Yabani
Elmas Üye
-
-
-
-
YETMEZ AMA EVETÇİ'LER
| ADI SOYADI | MESLEĞİ | SÖYLEDİKLERİ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 1 | ABDULLAH KILIÇ | KANAAT ÖNDERİ | : Türkeş olsaydı ‘evet’ derdi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 2 | ABDULLAH YEĞİN | KANAAT ÖNDERİ | : Allah izin verirse 12 Eylül’de yeni bir anayasa için ‘evet’ diyeceğim | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 3 | ABDURRAHMAN DİLİPAK | GAZETECİ | “Yeni Anayasa paketine 'Evet' diyeceğim.” | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 4 | ABDÜLKADİR KONUKOĞLU | İŞ DÜNYASI / SANKO HOLDİNG | : “Ekonominin gelişmesi için referandumda evet diyeceğim” | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 5 | ABDÜLLATİF ŞENER | SİYASETÇİ / ESKİ AKP VE BAKAN | “Referandumda değişikliğe evet oyu kullanacağız” | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 6 | ADALET AĞAOĞLU | GAZETECİ - YAZAR | Yetmez ama EVET demek, demokrasi istiyorum demektir. 12 Eylül’de sandıktan ‘evet’ çıkınca yeni bir dönem başlayacak.” | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 7 | AHMET ALTAN | YAZAR | ““Evet” çıkmasını ümitle bekliyorum. Çünkü bu “evet”, zalim bir sistemin temeline şahmerdan gibi vurup, o temeli kıracak.” | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 8 | AHMET GÜNDOĞDU | DKİ / SENDİKA - MEMUR SEN | : Milli Takım ruhuyla hareket ederek, referanduma ‘evet’ oyu kullanacağız | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 9 | AHMET İNSEL / Prof.Dr: | GAZETECİ - YAZAR | “Paketin hiçbir maddesinin demokrasi açısından daha geri bir noktaya götürdüğünü söylemek mümkün değil… Öküzün altında buzağı aramayalım... Evet!” | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 10 | AHMET KEKEÇ | GAZETECİ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 11 | AHMET ÖZHAN | MÜZİSYEN | : Türkiye’nin önünü açacak bir atılım. AK Parti bu atılımı başlatarak çok doğru bir iş yaptı | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 12 | AHMET ŞEN | DKİ / TSO HAKKARİ | : Hakkari’den hayır oyu çıkması mümkün değil. Boykot eden kesim ile yeni anayasaya ihtiyaç duyan kesim sayısı oldukça yüksek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 13 | AHMET ULU | KANAAT ÖNDERİ | : Gerçek Ülkücü Referandumda EVET Diyecek! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 14 | AHMET YENİLMEZ | SANATÇI? | : Bayrama gider gibi gidecek “evet” mührünü bir başka basacağım. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 15 | ALEV ERKİLET | İSLAMCI SOSYOLOG | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 16 | ALİ AĞAOĞLU | İŞ DÜNYASI /AĞAOĞLU ŞİRKETLER GRUBU | :"12 Eylül’de daha demokratik bir ülke için oyum ‘evet’ olacak" | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 17 | ALİ BULAÇ | GAZETECİ - YAZAR | Referandumda ‘Evet’ oyu kullanacağım. Kısmi Anayasa değişikliği yeterli değil. Ancak daha kapsamlı ve yeni sivil bir Anayasa için önemli bir adım atıldığını düşünüyorum. Hukuk devleti ve demokrasi adına evet demenin önemli olduğunu düşünüyorum. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 18 | ALİ DUMANKAYA | İŞ DÜNYASI / DUMANKAYA İNŞAAT | : Referandumda partiler oylanmıyor. Bu yüzden de evet diyorum. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 19 | ALİ NESİN | AKADEMİSYEN | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 20 | ALPER GÖRMÜŞ | GAZETECİ - YAZAR | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 21 | ANKARA TİCARET ODASI (ATO) | İŞ DÜNYASI | "EVET!" | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 22 | ARİF ALİ CANGI | AVUKAT -ÖDP | sosyalistisci.org/index.php/ariv/75-399-17-eyluel-2010/879-yetmez-ama-evet | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 23 | ARİFE KÖSE | GAZETECİ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 24 | ATİLLA AYTEMUR | SİYASİ - ESKİ ÖDP GN.BŞ.YR- EDP PM ÜYESİ | Yarın daha iyi başka bir anayasa için bu anayasaya "evet" . | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 25 | AVİ HALİGUA | YAZAR | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 26 | AYDIN ENGİN | GAZETECİ - YAZAR | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 27 | AYDIN MENDERES | SİYAEETÇİ | : Babamın vasiyeti 50 yıl sonra yerine gelecek | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 28 | AYHAN AKTAR / Prof.Dr. | AKADEMİSYEN | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 29 | AYHAN OGAN | Sivil Dayanışma Platformu Başkanı | : Kemalist, Türkçü, laikçi bir düzen yıkılıyor, yerine eşitlikçi bir düzen geliyor. Çok önemli olan bu eşiği atlatabilirsek yeni bir anayasa için de adım atabiliriz | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 30 | AYŞE GÜNAYSU | GAZETECİ - YAZAR | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 31 | AYŞE HÜR | YAZAR - LİBERAL | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 32 | AYŞE KADIOĞLU / Prof.Dr. | AKADEMİSYEN | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 33 | BAHRİ BAYRAM BELEN | AVUKAT | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 34 | BASKIN ORAN / Prof.Dr. | AKADEMİSYEN | : Darbe anayasası ne kadar değişse sevaptır | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 35 | BAYRAM BOZYEL | SİYASETÇİ / HAK-PAR GEN. BŞK | .: Değişiklikleri destekliyoruz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 36 | BEDİRHAN GÖKÇE | ŞAİR - YORUMCU | “Bugünün çocukları yaşamasın diye evet diyorum.” | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 37 | BEKİR BERAT ÖZİPEK | DOÇ DR. | Tartışmalar paketin içeriğine yönelik olmalı. Bu anayasa değişikliğinin iktidara yarayacağı söyleniyor. Elbette iktidara da yarayacak ama bize de yarayacak. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 38 | BEKİR ERSİN | AKTİVİST – İZMİR | sosyalistisci.org/index.php/ariv/75-399-17-eyluel-2010/879-yetmez-ama-evet | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 39 | BİRSEL DUR ACIK | KANAAT ÖNDERİ / 12 EYLÜL MAĞDURU | : ‘Hayır’ diyen ülkücülere hakkımı helal etmem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 40 | BÜLENT AKARCALI | SİYASETÇİ / ESKİ DIŞİŞLERİ BAKANI | “Demokrasiye evet!” | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 41 | BÜLENT SOMAY | GAZETECİ - YAZAR | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 42 | CAFER SOLGUN | DKİ /Yüzleşme Derneği Başk | : Yıllarca 15. Maddenin kaldırılması için mücadele ettik. Şimdi neden bu sözümüzü yiyoruz. Cunta anayasasına "hayır" demek için bu değişikliğe "evet" demeliyiz | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 43 | CAN PAKER | TDKİ / TESEV BAŞKANI | Anayasa değişikliğine evet diyorum. Çünkü Anayasa değişikliğini bir parti desteği olarak görmüyorum. Bu referandum Türkiye adına bir dönemeçtir. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 44 | CELAL YILDIRIM | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 45 | CEM ÖZDEMİR | SİYASETÇİ - ALMAN YEŞ. PARTİSİ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 46 | CEMİL İPEKÇİ | SANATÇI? | : Türkiye’nin sivilleşmesi ve demokratikleşmesi için evet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 47 | CENGİZ AKTAR | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 48 | CENGİZ ALGAN | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 49 | CENGİZ ÇANDAR | Gazeteci | Ülkenin en büyük kozu olan “hukukun üstünlüğüne dayalı demokrasi” için “Evet”ten başka yol var mı?” | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 50 | ÇAĞATAY ANADOL | SİYASETÇİ / TSİP | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 51 | DEMİRAY ORAL |