Yılbaşını dini bayram zannetmek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ülkemizde belirli bir kesim tarafından yılbaşının herhangi bir dinin bayramı olarak lanse edilmekte. Özellikle radikal/fundamental dincilerin, yılbaşına dair yoğun bir anti propaganda geliştirdiğini görebiliriz. Öyle ki; tasvir amacıyla kafasına silah dayatılan noel baba, basın açıklaması sonrası bıçaklanılan şişme noel baba, ''dindar'' görünümlü biri tarafından yumruk yiyen noel baba yada kutlama yapanların arasında namaz kılmak gibi absürd propaganda manzaralarıyla karşılaşabilmekteyiz.

Yılbaşının yeni bir yılın başı olması dışında herhangi bir özelliği yoktur. İnsanlar böyle bir günde önceki yılın vicdan muhasebesini yapar, yeni bir yıla da gülerek/eğlenerek girmek ister. Bundan ötürü de kutlama yapmak isteyen de kutlama yapar.

Ama yok, bizim dincilere sorsanız yılbaşı gecesi geri sayım sonunda ''iyi ki doğdun İsa'' diye bağırıldığı, kutlayanların ıstavroz çıkardığı yada vaftiz edildiği zannedilir.

Hristiyanlar için kutsal olan Noel'dir, o da 25 Aralık'tır. Yılbaşının herhangi bir din ile de alakası yoktur.

Bayram gibi kutlandığı için öyle zannediyorlardir.Kim neyi kutlarsa kutlasin ne kutlayana müslüman değil gözüyle bakilsin ne de kutlamayana cahil, geri kafalı gözüyle bakılsın.Bırakın insanları ya hu.

Çünkü Noel Baba kıyafeti giyip 'mutlu noeller' denince istenmiyor.
Noel 25 Aralık. Kimse araştırmadan konuşuyor güzel ülkemde...

İnsanların neyi kutlayıp kutlamayacağına kimse karışmasın.

Yakında başlarlar emin olun.
Geçen yıl Reina da saldırı yapıldı diye korkudan doğru durust sokağa da çıkmaz kimse.

yooo ben yılbaşına inanıyorum? benim için öyle.

Yeni yıl yeni heyecan. Kaldı ki kutlasan bile Hz. İsa'da bi peygamber. Her şeyimiz doğru gidiyor bi buna takılmak kaldı.

Çünkü Allah'a güvenmiyorlar. Allah'ın hakkını savunuyorlar Allah haşa acizmis gibi. Eh günah olan biseyse benim belamı yaratan bizzat verir zaten. Neden işine karışıyorsunuz. Sen kimsin ha kimsin yaradan hamiligi yapıyorsun bana.. ohhh.

böyle düşünen tiplerin yanında mümkün olan her şekilde yılbaşı kutladığımı belli ediyorum. kudurun ulan yılbaşı geliyo yılbaşıııı. içki içip hindi yiycez. ağaç süsliycez. ertesi gün akşama kadar uyuycazz. ÇATLAYIN.

Sarıklı cübbeli adamlar yine ellerinde saçma sapan bildirilerle size kıt bilgileriyle din dersi vermeye kalkarlar.. :bekle

Ne yanı dini Bayram değil miydi ki yılbaşı? Boşuna mı şeytan taşladım o kadar :(

baba, oğul ve kutsal ruh adına yeni yılınız mübarek olsun. yüce isa nazarlardan şerlerden saklasın. amen.

1 günlük tatilinden başka bir şey düşünmüyorum şahsen düşünmek isteyenede mani olmayalım

İsteyen dini bayramını kutlar , isteyen yeni bir yıla girmenin mutluluğuyla eğlenir..

Bkz :

9EE55115-D6EF-443F-B961-E6FD1A5B5288.jpg

kutlayanda kendine kutlamayanda nöbetim yoksa ooo bana bayram o gün :)
bırakın onu bunu isteyen istediğine inansın istediği gibi giyinsin insanı insan yapan bunlar değil
benim dost dediğim insanların çoğubüyük büyük organizasyonlarapartilere katılıp şişenin dibini görene kadar içip eğleniyorlar ben kutlamadım diye ertesi gün düşman olmuyoruz birbirimize

Geri