Yetmez ama Evetçiler

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

YETMEZ AMA EVETÇİ'LER​

ADI SOYADIMESLEĞİSÖYLEDİKLERİ
1ABDULLAH KILIÇKANAAT ÖNDERİ: Türkeş olsaydı ‘evet’ derdi
2ABDULLAH YEĞİNKANAAT ÖNDERİ: Allah izin verirse 12 Eylül’de yeni bir anayasa için ‘evet’ diyeceğim
3ABDURRAHMAN DİLİPAKGAZETECİ“Yeni Anayasa paketine 'Evet' diyeceğim.”
4ABDÜLKADİR KONUKOĞLUİŞ DÜNYASI / SANKO HOLDİNG: “Ekonominin gelişmesi için referandumda evet diyeceğim”
5ABDÜLLATİF ŞENERSİYASETÇİ / ESKİ AKP VE BAKAN“Referandumda değişikliğe evet oyu kullanacağız”
6ADALET AĞAOĞLUGAZETECİ - YAZARYetmez ama EVET demek, demokrasi istiyorum demektir. 12 Eylül’de sandıktan ‘evet’ çıkınca yeni bir dönem başlayacak.”
7AHMET ALTANYAZAR““Evet” çıkmasını ümitle bekliyorum. Çünkü bu “evet”, zalim bir sistemin temeline şahmerdan gibi vurup, o temeli kıracak.”
8AHMET GÜNDOĞDUDKİ / SENDİKA - MEMUR SEN: Milli Takım ruhuyla hareket ederek, referanduma ‘evet’ oyu kullanacağız
9AHMET İNSEL / Prof.Dr:GAZETECİ - YAZAR“Paketin hiçbir maddesinin demokrasi açısından daha geri bir noktaya götürdüğünü söylemek mümkün değil… Öküzün altında buzağı aramayalım... Evet!”
10AHMET KEKEÇGAZETECİ
11AHMET ÖZHANMÜZİSYEN: Türkiye’nin önünü açacak bir atılım. AK Parti bu atılımı başlatarak çok doğru bir iş yaptı
12AHMET ŞENDKİ / TSO HAKKARİ: Hakkari’den hayır oyu çıkması mümkün değil. Boykot eden kesim ile yeni anayasaya ihtiyaç duyan kesim sayısı oldukça yüksek.
13AHMET ULUKANAAT ÖNDERİ: Gerçek Ülkücü Referandumda EVET Diyecek!
14AHMET YENİLMEZSANATÇI?: Bayrama gider gibi gidecek “evet” mührünü bir başka basacağım.
15ALEV ERKİLETİSLAMCI SOSYOLOG
16ALİ AĞAOĞLUİŞ DÜNYASI /AĞAOĞLU ŞİRKETLER GRUBU:"12 Eylül’de daha demokratik bir ülke için oyum ‘evet’ olacak"
17ALİ BULAÇGAZETECİ - YAZARReferandumda ‘Evet’ oyu kullanacağım. Kısmi Anayasa değişikliği yeterli değil. Ancak daha kapsamlı ve yeni sivil bir Anayasa için önemli bir adım atıldığını düşünüyorum. Hukuk devleti ve demokrasi adına evet demenin önemli olduğunu düşünüyorum.
18ALİ DUMANKAYAİŞ DÜNYASI / DUMANKAYA İNŞAAT: Referandumda partiler oylanmıyor. Bu yüzden de evet diyorum.
19ALİ NESİNAKADEMİSYEN
20ALPER GÖRMÜŞGAZETECİ - YAZAR
21ANKARA TİCARET ODASI (ATO)İŞ DÜNYASI"EVET!"
22ARİF ALİ CANGIAVUKAT -ÖDPsosyalistisci.org/index.php/ariv/75-399-17-eyluel-2010/879-yetmez-ama-evet
23ARİFE KÖSEGAZETECİ
24ATİLLA AYTEMURSİYASİ - ESKİ ÖDP GN.BŞ.YR- EDP PM ÜYESİYarın daha iyi başka bir anayasa için bu anayasaya "evet" .
25AVİ HALİGUAYAZAR
26AYDIN ENGİNGAZETECİ - YAZAR
27AYDIN MENDERESSİYAEETÇİ: Babamın vasiyeti 50 yıl sonra yerine gelecek
28AYHAN AKTAR / Prof.Dr.AKADEMİSYEN
29AYHAN OGANSivil Dayanışma Platformu Başkanı: Kemalist, Türkçü, laikçi bir düzen yıkılıyor, yerine eşitlikçi bir düzen geliyor. Çok önemli olan bu eşiği atlatabilirsek yeni bir anayasa için de adım atabiliriz
30AYŞE GÜNAYSUGAZETECİ - YAZAR
31AYŞE HÜRYAZAR - LİBERAL
32AYŞE KADIOĞLU / Prof.Dr.AKADEMİSYEN
33BAHRİ BAYRAM BELENAVUKAT
34BASKIN ORAN / Prof.Dr.AKADEMİSYEN: Darbe anayasası ne kadar değişse sevaptır
35BAYRAM BOZYELSİYASETÇİ / HAK-PAR GEN. BŞK.: Değişiklikleri destekliyoruz.
36BEDİRHAN GÖKÇEŞAİR - YORUMCU“Bugünün çocukları yaşamasın diye evet diyorum.”
37BEKİR BERAT ÖZİPEKDOÇ DR.Tartışmalar paketin içeriğine yönelik olmalı. Bu anayasa değişikliğinin iktidara yarayacağı söyleniyor. Elbette iktidara da yarayacak ama bize de yarayacak.
38BEKİR ERSİNAKTİVİST – İZMİRsosyalistisci.org/index.php/ariv/75-399-17-eyluel-2010/879-yetmez-ama-evet
39BİRSEL DUR ACIKKANAAT ÖNDERİ / 12 EYLÜL MAĞDURU: ‘Hayır’ diyen ülkücülere hakkımı helal etmem.
40BÜLENT AKARCALISİYASETÇİ / ESKİ DIŞİŞLERİ BAKANI“Demokrasiye evet!”
41BÜLENT SOMAYGAZETECİ - YAZAR
42CAFER SOLGUNDKİ /Yüzleşme Derneği Başk: Yıllarca 15. Maddenin kaldırılması için mücadele ettik. Şimdi neden bu sözümüzü yiyoruz. Cunta anayasasına "hayır" demek için bu değişikliğe "evet" demeliyiz
43CAN PAKERTDKİ / TESEV BAŞKANIAnayasa değişikliğine evet diyorum. Çünkü Anayasa değişikliğini bir parti desteği olarak görmüyorum. Bu referandum Türkiye adına bir dönemeçtir.
44CELAL YILDIRIM
45CEM ÖZDEMİRSİYASETÇİ - ALMAN YEŞ. PARTİSİ
46CEMİL İPEKÇİSANATÇI?: Türkiye’nin sivilleşmesi ve demokratikleşmesi için evet.
47CENGİZ AKTAR
48CENGİZ ALGAN
49CENGİZ ÇANDARGazeteciÜlkenin en büyük kozu olan “hukukun üstünlüğüne dayalı demokrasi” için “Evet”ten başka yol var mı?”
50ÇAĞATAY ANADOLSİYASETÇİ / TSİP
51DEMİRAY ORAL

51DEMİRAY ORAL
52DENİZ TÜRKALİSANATÇI?: Ya “evet” kullanacağım ya da hiç kullanmayacağım..
53DERYA SAZAKGAZETECİ
54DİLEK KURBAN
55DOĞAN TARKANDSİP GN.BAŞKANI"Evet" deyince elbette her şey birdenbire değişmeyecek ama bir adım atmış olacağız
56DOĞU ERGİL / Prof.Dr.AKADEMİSYEN“Evet” diyeceğim, niçin olduğuna gelince; demokrasi tepsi içinde insanlara sunulan bir nimet değildir. Tuğla tuğla inşa edilen bir mabettir.
57EDİZ HUNOYUNCU: Anayasa paketini okuyan kimse referandumda “hayır” diyemez…
58EMEL MÜFTÜOĞLUSANATÇIDemokratik bir ülke olmamız adına sonuç çok değişmese de benim referandumda kararım “Evet” yönünde olacak.
59EMİNE ŞENLİKOĞLUGAZETECİ - YAZAR: Tabii ki “Evet” diyeceğim hem de ölümüne diyeceğim.
60EMRE AKÖZGAZETECİ - YAZAR
61EMRE BELÖZOĞLUFutbolcu“Darbe olunca babamı tutukladılar, 12 Eylül'de vicdanım 'evet' diyor.”
62ERDAĞ AKSEL
63EREN KESKİNAVUKAT – İHD- ÖCALAN'IN İLK AVUKATLARINDAN
64ERGİN CİNMEN
65ERGUN ÖZBUDUN / Prof.Dr.AKADEMİSYEN: Anayasa paketini tümüyle destekliyorum.
66EROL KATIRCIOĞLU
67ERTUĞRUL GÜNAYESKİ CHP GN.SK.- SONRADAN AKP Lİ BAKANHayır çıkarsa Türkiye’yi dünya önünde küçük düşüreceksiniz, Türkiye’yi küme düşüreceksiniz. Vahim olan bu.
68ESER KARAKAŞ / Prof:Dr.AKADEMİSYEN“Ülkenin refahı için evet.”
69ESRA MUNGAN / Prof.Dr.AKADEMİSYEN
70EŞREF ERDEMSİYASETÇİ / ESKİ CHP MİLLET VEKİLİ"12 Eylül'ün izlerini silme adına..."
71FADİME ÖZKAN
72FATMA MÜGE GÖÇEK / Prof.Dr.AKADEMİSYEN
73FEHMİ IŞIKLARDKİ / ESKİ DİSK- MİLLETVEKİLİ
74FERHAT KENTEL / Doç. Dr.AKADEMİSYEN: "Hayır" diyenler kurulu düzeni muhafaza etmek istiyor. Bu da belki de korkudan ileri geliyor.
75FERMANİ ALTUNEhl-i Beyt Başkanı"Hiç bir siyasi tercih gözetmeden Türkiye'nin geleceği için evet!"
76FETTULAH GÜLENTARİKAT ŞEYHİ -NUR"İmkan olsa mezardakileri bile kaldırmak lazım!"
77FİKRET ADANIR / Prof.Dr.AKADEMİSYEN
78FUAT KEYMAN / Prof.Dr.AKADEMİSYEN: Referandumda oyum “Evet” olacak. Değişiklik paketinin daha iyi bir Anayasa’nın hazırlanması adına başlangıç olmasını umut ediyorum.
79GARO PAYLAN
80GENÇAY GÜRSOY / Prof.Dr.AKADEMİSYEN
81GÖRKEM YELTAN
82GÜLÇİN AVŞAR
83GÜLDEN SÖNMEZ
84GÜLTEN KAYASANATÇI?: Referandumdan ‘Evet’ çıkarsa hükümet Kürt sorunu ve demokratikleşme konusunda daha hızlı adımlar atabilecek. Sonuçta ben yepyeni bir Anayasa istiyorum.
85GÜRBÜZ ÖZALTINLI
86HALE SOYGAZİOYUNCU: Bu paket, darbe anayasasının çöpe atılması yönünde önemli ilk adım. Bu yüzden ‘yetmez ama evet’ diyoruz.
87HALİL BERKTAYAKADEMİSYEN
88HALİL ERGÜNOYUNCU: 12 Eylül’le hesaplaşılacağı için referanduma evet diyeceğim.
89HALİT ÇELİKAVUKAT -İZMİRsosyalistisci.org/index.php/ariv/75-399-17-eyluel-2010/879-yetmez-ama-evet
90HAMİT BOZASLAN / Prof.Dr.AKADEMİSYEN
91HASAN CELAL GÜZELESKİ BAKANReferandumda oyum “Evet” olacak. Çünkü ben değişimden ve demokratikleşmeden yanayım.
92HASAN CEMALGAZETECİ - YAZAR: Referandum Türkiye İçin Tarihi Bir Fırsat "Yüzde 42 hayır oyuna karşılık yüzde 58 evet…Bu sonuca sevindim. Çünkü referandum sürecinin başından beri ben de ‘evet’i savunuyordum
93HASAN SAYŞEHİT BABASI): “İdeoloji için değil, Allah rızası için evet diyeceğim.
94HASAN SUBAŞISİYASETÇİ: Vesayet rejiminden kurtaracağı için ‘evet’
95HAYKO BAĞDATSANATÇIYetmez ama evet dedik. Hatta şahsen ben sloganın mucidi olmakla övündüm zaman zaman…
96HAYRETTİN KARAMANGAZETECİ - YAZAR: Niçin “Evet”
97HAYRULLAH ÇALIKKANAAT ÖNDERİ: AK Parti yaptı diye ‘hayır’ diyorsak, bize göre çok etik değil.
98HİLAL KAPLAN
99HİLMİ YAVUZGAZETECİ – YAZAR-ŞAİR: Bu anayasa değişikliğine ben de evet diyeceğim.
100HÜSAMETİN KARAKELLEŞEHİT BABASI: Yapılan değişikliği tabii ki iyi ve doğru buluyorum. Oyum evet olacak."
101HÜSEYİN GÜLERCEGAZETECİ - YAZAR“Yüreğimden gele gele, göğsümü gere gere Evet!..”
102HÜSEYİN HATEMİ / Prof.Dr.AKADEMİSYEN: Tereddütsüz ‘evet’ oyu vereceğim.
103İBRAHİM TATLISESMÜZİSYEN: Teknoloji değişti, hayat değişti, ama Türkiye hala aynı kanunlarla yürüyor. Tahtaları yenileyelim, çivileri değiştirelim, yeni anayasaya “EVET” diyelim.
104İPEK ÇALIŞLARGAZETECİ - YAZAR
105İSKENDER PALAGAZETECİ - YAZAR: Evet. TSK’dan yargısız infaz ile ihraç edilen 1665 insanın hakkı için.

103İBRAHİM TATLISESMÜZİSYEN: Teknoloji değişti, hayat değişti, ama Türkiye hala aynı kanunlarla yürüyor. Tahtaları yenileyelim, çivileri değiştirelim, yeni anayasaya “EVET” diyelim.
104İPEK ÇALIŞLARGAZETECİ - YAZAR
105İSKENDER PALAGAZETECİ - YAZAR: Evet. TSK’dan yargısız infaz ile ihraç edilen 1665 insanın hakkı için.
106İSMAİL BEŞİKÇİ / Prof.Dr.AKADEMİSYEN
107İSMAİL GÜLLEDKİ / İTHİB: Yetersiz ama artık o durumu geçtik, evet diyeceğim.
108İŞTAR GÖZAYDIN / Prof.Dr.AKADEMİSYEN
109JALE MİLDANOĞLUGAZETECİ - AGOS
110KADİR İNANIRSANATÇI"Toptan Anayasa değişikliğine evet diyorum ama darbe anayasasına hayır."
111KENAN IŞIKOYUNCU: “Daha fazla demokrasi için evet”
112KEREM KABADAYI
113KEZBAN HATEMİAKADEMİSYEN: Özgürlükler bağlamında kadınlar daha çok desteklenecek.
114LALE MANSUROYUNCU“Daha demokratik ve daha özgür bir ülkede yaşamak için evet demeliyiz.” “İlk defa bir yola çıkış söz konusu.”
115LEMAN YURTSEVER
116LEYLA İPEKÇİGAZETECİ - YAZAR: Yetmez ama evet diyorum.
117M. SALİH KILI: BTP tabanı Haydar Baş’a rest çekti!
118MARKAR ESAYAN
119MARKSİST.ORGSİYASET - DSİP“Başını ırkçı CHP-MHP ittifakının çektiği sağcı güçlerin darbe anayasasına özgürlüklerden yana olan solcular da sesini yükseltiyor.”
120MAZLUM DERDKİ / MAZLUM DER
121MEHMET ALİ BİRANDGAZETECİ - YAZAR"Beklemekten bıktım, evet oyu kullanacağım!"
122MEHMET ALTAN / Prof:Dr.AKADEMİSYEN“12 Eylül paketi, işte kaldırılsın mı? Buna evet mi diyeceğiz hayır mı diyeceğiz? Ayıp bir şey. Bu rejim daha kalkmamış, bunu değiştirmek lazım.
123MEHMET FIRINCIKANAAT ÖNDERİ: Darbe anayasasına ‘hayır’ demiştik
124MEHMET KEÇECİLERSİYASETÇİ“Evet demezsem kendimle çelişirim.”
125MEHMET RASGELENLER
126MEHMET SALİH KILIÇBTP MİDYAT İLÇE BŞK. AŞİRET REİSİBTP tabanı Haydar Baş’a rest çekti!
127MEHMET TEZKANGAZETECİ - YAZAR: Aslında gönülsüz evet.. Hayır dememek için biraz da mecburen Evet..
128MEHMET UÇUMHUKUKÇU / AVUKAT: Bu değişiklik olmadan Türkiye'nin demokratik hukuk ihtiyacını karşılaması mümkün değil. 12 Eylül'de 660 bin kişi sıkıyönetim mahkemelerinden geçti. Benim gibi...
129MELİH ALTINOKGAZETECİ“Yetmez ama evet” kampanyasının sıkı bir destekçisi ve ilk imzacılarından olarak, AKP’yi özgürlükçü solda yer alan devrimci parti olarak değil, .../ “ürkek” bir reformist iktidar partisi olarak görüyorum.
130METE TUNÇAY / Prof.Dr.AKADEMİSYEN: Referandum da evet oyu vereceğim.
131METİN ŞENTÜRKMÜZİSYEN: Bu anayasa paketine ‘Evet’ dememek için kör olmak gerekir”
132METİN TARHANKANAAT ÖNDERİ: Aleviler de ‘Evet’’ diyecek.
133MİTHAT SANCAR“referandum”u “referandum” olarak kabul ediyormuş gibi görünerek “hayır” demeyi ya da “boykot” etmeyi savunmak bana daha mantıksız geliyor. Mantıksız olduğu gibi, bir “içtenliği” de yok.”
134MUHSİN KIZILKAYAGAZETECİ - YAZAR“HSYK’nın değişmesi için evet!”
135MURAT AKSOYGAZETECİ - YAZAR
136MURAT BELGEGAZETECİ - YAZAR
137MURAT YALÇINTAŞDKİ / İTO İSTANBUL TİC. ODASI:" Türkiye’de yeni bir sayfa ve dönem açılacak."
138MUSTAFA ÇALIKKANAAT ÖNDERİ: Referandumda Evet diyerek cuntacıların karşısında yer alıyorum.
139MUSTAFA DESTİCİBBP GENEL SEKRETERİ“Anayasa Değişiklik Paketinin Arkasındayız!”
140MUSTAFA ERDOĞANSANATÇI?: 12 Eylül Anayasasının değişmesine ‘evet’ diyeceğim. Vesayet kalkacak ve gelecekte oy vereceğimiz parti ülkeyi gerçek anlamda yönetecek.
141MUSTAFA PAÇAL
142MUSTAFA SEYREKKANAAT ÖNDERİ: Ülkü Ocakları yöneticisi de ‘evet’ diyecek!
143MUSTAFA ŞENTOP
144MÜCTEBA KILIÇDSİP -İZMİRsosyalistisci.org/index.php/ariv/75-399-17-eyluel-2010/879-yetmez-ama-evet
145MÜMTAZER TÜRKÖNEAKADEMİSYEN“Evet! Bunun en temel gerekçesi de 145’inci Madde değişikliğidir.”
146NABİ YAĞCISİYASETÇİ - ESKİ TKP GEN. SEK.
147NECMİYE ALPAY
148NEVZAT TARHAN / Prof.Dr.AKADEMİSYEN: Güçlü insan güçlü Türkiye için ‘Evet’ diyeceğim.
149NİHAL BENGİSU KARACAGAZETECİ / Habertürk: Neden "evet" dememiz gerektiğini bu son YAŞ sürecinde de gördük. Asker artık haddini bilsin diye "evet" diyeceğim.
150NİHAT DOĞANMÜZİSYEN: Değişim için yetmese de referandumda “Evet” diyeceğim.
151NİLÜFER GÖLE / Prof.Dr.AKADEMİSYEN
152NUMAN KURTULMUŞSİYASETÇİ /SAADET PARTİSİ LİDERİ-HAS PARTİ: Daha kapsamlı değişikliklere imkan tanıması için anayasa değişikliğine evet.
153ORAL ÇALIŞLARGAZETECİ - YAZAR: ‘Statüko’nun Rüzgarına Kapılmayın
154ORHAN GENCEBAYMÜZİSYEN: “Anayasa konsensusla değişmeli ama her adım için evet”
155ORHAN PAMUKGAZETECİ - YAZAR: Darbenin 30. yıldönümünde kurulan sandıkta ‘evet’ diyeceğim. 12 Eylül’le hesaplaşmanın yolu açılıyor. Yargı süreci başlamasa bile referandum 12 Eylül’ün vicdanlarda mahkum edilmesini sağlayacak.
156OSMAN CAN / Doç. Dr.SİYASETÇİ / ANAYASA MAH. RAP.: ‘Hayır’ ordu ve yargı vesayetini halk eliyle tahkim eder.
157OYA BAYDARSİYASETÇİ / ESKİ TSİP-TKP Lİsembolik de olsa, darbecilerin etrafındaki güvenlik zırhını deldiği için evet diyeceğim.”
158ÖMER CİHAD VARDANDKİ / MÜSİAD“MÜSİAD ‘Evet’ diyecek!”
159ÖMER LAÇİNERYAZAR - YAYINCIBize de ‘Yetmez ama evet diyerek AKP’yi desteklediniz, iktidara getirdiniz. Solculuğun esasına aykırı davrandınız’ diyen adamlar var. Bu adamlar cahil! Kafası, aklı ve bilgisi yeten varsa, buyursunlar, tartışalım. Ama hepsi kaçacak delik arar bunu söyleyince.”
160PERİHAN MAĞDENGAZETECİ - YAZAR
161RAMİZ ONGUNSİYASETÇİ / MHP GENEL BŞK. ADAYI"Rahmetli Türkeş'in karşı çıktığı 1980 Anayasasına bizim Daltonlar niçin sahip çıkıyor; ayıp değil mi?"
162REHA MUHTARGAZETECİ - YAZAR: Gandi Kemal’e önerimdir: ‘Hayır kampanyası yürütmeyin seçmeni özgür bırakın...’
163REŞAT PETEKSİYESETÇİ / AKP MİLETVEKİLİ ESKİ SAVCI“Referandumda evet denmeli.”

163REŞAT PETEKSİYESETÇİ / AKP MİLETVEKİLİ ESKİ SAVCI“Referandumda evet denmeli.”
164RIZANUR MERALİŞ DÜNYASI / TUSKON BAŞKANI: Ekonominin, iş adamlarımızın önünün açılması ve daha çok demokrasi adına referandumda oyum evet.
165ROJİNMÜZİSYEN: Ağabeyim Cudi 12 Eylül mağdurlarından. 47 yaşında ve ölü gibi yaşıyor. O ve onun gibi işkence çekenler için evet oyu kullanacağım.
166RONA YIRCALIİŞ DÜNYASI / TÜSİAD: Demokrasinin gelişmesi için evet diyeceğim.
167RONİ MARGULİESSİYASETÇİ / DSİP: Millet askerin anayasasını ben bozarım deyince oylarıyla askere nanik yapmış olacak.
168SALİH TUNADKİ / SENDİKA - HAK İŞ: Vicdanımın rahat olması için evet
169SALİM USLUHAK-İŞ Kon. Baş."Darbelerin karanlığından demokrasinin aydınlığına geçişe “Evet” diyeceğiz..Yüz karası Anayasa’dan kurtulma zamanıdır!"
170SAMİ EVRENDKİ /SENDİKA - KESK GENEL BAŞKANI
171SANEM ALTANGAZETECİ- A.ALTAN'IN KIZI
172SERMET ERKİNSANATÇI - SİHİRBAZ: Bu anayasa değişikliği, en azından 8 Mart muhtırası ve 12 Eylül darbesinin temizlenmesi için bir fırsattır.
173SEYDİ FIRATSİYASİ - PKK SİYASİ KANAT
174SEZAİ TEMELLİGAZETECİ - YAZAR - HDP
175SEZEN AKSUMÜZİSYEN: Tabii ki evet diyeceğim. Dört dörtlük, çok daha kapsamlı ve özgürlükçü nihai şeklini alana kadar da evet demeye devam edeceğim!
176SIRRI SAKIKSİYASETÇİ / BDP MİLLETVEKİLİ
177SİNAN ÇETİNYönetmen"Bir daha darbe olmasın diye: EVET!"
178SİNAN ÖZBEKAKADEMİSYEN - DSİP
179ŞAHİN ALPAYGAZETECİ - YAZAR“Bin kere evet!” diyorum.
180ŞANAR YURDATAPANMÜZİSYEN
181ŞENOL KARAKAŞYAZAR - ŞAİR
182ŞÜKRÜ ÖZTÜRKŞEHİT BABASI: “Evet diyeceğim... Değişikliğin ne olduğu belli, referandum siyaset meselesi değildir. Ülkenin geleceğini ilgilendiren meselede hayır demem.
183TANER AKÇAM / Prof.Dr.AKADEMİSYEN
184TANER ZİYA KOÇAK(BARIŞ İÇİN SANAT)
185TATYOS BEBEKGAZETECİ - AGOS
186TUĞBAY ÖZAVUKAT
187TURGAY OĞURGAZETECİ - YAZAR
188TURGUT TARHANLI / Prof.Dr.AKADEMİSYEN
189TURGUT TÜRKSOYGAZETECİ - YAZAR: Referandum da anayasa değişikliğine kesinlikle ‘evet’ diyorum.
190UFUK URAS:SİYASETÇİ / ESKİ ÖDP GEN BAŞK“Bir yetmez, iki defa 'evet' diyeceğim.”Hayır demek, solu sol yapan değerleri inkar etmektir.
191ÜMİT KARDAŞEM. ASKERİ HAKİM (12 EYLÜL)
192ÜMİT KIVANÇGAZETECİ - YAZAR - TARAF GZT.
193ÜMİT ŞAHİNSİYASETÇİ - YEŞİLLER PARTİSİ
194VEHBİ DİNÇERLERSİYASETÇİ / ESKİ BAKAN - ANAP: Eğer 100 oyumolsaydı 100?ü de ‘evet’ olurdu.
195VOLKAN AKYILDIRIMAKTİVİSTsosyalistisci.org/index.php/ariv/75-399-17-eyluel-2010/879-yetmez-ama-evet
196YALÇIN ERGÜNDOĞANGAZETECİ
197YALÇIN TOPÇUSİYASETÇİ / BBP LİDERİ:Milliyetçi muhafazakar camia olarak anayasa değişikliğine sonuna kadar evet diyoruz.
198YASEMİN ÇONGARGAZETECİ - YAZAR
199YASEMİN GÖKSUMÜZİSYEN - GRUP YORUM
200YEŞİM SALKIMMÜZİSYEN: Referandumda evet oyu vereceğim. Herkesin hayrına olacak şeyler var
201YEŞİM SALKIMSANATÇIReferandumda evet oyu vereceğim. Çünkü bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Herkesin hayrına olacak şeyler varsa Anayasa bile değişmelidir.
202YILDIRAY OĞURGAZETECİ
203YILDIZ ÖNENYAZAR - DSİP
204YILDIZ RAMAZANOĞLUYAZAR - İSLAMCI
205YILMAZ ENSAROĞLUMAZLUM-DER
206YILMAZ ODABAŞIŞAİR: Kürt halkının geleceği için ben de referanduma ‘Evet’ diyecek.
207YÜCEL SAYMANAVUKAT - TBB ESKİ BAŞKANI
208ZAYCAN AKIŞ
209ZEYNEP TANBAYSANATÇI / DANSÇI: İlk kez vesayet rejiminin sona ermesi için kapı açılıyor. Yazık ki anayasanın içinde fındık, kayısı arayan bir muhalefetle referanduma gidiyoruz.
210ZİYA HALİSSİYASETÇİ / ESKİ CHP’Lİ: İleride herkes ‘Evet’ kararının doğru olduğunu anlayacak.

Aslında kandırılan,yanılan Tayyip değilmiş meğer herkesi keklemiş..evetçilerin çoğu şimdi elektrik faturasını paylaşıyor

Listedeki isimlerin çoğu “yetmez ama evetçi” değil, bildiğin evetçi. Yıllar sonra muhabbet “sen Erdoğan’ı savundun” - “hayır savunmadım, çıkar göster”e evrilecek, göreceğiz.

Yabani kürtçülüğü bırakıp yavaş yavaş saflarimiza katılıyorsun_ ilk basbugun ismini görüyorum _ yavaş yavaş

arkadaşlar tc normal bir devlet değil. tc'nin "normal bir devlet" olmaya en çok yaklaştığı dönem, akp'nin ab reformları dönemiydi.
bu günden bakıp daha keskin sınırlar çizelim dersek, 2003-2011 arası dönem. yani yukarıda yazılı sloganla özdesleştirelim dersek, yetmez ama evet denilen dönem. (biz boykot ettik seçimi o ayrı tabi)

yanisi evet diyenleri aradan çıkarırsak ismi listede olan bir çok liboş solcunun şuan ki konumlanışları tamamen akp'ye karşıt bir pozisyonda.

yae'ciler için günah keçisi gibi davranmanın anlamı artık yok. hatalı davranmadıklarını, ya da yanılmadıklarını söylemiyorum.ne bu bahsettiğiniz oy verenler aynı fikirdeler, ne de bahsettiğimiz tc, aynı tc.

önceden akp-fetö koalisyonu vardı, şimdi akp-tc koalisyonu var. ve son 8 yıldır da topyekün ağzımıza sıçıyorlar.

Avrupada yaşayan muhalif olsun olmasın insanları anlamıyorum _ akpyi mi savunuyorsunuz gelin turkiyeye burada yaşayın _ paranızı turkiyede harcayin ve yatırın_ akp düşmanı misin _ gel turkiyeye gariban? yetim , yoksul, garip ,aç ve muhtaç insanlara yardım et. Etmiyorsan gölge etme ihsan istemez

yabani kırk yılın başında güzel bir konu açmışsın.

Geri