"Yeni Normalleşme Süreci" ile kastedilen sizce nedir?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 36 gün önce görüldü
Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'ın bu akşam yaptığı basın açıklamasında kullandığı bir cümle çok dikkatimi çekti. Her şey yavaş yavaş kademeli olarak normale dönmeye başlayacak. Ancak bu normal bizim hep alıştığımız yaşam şekli değil yeni normalleşme sürecimiz olacak dedi.

Kastedilen yeni normalleşme sizce ne olabilir ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Deprem gerçeği gibi virüs gerçeğimiz de olacak artık. Virüsler hep vardı ama modern insan etkili bir şekilde tanışınca yaşamımızda onların da yer aldığını bilinçli biçimde hissederek yaşayacağımız yeni süreç.
Alınan kararları detaylı olarak değerlendirmeden değerlendirecek olursak Türkiye için "normal şartlar altında" alınacak olan normal kararlar alınmaya devam ediyor. YKS'nin tekrar haziran ayına alınması kadar normal bir kararlar topluluğu.
Son olarak, hazineye para lazım. Daha bu gün milyarlarca lira borçlandı piyasaya. Herkese devlet mi bakacak, geçip çalışın biraz ki piyasa işlesin.

• Beğen
Tepkiler: Dem
Tehlikenin devam ettiğini ima etti.örneğin yurtdışı seyahatlerini hala askıda olduğunu söyledi.bununla beraber sehirler arası yasakların 31 ilden 24 ile düşürülmesinde bence bu 7 ilde tehlikenin bittiği manasına gelindiğini açıkladı. Devamında awmler bayan kuaforler berberler guzellik salonlarının 11 mayis itibarı ile hizmet verebilir aciklamasi da sanırım peyder peye yasakların kaldirilma aşamasına gelindiginin işareti.aynı zamanda ızmir ıstanbul ankara gibi illerde ticari taksimetre tek çift plaka uygulamasının kaldırılması aynı zamanda 65 yaş üzeri ve 18 yaş altının kademeli olarak sokaga çıkarılması güzel haberlerin mujdeleyicisi Ancak bununla beraber yasaklara uyulması daha sıkı tedbirler uygulayacağız dedi.
Ama hiçbirşey eskisi gibi olmayacak yani hem ekonomik hemde sağlık açısından.çünkü avrupada bu salgın hala bitmedi.bizdede hala var diyor ama son verilere bakılırsa epey bir düşüş var.

Sıkıca kurallara uyuyorsa elbelt üstesinden geliriz.

Son olarak böyle bir günde hala RTE siyaset konuşmasında manidardir

Alışkanlıklarımızdan vazgeçmek ve yeni yaşam şeklini kabullenmek kolay olmayacak.

Rehavete kapılmadan yaşayın.

"israf haramdır"cıların; "itibardan tasarruf olmaz" diye diye memleketin bütün kaynaklarını, milletin bi tarafına koyan müteahhitlere peşkeş çekip elde avuçta ne varsa satıp savarsa memleketin ekonomisi çöker tabi.

böylesi ekonomik krizde olan bi ülkede bıçak günden güne daha çok kemiğe dayandı. Bi yerden başlamak lazımdı ki sıcak para akışı olsun ve ekonomi suni de olsa canlansın.

Yoksa kefenini giyip yola çıkan bu pek muhterem Müslüman kardeşlerimiz neden camilerden önce avmleri açtı?

bu zamana kadar goygoy yaptınız "cehape camileri ahır yaptı" diye. Ulan dünya lideriniz ekonomi çatır çatır çatırdıyor diye kapattığı camileri açamıyor bee.

Nerede benim korkusuz, kefenini giymiş Müslüman kardeşim. Öz yurdunda camisi kapalı, cemaatle namaz kılamıyor, 27 kat sevaptan mahrum kalıyor.

İşte biz hep dedik. Sizin dininiz de imanınız da para diye :))))

Ülkede uzunca yıllardır normal olan ne var ki "yeni normalleşme süreci" ne olsun. Konuşmak için konuşulan bomboş şeyler. Ulusa sesleniş diye ekran başına geçiyorsun başlıyor muhalefet partisine söylenmeye, işsizler gibi video görsel falan yapıyorlar.
Ekonomi bitmiş durumda, eh ortada para yok maalesef ama TV ler ve sosyal medya bakıyorum su kadar yardım yaptık, böyle para dağıttık.
Baktılar ekonomi artık kaldıracak durumda değil normalleşme süreci adı altında yasakları kaldırmaya başladılar. Şu pandemi süreci boyunca bile orayı burayı peşkeş çekme işinden vazgeçmemiş olmaları kan dondurucu.
En son havaalanını da hastane yapıyoruz diye yıkmaya başladılar, onun bile planını yapmışlar, böyle doymaz gözü aç bir insan topluluğu yeryüzünde yoktur. Milletin kanını emdiler yine de doymadı bunlar.
Sokakta herkes işinin başında arkadaşlar, herkes ekmeğini kovalıyor. Bunlara kimsenin inancı da güveni de kalmamış, kimse derken belirli tedavi edilemez kişileri saymıyorum. O yüzden işiniz varsa kaybetmemek için, işletmeniz varsa batmasına engel olmak için var güçle çaba harcayın.
Çünkü bu daha iyi günler şuan, daha kötü günler asıl bunlar gidince ortaya çıkacak, sağdan soldan yama ile kapatılarak yürüyen bu enkazın altından kalkacak bir ülke bulamayacak kimse.

Normalleşeceğiz, hemide yavaş yavaş? Yıllardır normalleşme bekliyoruz ama hayat her geçen gün daha da anormelleşiyor. Bu zat ne diyorsa tersini anlamamız gerekli, hayat bize bunu gösteriyor. Son günlerde daha fazla ve kontürolsuz sekilde verdikleri demeçler, tehditler,..... normalleşmeden ne anladıklarını gösteriyor.
Yani normalleşmeyi unutun derim. Hayatın her alanında daha fazla negatif gelişmelere işaret ediyor bu zatın ve trollerinin tehditleri.
Şimdi gene bazı yandaş ve troller kızacak sfdrjffhy

Son düzenleme:
Dünyayı tehdit eden koronavirus sürecini gerek yetkililerin gerekli önlemleri alması gerekse sağlık bakanımız ve sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları neticesinde gerilemiştir. Bundan sonraki süreçte artık savaşların biyolojik olacağı bir döneme de girmiş olduğumuzun bilinciyle yaşamaya ve ayakta kalmak için daha güçlü bir ülke olmanın bilinciyle yaşamaya devam...

Yani demek istiyor ki:
Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! ( Şimdilik)

Hiç bir ülke sadece lafla güçlü olamadı ve olsmazda. Genelde güçlü olmadıkları halde kendi reklamlarını yapıp güçlü olduklarını iddia eden ülkeler anti demokratik sistem ve zatlar tarafından yönetiliyor. Işte gördük eskiden Romanya, D. Almanya, Arnavutluk... gibi ülkelerin ve liderlerin konumunu. Bu ülkeler asla demokratik değildi, yöneten zatlar dikdatördü ana devamlı sözde ne kadar güçlü ve refah içerisinde olan ülkeler olduklarını iddia ediyorlardı. Sistem çökünce, dikdatörler gidince zaten bilinen gerçekler tamamen gün ışığına çıktı. Türkiye'nin durumu da bu ülkelerden farklı değil, zaten yöneten zat asla demokrat değil,....

siz değerli minik yurttaşlarıma mini mini vergiler hazırlıyorum
iş yapamayıp üstüne vergi ödeyin bunu sonuna kadar hak ettiniz demek istiyor olabilir

Bana daha çok ^giden gider , kalan sağlar bizimdir ' gibi geldi.

mesafeli olun diyor
olun zarar gelmez

Bu iş bir kerede bitmez ya. Bağışıklık geliştirir insanlık umarım kısa bi sürede. Yoksa ikinci dalga gelirse daha felaket olacak.

Sayın Başkanınız diyorsa doğrudur. Ben arkama yaslandım ve kendimi Sayın Başkanınızın siyasi zekasına teslim ettim.

Çünkü daha virüs yayılmadan maskelerimizi dağıttılar, faturalar gelmeden onları iptal ettiler hatta inanır mısınız işyerini kapattığımız halde devlet geldi bize aman aç açıkta kalmayın alın size para bakın kendinize dedi ve tabii sağ olsunlar işten çıkmamızı engelledi Sayın Başkanınız. Ne minnoş bir kelime yeni normalleşme.

Adam açık açık diyor, bundan sonra başınızın çaresine bakın bizden size hayır yok. Buna da yeni normalleşme diyoruz, alışacaksınız...

Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'ın bu akşam yaptığı basın açıklamasında kullandığı bir cümle çok dikkatimi çekti. Her şey yavaş yavaş kademeli olarak normale dönmeye başlayacak. Ancak bu normal bizim hep alıştığımız yaşam şekli değil yeni normalleşme sürecimiz olacak dedi.

Kastedilen yeni normalleşme sizce ne olabilir ?
Bence kastettiği bu salgın olayı ile ortaya çıkan medeniyet anlayışının gerekliliği Türkiye'yi olan ilginin yeni fırsatların hayata geçirilecek olması

Bu iş bir kerede bitmez ya. Bağışıklık geliştirir insanlık umarım kısa bi sürede. Yoksa ikinci dalga gelirse daha felaket olacak.
Ben seninle aynı fikirde değilim aynı bütün ikinci dalgası olarak gelecek olaya daha hazırlıklı var da tedbirli olarak geleceğiz

Geri