Yeni zorbalık başladı.

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Dünya düzeni diyor ya herkes, şimdi tekrar düşünsün. Düzensizliğin oluşturduğu bir düzen olamaz. Haklının güçlü olmadığında bir söz hakkı da olamaz.

Venezuella olayından bahsedelim, kişilere tarihlere takılmadan olgulara bakalım.

Düşün ki egemen Bir devletsin. Ve şunu biliyorsun dünyanın en zengin Petrol kaynaklarının üstündesin. Yeterli yatırım istihdam Yapamadığın için Bu kaynaklardan tam anlamıyla yararlanıp milletine faydalı olamıyorsun. Uyuşturucu denen illete ve bunun ticaretinden kaymağını toplayan kartellere hakim değilsin.

Ve bir gün sana birisi Hem de öyle birisi ki dünyada pisliğin uyuşturucunun savaşın insan öldürmenin En kralını yapan bir şerefsizler topluluğu, kendisinin başka ülkeleri ele geçirmek için, silah olarak kullandığı uyuşturucuyu ülkeme sokuyorsun diye Savaş açıyor.

İşin enteresan tarafı ne biliyor musun? Bu İçten pazarlıklı her tarafından pislik ve sömürü Akan devlet dünyada barışın temsilcisi olacak Baş aktörmüş.

Etrafında onu yalayan bir kemik düşer diye etrafında dolanan bir sürü devlet de onu haklı seni haksız görmüş..

Neler oluyor böyle?

Uyanın Beyler uyanın Pamuk prensesi uyandırın artık! Bitti o insan haklarıymış özgürlükmüş zartmış zurtmuş hikayeler Bitti bitti. Medeniyetmiş hahaha Seni çıplak yakalamasın :)

Yıllardır ülkemizde iktidar aleyhine konuşup atıp tutup üç kağıdı yapanlar. Yol yaparak gözümüzü boyamaya çalışıyor diyenler, uçak mı haha soba borusu yahu diyenler. Yahu yerli araba yaptık fabrikası kuruldu yok Çin'den yaptırıp Getiriyorlar diyenler. Neredesiniz beyler beyler Kafanız kumda ama kıçınız açıkta uyarayım!

Türkiye 15 20 yıldır hep altyapıya yatırım yaptı yollarını güzergahlarını tesisatlarını tamamlamaya Çok yaklaştı. Milyar değil trilyon Liraları bunlara harcadı. O değil aynı zamanda 11 tane ili de baştan yaptı.

Zübükzadelerden muhalefet Efendi ise ne yaptı? Dur onu şöyle yazayım bir parantez açayım (...................) Yahu Yazacak bir şey bulamadım Siz hatırlıyor musunuz hahaha.

Dünyada yeni bir denge kuruluyor güçlü olan söz hakkı sahibi ve haklı oluyor Pekala Biz nerede olmalıyız?
Batılılaşmak diye yalakalık yapıp attıkları kemiklerle yetinmeli miyiz Yoksa tek başımıza direnmeli miyiz? Gerçi direnmek için bir olmak gerekiyor, bir olmak ve iri olmak gerekiyor. Herkesin gördüğü gerçekleri Bugün yoksayıp yine devlet aleyhine atıp tutmak mı tercih edilmeli yoksa devlete tamamen sahip çıkmak mı?

Herkes burada vatanını seviyor ya ihanet eden de seviyor arkadaş Anlamadım.? Adam batının sömürgecinin lafıyla hareket ediyor Kendi ülkesine hakaret yağdırıyor ama sorsan devletini seviyor? Hadi bakalım fikir üretin dediğimizde, benim dostum nasrettin hoca ben de hindiyim zaten diyor :) fıkra gibi insanlar yahu.

Ülkemizin çok acil şekilde ara vermeden güçlü silah envanterine sahip olması gerekiyor. Daha önce bir yazımda bahsetmiştim. Kendi bileğini güçlendirene kadar kimseyle kavgaya girmeyeceksin. Yüzyıl geçti en cesur günlerimizden sonra. Biz bitti dedikleri yerden dirildik. Yine diriliriz yine kimseye boyun eğmeyiz. Yeter ki inan, yeter ki İnan.!!

büyük resmi görmüşsün abi tebrikler

Kamil Bey;
ülkesini sevmek=iktidarı sevmek/benimsemek gibi bir denklem kuruyorsunuz. Ülkesini seven herkes iktidardan yana yer almak/benimsemek zorunda değildir. Bunu baştan kabullenirseniz eğer bazı şeyleri tartışmak daha kolay olabilir.

Kamil Bey;
ülkesini sevmek=iktidarı sevmek/benimsemek gibi bir denklem kuruyorsunuz. Ülkesini seven herkes iktidardan yana yer almak/benimsemek zorunda değildir. Bunu baştan kabullenirseniz eğer bazı şeyleri tartışmak daha kolay olabilir.
Ben iktidarı sevmek olarak konuyu ele almıyorum. Devleti yönetenler hep iktidar olanlardır, iktidar olanlar fikir üretip uygulayabilenlerdir. Ülkemizin mevcut seçim sisteminde%50'nin üstünde oy alması gerekiyor idrar olması için. Bu neyi gösterir? Tabii ki iktidarda olan partinin fikir üretip halkın teveccühünü kazandığını. Uygulamalarda eksikler olabilir bu eksiklikler doğru bir Üslup ve Öneri tarzıyla muhalefetin önermesi ile giderilebilir. Bence muhalefetin olmayışı iktidarın en büyük korkusudur hata yapma korkusu. Böyle de olmalı zaten.

20 yılı aşkın bir süredir iktidarda olan bir partinin hata yapmaması diye bir şey olabilir mi olamaz elbette. Bakmamız gereken yer hata gördüklerimizin telafi edilip edilmediği.

Etrafımızdaki jeopolitiğe dünyadaki siyasi eğilime baktığımızda zayıf devletlerin bugün var olabilme mücadelesi verdiğini görüyoruz. Bugün biz bu kategoride miyiz? Elbette ki hayır.

Yapılan hataları baz alırsak, orada takılı kalırsak, hiçbir yere ilerleyemeyiz. Hata diye gördüklerimizin telafisi olmuş mu diye bakmalıyız. Halk çok basit düşünür Devleti yönetenler basit düşünemez. Bugün sınırlarımız parçalanmadıysa ülke içinde çatışma Kaos yok ise Sizce Bunlar sadece Her şey iyi olacak diyerek mi oldu?

Herkes şapkasını önüne alarak düşünmeli. Benim bu ülkeye ne gibi katkım olabilir demeli. Eleştirmek o kadar güzel bir veli nimet ki Devleti yönetenler için kendi eksiklerini görmek için fırsat. Çünkü yapıcı eleştiri eleştiriyile birlikte çözüm yolunu sunar. Bir eleştiri yapıyorsan muhakkak ki iyisini bilir olman gerekiyor değil mi? Vatanın milletin için iyisini bilip söylemiyorsan da tek bir ibareye yakışırsın O da ya Satılmış ya da hain.

Kimse kendine bunları layık görmeyeceğine göre şimdi otursun iyi fikirleri söylesin dile getirsin Her şeyimiz çok güzel olsun. Yok niyeti vatanda hainlik yapmak ise def olsun gitsin ya da sussun!!

babamın ölümüne sebep olan trafik kazasında şoför akpye yakın diye hiç ceza almadı diyorum
diyo ki akp yol yaptı altyapıyı oluşturdu
babam öldükten sonra ben okulu bıraktım annem kanser oldu öldü koca bir aileyi yok ettiler
arabayla çarpıp insan öldüren akpli zehra kınık kaç ay hapiste yatacak?
somali cumhurbaşkanının oğlu burada birini öldürdü
hemen yurt dışına kaçırdılar
aylar sonra "kazada sen haklısın gel kan parası öde olay kapansın" dediler
çocuk geldi o zamanın parası bin dolar ödedi gitti

80 milyonda 5 kişi öldürülebilir olarak mı görülüyor @kamil0920?
mesela şu an ne yaparsan bana iktidarı sevdirebilirsin, aklına bir şey geliyor mu?

bu sadece benim bildiğim ve gördüğüm
sadece benim örneğim
benim bilmediğim daha nice olaylar var
ve tek sıkıntı insan ölümü de değil
ülke baştan aşağı her konuda sorunlu

içeride bu kadar sorun varken iki tane yol yaptı diye sınırlar korunmuş mu oldu?
haberin yoksa bildireyim sınırların hepsi açık isteyen istediği gibi girebiliyor
şu durumda iki tane çizgi çizsen ne olur zaten herkes içeride

dışarıda da trump bunları maşası olarak kullanıyor
putinin yanına gidiyolar heyet şeklinde el pençe ayakta bekliyolar ki putin paşa hazretleri ziyareti kabul etsin

bunları sevip yüceltmek için akpden hiç zarar görmemiş olmak gerek
yarın bir gün ucu sana da dokunsun en büyük düşmanları sen olursun

babamın ölümüne sebep olan trafik kazasında şoför akpye yakın diye hiç ceza almadı diyorum
diyo ki akp yol yaptı altyapıyı oluşturdu
babam öldükten sonra ben okulu bıraktım annem kanser oldu öldü koca bir aileyi yok ettiler
arabayla çarpıp insan öldüren akpli zehra kınık kaç ay hapiste yatacak?
somali cumhurbaşkanının oğlu burada birini öldürdü
hemen yurt dışına kaçırdılar
aylar sonra "kazada sen haklısın gel kan parası öde olay kapansın" dediler
çocuk geldi o zamanın parası bin dolar ödedi gitti

80 milyonda 5 kişi öldürülebilir olarak mı görülüyor @kamil0920?
mesela şu an ne yaparsan bana iktidarı sevdirebilirsin, aklına bir şey geliyor mu?

bu sadece benim bildiğim ve gördüğüm
sadece benim örneğim
benim bilmediğim daha nice olaylar var
ve tek sıkıntı insan ölümü de değil
ülke baştan aşağı her konuda sorunlu

içeride bu kadar sorun varken iki tane yol yaptı diye sınırlar korunmuş mu oldu?
haberin yoksa bildireyim sınırların hepsi açık isteyen istediği gibi girebiliyor
şu durumda iki tane çizgi çizsen ne olur zaten herkes içeride

dışarıda da trump bunları maşası olarak kullanıyor
putinin yanına gidiyolar heyet şeklinde el pençe ayakta bekliyolar ki putin paşa hazretleri ziyareti kabul etsin

bunları sevip yüceltmek için akpden hiç zarar görmemiş olmak gerek
yarın bir gün ucu sana da dokunsun en büyük düşmanları sen olursun
O zaman tekrar edeyim herkesin kendine göre haklı sebepleri olacaktır var elbet. Ne güzel verdiğin uç örnekler ile sistemdeki çarpıklıkları Güzel tespit edebilmişsin Ne mutlu sana. Şimdi bu haklı serzenişlerini öyle Komplike ve düzgün bir üslup ile dile getirip aynı dertten muzdarip insanları da organize ederek Etkin yaptırım gücüne sahip organlara Dile getirmek fikrine ne dersin? Bunu yapmaya kalktığında etrafında Yahu kime kime şikayet ediyorsun diyenler olacaktır, aldırma!. Sen haklı olduğuna emin olduğun bir davada sonuna kadar mücadele etmekten korkma. Hatta şöyle bir fikrim var;
Nasıl olsa bu platformda yetkili pozisyonundasın, buradan belirleyeceğin insanlarla birlikte bir sağduyulu fikir eylemi başlat. Güncel ve çözülmesi gereken hangi mesele olursa olsun o konuda girişimde bulunalım. Ne dersin? Gözlemlediğim kadarıyla burada yazan çoğu arkadaş gayet kültürlü ve bilgili insanlar. Ortaklaşa bir karar verip nasıl bir etki oluşturulabilir konuşulması gerekiyor bence. Bu konu ile ilgili çalışmalarında Eğer benim katkım olabilirse ki olacağını pek sanmasam da seve seve yardım ederim kardeşim eyvallah.

Adabı vardır zorbalamanın...

Sen dinle yeter bize anlatırsın, bana ağır geliyor.
Dostum Tramp kardeşim Maduro'yu bırak mı diyor?
Senin o çok boyutlu devasa beynini küçük detaylar ile yormak istemem. Hoş zaten Ben ne Anlatırsam anlatayım sen anlayacağını anlarsın da neyse :)

Senin o çok boyutlu devasa beynini küçük detaylar ile yormak istemem. Hoş zaten Ben ne Anlatırsam anlatayım sen anlayacağını anlarsın da neyse :)
Anlat yaaa lütfen aydınkaz bizi. Kesin CHP'ye sataşmıştır, gerisinde de yandaşların gazını almıştır, dost most demiştir başka bir şey bilmiyor zaten. Ey Tramp diyememiştir, sıkar biraz.

Anlat yaaa lütfen aydınkaz bizi. Kesin CHP'ye sataşmıştır, gerisinde de yandaşların gazını almıştır, dost most demiştir başka bir şey bilmiyor zaten. Ey Tramp diyememiştir, sıkar biraz.
Hahaha sizin kıymetli beyefendiniz ne kadar gözünü korkutmuş yahu. Eminim aranızdaki sohbetlerde adını söylerken Hz Trump diye bahsediyorsunuzdur ha ha. Merak etme devlet başkanımız siyaset acemisi değil. Ben muhalef olsam onu dinlerken şu şarkı aklıma gelir Grup vitaminden.

"Elalem giydiriyor bize, yanlış anlamayın elbise elbise.." hahaha

Hahaha sizin kıymetli beyefendiniz ne kadar gözünü korkutmuş yahu. Eminim aranızdaki sohbetlerde adını söylerken Hz Trump diye bahsediyorsunuzdur ha ha. Merak etme devlet başkanımız siyaset acemisi değil. Ben muhalef olsam onu dinlerken şu şarkı aklıma gelir Grup vitaminden.

"Elalem giydiriyor bize, yanlış anlamayın elbise elbise.." hahaha
Hadi anlat ne dedi Tramp"a? Kardeşim Maduro dik dur arkandayız dedimi? Ne dedi belli değilki, tahmin ettiğim gibi gazını almış aģam. İyiki dinlememişim, zaman kaybı yaşamadım.

Bizi güçlü kılan kişiler değil, ülkemizin kuruluşunda tercih ettiğimiz sistemdir. Ama Allah var, şimdiki cumhurbaşkanıda orduyu çok modernize etti. Yüzde seksenin üzerinde yerlilik var savunma sanayide. İhtiyacımız olan çoğu şeyi kendimiz üretebiliyoruz. Kendi savaş gemisini, denizaltısını, savaş uçağını, hava savunma sistemlerini, füzelerini, mühimmatını, tankını yapan bir ülkeyiz. Savaş uçağı konusunda en zor kısmı geçtik ve kaymağını yeme aşamasına yaklaştık. Tankda yerli motor sorununu çözdük, savaş uçağında çözmek üzereyiz. TEİ sadece 1-2 yıl kaldı diyor. Artı insansız silahlar ve kendi teknolojimizi üretme kabiliyetimiz var. Ordun varsa masada yerin var, yoksa uluslararası hukuk mukuk da yok. Bir gece gelip devlet başkanını kaçırıp giderler.

Hadi anlat ne dedi Tramp"a? Kardeşim Maduro dik dur arkandayız dedimi? Ne dedi belli değilki, tahmin ettiğim gibi gazını almış aģam. İyiki dinlememişim, zaman kaybı yaşamadım.
Yahu Arkadaşım benimle niye uğraşıyorsun? seni kırmak istemiyorum ama benim level sana biraz fazla gelir. bir üste Bombacı Mülayim arkadaşımızın yazdığı yazıyı oku ona biraz sar da bizim de kültürümüz artsın!

Keşke ne dediği belli olmayan insanların söylediklerini eleştiriyorsan, sekreterine tecavüz eden CHP ilçe başkanının skandalından bir sonraki hafta Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Cumhuriyet Halk Partisine laf etseydin hahaha. Sanırım bu kapak seni bayağı bir idare eder kolay gelsin...

Bak CHP sayesinde seni senin damarından vurdum. Hadi kadın hakkını savun Panter Necla hahaha...

Geri