Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1036 gün önce görüldü
Bu diziyi bitiremem sandim.
5 sezonluk.
Hikaye su,bulasikcikdan milyarderlige uzanan bir öykü.
Meksikali Teresa'nin, Amerika ya gelisi ile müthis yükselisi,akil ve öngörüsü ve kararliligi ile,bir erkek hegemonyasi olan uyusturucu ticaretinde,en tepeye yerlesmesi anlatiliyor.
Her pahasina hayatda kalabilmek,cesurca savasmak ve sabirla istedigini elde etmenin hikayesi.
Devlet-uyusturucu kartelleri-adli mercilerin para ile birlikte tikir tikir calistigina mantikli bir bakis acisi sunan, ayni zamanda bilgilendiren bir yapit.
Kesinlikle önerebilirim.
6.sezon da yoldaymis.

Sen Yaşamaya Bak (2022) - 5.6

Hangi yerli romantik komedi klişe değil ki?
Klişe olmasında hem fikirsek filme geçelim. Senaryo çok tahmin edilebilir ama filmi izleten ve ayakta tutan Aslı Enver ve Kaan Urgancıoğlu olmuş. İkisinin oyunculuğunu beğendiğim için filme katlandım ve keyifle izledim.
Yoksa beş ay ömrü kalmış, baba klişesi, zengin adam falan bunlara takılmadım.

1648329587084.png

Rescued by Ruby (2022) - 7.2

Bir barınak köpeğinin K9 köpeği olması hikayesi, üstelik gerçek bir olay anlatılmış. Köpek ve sahibi arasındaki iletişim ve ilişki böyle filmlerde beni hep etkilemiştir. Hafif gözlerim yaşardı diyebilirim.

1648396855598.png

Black Crab (2022) - 5.6

film, güzel bir askeri operasyon, intihar görevidir.
fakat çok fazla soru işareti olduğu için filme kendimizi veremiyoruz. savaş kiminle kimin arasında, biz kimin tarafındayız, üstteğmen ne ayak, kıza ne oldu, bu Caroline neden bu kadar özel falan... anlamsız boşluklar var.

1648410534518.png

ben ilk izlediğimde önce aklım uçmuş, sonra uçan aklımı film bitmeden emeğin, anlamlı bir hayatın kazığına sıkıca bağlamıştım. salgodo’ya olan saygım ve onun insana dair hakikati fotoğraflarıyla yansıtması nedeniyle kurduğum duygu bu belgeseli izledikten ve aslında onun bir bilge olduğunu ‘hissettikten’ sonra katlanarak arttı. o güzel hissin bir de tam kalbe gelip oturması... bunu tarif edebilecek bir cümlem yok.

025841.jpg

snowpiercer 3. sezonu bitirdim ve gercekten cok guzeldi. devami gelecektir bence, cunku son sahnede bisi oldu ve cevapsiz kalmayacaktir yani.

iste eninde sonunda insanlara secim hakki verildi ve hangi tarafa gitmek istedikleri soruldu. demokratiklik boyle bisi. spoiler vermek istemiyorum, bu yuzden fazla bisi yazmayacagim ama sonlara dogru gulumsetmisti. aradigini bulanlar oldu. hayat ve yasamin ne kadar degerli ve guzel oldugunun farkinda olmaliyiz gercekten. neyse, sizler de izledikten sonra daha fazla yazacagim bu sezonla ilgili :p

1648546569603.png

Uysallar (2022) - 7.3

dizi günümüzde iş hayatında, aile hayatında ya da arkadaşlık ilişkilerinde yaşadığımız tıkanmaları ve kişinin kendisini sorgulamasını çok güzel bir şekilde anlatmış. uysal ailesinin her bir karakteri toplumda kendini sorgulayan birisinin yansımamı olmuş. eğer oktay'da kendini bulamıyorsan, ege'de buluyorsun ya da mert'te ya da nil veya berhudar repliklerinde... toplumun aynasını bize bir sesli haykırış olarak yansıtan hakan günday ve onur saylak işbirliği. kitap okur gibi dizi izlemek diye bir şey varsa işte tam bu işin kendisidir. konulu dizi beklentisi olanların beklentisini karşılamaz ama performans dizisi bakımından güzel iş olmuş.

1649146346085.png

Men in Black: International (2019) - 5.6

yani biraz çerezlik film olmuş. hatta çok fazla mekan ve yolculuk ekleyerek filmi genişletmişler. thor abimiz her zamanki gibi yer yer komik ve eğlenceli tutsa da eski mıb filmlerinin yerini alamamış. kendini izlettiren ama izledikten sonra hemen kapatıp üstüne düşünmemize gerek olmayan bir mıb serisinin devam filmi olmuş. liam abimiz bir filmde varsa ve esas adam değilse her zaman aynı karakterdedir, yani şaşırtmadı.

1649146425636.png

İlk Aşk (2009) - 6.7

kadrosu şampiyonlar ligi gibidir. filmin içeriğine çok takılmamak lazım. atmosferi, mekanlar, çekildiği yer bakımından sıcak bir aile filmidir. herkesin unutamadığı bir ilk aşkı vardır, burada ise hüzünlü bir aşk hikayesi vardır.

1649146569471.png

9,75 Santimetrekare (2020) - 6.7

Batı solcularının ve doğu solcularının kendilerince en büyük sorunlarının çok eski bir solcu tarafından ele alındığı bir film. İki farklı karakterin farklı noktalarda benzer çocukluk travmaları (sevgisizlik, ailesizlik) ile bize coğrafya kader değildir tezini vermeye çalışmış, belki bir filmde ilk defa bu kadar uzun trans bir oyuncuya yer verilerek eşitlik vurgusu yapılmış, sinematografi açısından kalitesiz, hikayesi düşük, oyuncuları nokta atışı seçilmiş bir filmdir. Hareketli bir film olmadığı için çok ağır ilerliyor.

1649194491004.png

1649194555055.png

Ben yine buna düştüm.
Bitince haber veririm :emoji_nail_care:

Captain Phillips (2013) - 7.8

Film kendini pür dikkat izlettiriyor. Tabi bunda kaçırılma ve somalili korsancıklardan ziyade Tom Hanks'in payı büyük. Amerikan övücülükten ziyade gerçek bir olaydan esinlenildiğini düşünürsek filmi beğendim. Üstelik Tom Hanks yüzünden sonuna doğru biraz gözlerimde yaşardı diyebilirim. Deniz korsancılığı ve kurtarma operasyonlu filmler açısından başarılı bir iş olmuş.

1649280330828.png

1 veya 2 yil once falan dizinin 1. sezonunu izlemistim, begenmistim. 2. sezona pek baslamadan birakmistim, devamini izleyecek kadar sarmamisti. gecen gunlerde aklima geldi ve 2. + 3. sezonu izledim bitirdim. cok guzeldi. 8/10 puanos

1649356298942.png

verilen mesaj guzeldi ya. neyine sad, neyine sasiriyorsun :d

Geri