Yerli elektrikli otomobil tanıtılıyor

Konu sahibi son olarak 30 gün önce görüldü
Tüm Türkiye'nin merakla beklediği yerli otomobilin yürüyen ilk ön gösterimi gerçekleştiriliyor.
Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde düzenlenen “Yeniliğe Yolculuk Buluşması” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımının yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, TOBB başkan ve yardımcıları, TOGG hissedarları, otomotiv endüstrisi, otomotiv tedarik sanayisi, iş dünyasının temsilcileri, medya temsilcileri ile TOGG çalışanları ve yakınlarının katıldığı 2 bin kişilik bir davetli topluluğuyla gerçekleşmesi bekleniyor. Modüler ve elektrik güç ünitesi tören alanında sergileniyor
YATIRIM DESTEKLERİ

Karar'ın "Destekler" başlıklı 3. maddesinde bu karar kapsamında desteklenen yatırım projesinin şu desteklerden yararlandırılacağı belirtildi:

1-Gümrük vergisi muafiyeti

2-KDV istisnası

3-KDV iadesi

4-Vergi indirimi (vergi indirim oranı yüzde 100, yatırıma katkı oranı yüzde 100, yatırım katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı yüzde 100)

5-Sigorta primi işveren hissesi desteği (azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl)

6- Gelir vergisi stopajı desteği (10 yıl)

7-Nitelikli personel desteği (azami 360 milyon TL)

8- Faiz ve/veya kar payı desteği (gerçekleşen sabit yatırım tutarının yüzde 13'ünü ve ödenen faiz ve/veya kar payının yüzde 80'ini geçmemek kaydıyla, her bir kredinin kullanım tarihinden itibaren 10 yıl)

9- Yatırım yeri tahsisi

10-Alım garantisi

İŞTE YERLİ OTOMOBİLDEN İLK DETAYLAR

Araçta, gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketi mevcut.
Otomobilde, 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanma kapasitesi bulunuyor.
Yerli otomobil, sürekli olarak merkeze bağlı olacak ve bazı sistem güncellemeleri sürücünün bile hissedemeyeceği şekilde giderilecek.
Ayrıca bakım ve parça değişimi gerektiren arıza durumlarında ise sistem, direkt olarak bakım noktasıyla iletişime geçecek.
Yerli otomobil otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden durup kalkabilecek. Sürücünün direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.
Yerli otomobilde Holografik Asistan teknolojisi de bulunuyor. Bu teknolojiyle yol detayları, tümsekler, köprüler sürücünün direkt olarak gözbebeğine ışınlar yoluyla iletilecek. Sürücü yola bakarken aynı zamanda bu uyarılar

*Lisans almayacağız, lisans satacağız. Montaj yapmayacağız, montaj yaptıracağız. Gürcan Karakaş’ı gittik Almanya’da bulduk getirdik, yanında yüzlerce beyin.

*Dünyada dizel araçlar yasaklanırken, küresel ölçekte temiz ve çevreci bir ürün geliştiriyoruz.
0

*Eskiden devlet teşvik verirdi, yatırımcı beklerdi. Şimdi devlet hedef belirliyor, teşvikleri yardımları kamu, özel birlikte yapıyor.2021'de fabrikamızı tamamlayacağız. 2022'de de inşallah ilk aracımız banttan çıkmış olacak

*Türkiye'nin otomobili sadece Türkiye'de üretilmeyecek. Montaj yapmayacağız, montaj yaptıracağız
317dab01-fd72-42e7-8d5a-015909ed6e46.jpg

Niye Türkiye'nin diyoruz biliyor musunuz? Çünkü bu 82 milyonun gururu. Bu otomobilin markası, tasarımı bizim olacak. Lisans almayacak lisans satacağız.

*Montaj yaptırmayacak montaj yapacağız. Başkasının patenti için çalışmayacağız. 4 bin 300'ü doğrudan olmak üzere yan sanayi ile birlikte 20 bin istihdam sağlanacak.

*2022’de inşallah ilk aracımız banttan çıkmış olacak. Ezberleri bozmak kolay değil ama biz ezberleri bozmak için buradayız.
35437af2-3c55-420c-9703-85030c841641.jpg

FOTO: SÖZCÜ

EVLERDE, OFİSLERDE VE YOL ÜZERİNDEKİ İSTASYONLARDA ŞARJ EDİLEBİLECEK

Düşük toplam sahip olma maliyeti; sessiz, keyifli ve sıfır emisyonla temiz bir sürüş, elektrikli otomobillerin içten yanmalı otomobillere göre sağladığı en temel avantajlar olarak öne çıkıyor.

Türkiye'nin Otomobili, yollara çıkacağı 2022 yılına kadar TOGG'un öncülüğünde yayılımını sağlayacak geniş kapsamlı şarj altyapısı sayesinde evlerde, ofislerde ve yol üzerindeki istasyonlarda şarj edilebilecek. Bağlantılı ve akıllı bir otomobil olmanın sunacağı teknolojik imkanlar ile kullanıcılar otomobillerinin şarjını kolaylıkla planlayıp yönetebilecek.

Faprikasi nerede ulan!!!1!1!!1 deyip muhalifligimi konuşturmak istiyorum.

Emeği geçen herkese teşekkürler. Seri üretimine geçip, geç kalınmış bu yarışta daha fazla geç kalmadan yerimizi almak umuduyla. ASELSAN'i karaladilar, TAİ'yi karaladilar, THY'yi karaladilar, BAYRAKTAR'i karaladilar. TOGG'u da karalayacaklar. Bu tür adımlar atildigi sürece hükümette kim olursa olsun devletimizin arkasındayız. Emeklemeden kosulmuyor. İHA'da, SİHA'da başarılı bir emekleme dönemi geçirdik. Aynısını otomobilimizde de gecirmek dileğiyle

Umarım şarj süresi saatlerce sürmez. Orası kaybettirir.

aynalarda kamera varmış, ön cama hologram olarak yansıtacakmış araç....... ajssjajjsksk

Seri üretime geçildiği taktirde mevcut yönetimin bugüne kadar yapmış olduğu en güzel icraat olur. Bu aracın tamamıyla Türkiye Cumhuriyeti tarafından üretilmiş olması sadece salt araç yapımında istihdam sağlamayacaktır.Yan parça ve benzeri alanlarda da istihdam sağlayacaktır.
Yapılabildiği takdirde , yapan herkesi takdir etmek düşer bize.Sonuna kadarda destekleriz.

dalga geçmiyorum ben..... tofaşın bile 15 bin liraya satıldığı ülkemizde böyle gerçeküstü özellikli bir aracın hayata geçeceği mantığa uyuyor mu..... ülkede cep telefonları doğru düzgün çekmiyor hala...... nolcak 2023te star warstaki coruscant gibi mi olucak türkiye...... valla kendimizi kandırmış oluruz.....

dalga geçmiyorum ben..... tofaşın bile 15 bin liraya satıldığı ülkemizde böyle gerçeküstü özellikli bir aracın hayata geçeceği mantığa uyuyor mu..... ülkede cep telefonları doğru düzgün çekmiyor hala...... nolcak 2023te star warstaki coruscant gibi mi olucak türkiye...... valla kendimizi kandırmış oluruz.....

Kimse hiçbir şeyin bir anda düzeleceğini iddia etmiyor ki Oggy. Bugün araba, yarın uçak ertesi gün aya yolculuk. Bunlar adım adım olacak şeyler ve bu da o adımlardan birisi değil mi? Altını çizerek söylüyorum hangi partinin yaptığı önemli değil. Bunlarda seri üretime gecebilirsek ve ihracatına başlarsak ülkeye çok guzel bir girdi olmayacak mı? Atılan her adimi bu şekilde eleştirmen mantıklı mı?

Kimse hiçbir şeyin bir anda düzeleceğini iddia etmiyor ki Oggy. Bugün araba, yarın uçak ertesi gün aya yolculuk. Bunlar adım adım olacak şeyler ve bu da o adımlardan birisi değil mi? Altını çizerek söylüyorum hangi partinin yaptığı önemli değil. Bunlarda seri üretime gecebilirsek ve ihracatına başlarsak ülkeye çok guzel bir girdi olmayacak mı? Atılan her adimi bu şekilde eleştirmen mantıklı mı?

peki hatem bu arabayı kimler satın alabilecek? ülke içinden örnekler istiyorum. mesela balıkesirde mısır eken hasan amca alabilecek mi, yoksa sadece cart curt gyo rezidans sahibi hasan beyler mi alacak...... benim için bu önemli açıkçası..... ithal mı ihraçmış boş....... o yüzden gerçekçi bulmuyorum......

peki hatem bu arabayı kimler satın alabilecek? ülke içinden örnekler istiyorum. mesela balıkesirde mısır eken hasan amca alabilecek mi, yoksa sadece cart curt gyo rezidans sahibi hasan beyler mi alacak...... benim için bu önemli açıkçası..... ithal mı ihraçmış boş....... o yüzden gerçekçi bulmuyorum......

Senin gerçekçi bulmaman gerçek olmayacağı anlamına gelmiyor çiçeğim. Bosmus dediğin ihracat yüzünden adamlar doları bize karşı koz olarak kullanıyor. Katma değeri yüksek bu gibi ürünlerin ihracatı başlarsa, ülkeye yuklu döviz girecegi için Balıkesir'de mısır eken Hasan amca da bu araçtan alabilecek. Sen ne mezunuydun kuşum?

Senin gerçekçi bulmaman gerçek olmayacağı anlamına gelmiyor çiçeğim. Bosmus dediğin ihracat yüzünden adamlar doları bize karşı koz olarak kullanıyor. Katma değeri yüksek bu gibi ürünlerin ihracatı başlarsa, ülkeye yuklu döviz girecegi için Balıkesir'de mısır eken Hasan amca da bu araçtan alabilecek. Sen ne mezunuydun kuşum?

ben mercedes alacağım valla döviz düşer düşmez....... o zaman hemen üretilsin......

bakanlarımız, vekillerimiz zamanında hep almana bindi..... artık biz de binelım bence...... teşekkür ederim...... :3:

Her hükümet dönemindeki bakanlarımız, vekillerimiz almana bindi. Yerli otomobil olmadığı için, devrim'in, Anadol'un devamını getirmedikleri, getiremedikleri için almana bindi.

Yerli olunca elestiriyorsun, olmayınca almana bindiler diye elestiriyorsun. Sence nasıl olmali?

Geri