Tesadüfen denk geldigim bir film ve izledigime pisman olmadim.
Guiseppe Moscati-Sevgi her seyi iyilestirir- gibi romantik bir basliga sahip olmasina ragmen,Emile Zola nin naturalist romanlari gibi anlatilan bir gercek yasam öyküsü.
Moscati inancli bir katolik,parlak bir gelecege sahip genc bir doktor.
Günün birinde Angelo adli bir sokak cocugu ile tanisiyor.Cocuk bir süre sonra koleradan vefat ediyor.
Merhametinin nüks ettigi zaman o an.
Fakir ve kimsesizlere yardim etmek,kazanc ugruna degil,insanlari iyilestirmeyi kendine hayat felsefesi olarak seciyor.
Napoli de en karanlik ve en yere batmis köselere gidip,hastalara bakiyor onlarla ilgileniyor.
Ne bilim ya.Beni cok etkiledi.
Ve bu insansin biyografisini incelememe sevk etti.
Giuseppe Moscati: biyografi, kariyer ve kişisel yaşam
Giuseppe Moscati, aziz olan ünlü bir İtalyan doktorudur. Hayatı hakkında “Healing Love” adlı bir film çekildi, bu da büyük doktorun istismarlarını anlatıyor.
Aile
Giuseppe Moscati 1880'de İtalyan Benevento şehrinde doğdu. Babası tanınmış bir avukattı ve annesi ailenin dokuz çocuğu vardı. Aile çok iyi yaşadı, Giuseppe iyi çalıştı ve çocukluğundan beri bilimle ilgileniyordu.
Okuldan sonra, genç adam kolayca Napoli Enstitüsü'nün tıp fakültesine girdi. Giriş sınavları sırasında, kabul komitesi Moscati'de olağanüstü bir doktor gördü. Giuseppe Moscati hiç evlenmedi, tıbbi kariyeri kişisel mutluluğa tercih etti.
Tıbbi aktivite
Mezun olduktan sonra Giuseppe Moscati Napoli'deki çeşitli hastanelerde çalıştı. Vezüv Yanardağı'nın patlaması sırasında, genç bir doktor yakındaki bir hastanenin tahliyesine yol açtı ve hastaları kurtardı ve kendi hayatını riske attı. Kolera salgını sırasında Moscati, en fakir ve pis mahallelerin sakinleri de dahil olmak üzere her hastanın hayatı için özverili bir şekilde savaştı.
Birinci Dünya Savaşı sırasında, Giuseppe Moscati cephede toplandı, ancak arkada daha yararlı olacağına inanarak içeri girmesine izin vermediler. Yaralıları iyileştirdi ve birçok insan hayatını kurtardı.
Moscati, diyabet gibi birçok ciddi hastalığın incelenmesine katkıda bulunmuştur. İtalyan hükümeti, Giuseppe'nin tıbbi yeteneğini büyük beğeni topladı ve tekrar tekrar uluslararası tıbbi kongrelere gönderdi.
Moscati başarıyla bir tıp kliniğinde öğretti, genç doktorlara çok düşkündü.
Hıristiyan özellikleri
Doktorlar Giuseppe Moscati için hayatın anlamı haline geldi. Hastaları bir ücret uğruna değil, iyileşme uğruna tedavi etti. Ücretsiz tedavi ettiği fakir insanların kalabalığı ona geldi. Ve birçok muhtaç hastaya parayla yardımcı oldu, onları tariflere yatırdı. Bu yardım ne olursa olsun, bir başkasına yardım etme fikri, bir doktorun hayatındaki ana fikirdi.
Giuseppe bir Hıristiyandı. Sık sık hastaların kiliseye gitmelerini, itiraf etmelerini ve cemaat almalarını önerdi. Ve düzenli olarak yaptı.
Birçok doktor Moscati'yi anlamadı ve onu iman taahhüdü nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi.
Culturell.com