sürtünen kişilerden olursun.

Amaç ve faaliyet seni onlardan yapar. Hiç bir farkın olmaz. Olur mu? Olmaz tabi ki.

Ne amaç ile gideceğin veya ne olacağın senin özgürlüğüne kalmış. Yakalanıp dövülürsen de yine kendi seçiminin bir sonucu olur.

Bu doğru. Kime benziyorsan onlardansın. Çünkü öyle olmak istiyorsun. Ama akşam Taksim'e gidip dolaşmak, hatta kutlamak, seni bir şeylere veya birilerine benzetmez. Kadınlara sürtünmek amaçlı gittiysen, işte o zaman o sürtünen kişilerden olursun.

Amaç ve faaliyet seni onlardan yapar. Hiç bir farkın olmaz. Olur mu? Olmaz tabi ki.

Ne amaç ile gideceğin veya ne olacağın senin özgürlüğüne kalmış. Yakalanıp dövülürsen de yine kendi seçiminin bir sonucu olur.
Hep sorucam unutuyorum sen ismail ağa cemaatindenmiydin hacim?

Hep sorucam unutuyorum sen ismail ağa cemaatindenmiydin hacim?
Birşey fark ettim bir konuda fikir alışverişi yaparken bana dedin ki çok dindar gibisin ama ayak bileklerini görüyorum.

Mahlas için de 6 yaşında çocuğun evlenmesine karşı değil misin vs.

Şimdi de bu arkadaşa o cemaattan misin diyorsun (: bu fikir beyan etmek değil hesap sormak, suçlamak başka kılıflara sokmak (: şahsen ben mesela kapalıyım ya hani bunu doğru şekilde kullanmıyorsam gelip burda doğru diye savunmam. Doğru ne şekilde ise onu söylerim.. ama senin yorumların hep haklı hep haklı. hep suçlamak hep suçlamak

• Beğen
Tepkiler: 0
Erkekleri anlamak zordur Ela'cığım. Sataşmayı, meydan okumayı severler.

Wow… ama %99.999’u müslüman bir ülkeyiz…
Değil forumda müslüman değiliz diyenlerin de din hanesinde islam yazıyordu . Sabah namazına camiye gittim 2 kişi ve imam var . Sadece bulunduğum bölgeye mahsus değil türkiyenin her tarafı böyle .islamiyet nüfus cüzdanında kalmış
2 kişi de 70 yaş üzeri doğudan göçmüş kürddu. Bulunduğum ilçedeki camilerin hepsine gittim .300 500 kişilik camide en fazla 10 15 kişi var . Müslümanım diyenlerin çoğunluğu dinini öğrenmemis .Sadece elhamdülillah muslumanim diyor .namaz yok abdest yok gusul yok oruç yok. İcki var kumar var faiz var zina var islam yok
Kelime_ i şehadet getir desek marsli görmüş köylü gibi bakıyor .hazreri muhammedin mezarı nerede sorsak kabe diyor. Islamın imanın şartlarını say desek bön bön bakıyor .sokağa çık sor . Dinini bilmeyenin dini yoktur

Son düzenleme:
Çam süslüyorlar.
Yazik ln.
Cahillik zor.

Pek takmayanlar süslüyo ua.

İsmail ağa kendisiyim. Cemaat işlerinden sıkılınca buraya takılıyorum.
Beni yanlis anladin dostum. Evet genel de insanlara sataşıcı post'lar yaziyorum. Yanlis anlamakta haklısın fakat gerçekten merak ettim. Dini bütün ve düzgün konuşan birisin tamamen normal bir soruydu. Kizdirdiysam ozurdilerim.

Birşey fark ettim bir konuda fikir alışverişi yaparken bana dedin ki çok dindar gibisin ama ayak bileklerini görüyorum.

Mahlas için de 6 yaşında çocuğun evlenmesine karşı değil misin vs.

Şimdi de bu arkadaşa o cemaattan misin diyorsun (: bu fikir beyan etmek değil hesap sormak, suçlamak başka kılıflara sokmak (: şahsen ben mesela kapalıyım ya hani bunu doğru şekilde kullanmıyorsam gelip burda doğru diye savunmam. Doğru ne şekilde ise onu söylerim.. ama senin yorumların hep haklı hep haklı. hep suçlamak hep suçlamak
Evet ben kotu biriyim uzgunum. Ama 1 kere bile olsa normal sorular sorabiliyorum. Sataşmıyorum aslında sormak istediklerimi maalesef öyle alıştığım kaba bir dil ile insanları kırarak soruyorum. Aslında bu forum vb yerlerde kullandığım bir tür RPG belki de. Suçlamak için değil fakat insanlar bir şeyler yazdığı zaman tam olarak öyle olmadan tam olarak öyle olması gerektiğini söylerek beni biraz kızdırıyor.
Ama ismail'e ve mahlasa soru sorarken tamamen ciddiydim suclamaktan ziyade yazinin o yonde anlasildigini anlatmassam olmuyor. Icimdeki seytana engel olamiyorum. Sana ayak bileklerin acik dedigim post'da sen ortunmek ile ilgili dini acidan dogru bilgiler veriyordun ve ben ayak bileklerinin (tanri askina sana ait olduklarini bile bilmeden zar atmayi secmis bulundum) dogru cikacagindan bile emin degildim. Senin de olmayabilir ama acik ayak bilegi konusunda acik ayak bile oldugunu gordugumden acik ayak bilegi dedim. Ismaile de ismail aga cemaatinden misin dedim. Ismini her okudugumda yazilarini okuduktan sonra aklima gelen seydi cunku. Belki oradan degil, ama belki de oradan lanet olsun ben sadece sormayi sectim o kadar. Cevaplamak zorunda da degil elbette.
Tanri askina musluman bir ulke de o tarikata mensupmusun sorusu bence gayet guzel bir soru suclama degil. Orada insanlar dini acidan sefaat turu seylere nail oluyorlar ki ismail aga cay icermisiniz sorusuna "o cayi icene kadar 2-3 musluman kardesimizin isini hallederim bosa vakit harcamayalim" diyen iyi bir insandı. Benim sormamin suclayici gozukmesi hususu da normal onada lafim yok. Neden bana cevap verirken umursamamasi gerektigini aciklayacak bir suru cevabida olabilir. Ama bir evet bir hayir ya da yooo degilimden sonran. He tamam dostum yazip ana sayfaya donmek uzre sol usstte forum yazisina tiklayacaktim hepsi bu.

Son düzenleme:
Çam süslemenin nesi sakıncalı?

Geri