Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1030 gün önce görüldü
Behind her eyes (2021) 6 bolumluk bir dizi
Sadece bunu diyim: hic kimse David'in yerinde olmak istemezdi. Oyle bir bela almis ki basina omru boyunca kurtulamayacak gibime geliyor. Benden 9/10 puan. Cok iyi bi diziydi.

Synder Cut Justice League 2021
efsane keşke ilkten bunu yayınlasalardı

Behin Her Eyes (2021) - 7.2

"Gülüm seni koparmışlar, poyraz ele fırlatmışlar.."

Sürekli bir şey oldu olacak diye beklentiye girsek bile öyle bir şok edici final yapıyor ki daha da yükseliyorsunuz diziye. Kısa ve tam tadında bir dizi. Gone girl filmini izleyen birisi olarak diyorum ki çıtayı arşa çıkarmışlar. Bu artık saplantılı aşktan başka bir şey olmuş.

Bu film bir şiir olsaydı "Kimi sevsem sensin" diye başlardı.

Ekran görüntüsü 2021-03-21 002526.jpg

Punisher: War Zone (2008) - 5.9

İlk filme göre daha çok punisher vahşeti vardı evet ama çok havada bir filmdi. Hikayesi yok denecek kadar havada kalmıştı. İlk filmin hikayesi daha oturaklıydı. Ortalama altı bir filmdi diyebilirim.

Ekran görüntüsü 2021-03-21 003838.jpg

1616277949783.png

İnsan Kırkayak ...
İlginç ve rahatsız edici bir film izle derim .Üçünü de .

Kelebekler (2018) - 7.4

Sıradan bir hayat gibi olan film. durağan akışıyla , hüzne sokarken birden kahkaha attırması, kardeşlerin beraber sahneleri falan güzeldi. Tavuk olayı çok absürt, çok hoşuma gitti. Zaten bu kadar çok ödül almasından belliydi. Keyifliydi.

1616338633234.png

Sky rojo (2021) / 8 bolum ve her bolumun suresi 30 dakika civarinda.
Ispanyol dizilerinde en cok hosuma giden sey direk konuya girmeleri ve aksiyon, heyecan olmasi. La casa de papel dizisinde de Tokyo kendini tanitmada direk konuya girmisti ve durumu anlatmisti. Ispanyollarin tarzi bu. Bu tur hayat yasayan kadinlarin durumunu yansitmislar. Izlerken cok midem bulandi. Bir kac kere bhluuueh blhuug diye kusacaktim. Erkeklerin alemi.. kadinlarin alemi.. bu hayata bulasinca onun zorluklari. Bu uc kadindan tam ispiyon olur. Baska dizilerde veya filmlerde bulusunca oyle bir konuyu ele alsalar muthis olur. Totally spies cizgi filmini de andirdi. Sam, Clover & Alex. Karakterleri de oyle. Igrenc acikli sacikli sahneler cok var, yani baslamadan diziye bunun bilincinde olun. Benden 6/10 puan

Semum (2008) - 5.0

Korku filmini street fighter animasyonuyla birleştirerek korku filmi bakış açısına yok artık dedirtmiştir. Hoca efendi Semum'a aduket ile saldırmış ve yok etmiştir. O değil kadro yine iyi yani... yazık edilmiş oyunculara...

Ekran görüntüsü 2021-03-29 010545.jpg

• Beğen
Tepkiler: W
Watchmen (2009) - 7.6

Dc ve Avengers filmlerindeki süper kahraman figürlerinin çok üstünde bir yapım. Bir kere süper kahraman yok, çünkü iyiler çok iyi değil - kötüler çok kötü değil. Film biraz daha politik göndermelere sahip, nükleer savaş ve kaos ortamlarının ülkelerin yarattığını öne sürüyor. Sonu çoğu süper kahraman filminden daha farklı ve beklenilmedik. Bence izlenebilirliği çok yüksek.

Ekran görüntüsü 2021-03-29 010804.jpg

Ahlat Ağacı (2018) - 8.1

Filmi izlemeden önce Doğu Demirkol'un stand-up gösterisine gitmiştim. Filmde yürüdüğü sahneler üzerine o kadar çok şaka yapmıştı ki içimden -yok artık, ne kadar yürümüş olabilir ki- demiştim.

Filmi izledikten sonra fark ettim ki adam sadece yürümüş. Normalde Nuri Bilge Ceylan filmlerinin uzun ve durağan olmasından şikayetçi olurdum, hatta filmde uyuyup uyandığımda hala konuya hakim olurdum ama bu film insanı sıkmıyor, çünkü çok fazla hayatın içinden ve kendi hikayen...

Murat Cemcir'in rolü bir başkasına verilse bu kadar iyi oynayabilir miydi bilmiyorum ama çok beğendim.

Tabi doğal olarak popüler sahabe konularının konuşulduğu imamlar ve Doğu Demirkol sahnesi güzeldi.

3 saat keyifli geçti.

Ekran görüntüsü 2021-03-29 010950.jpg

ters köşe film. güzel vakit geçirmek isteyenlere önerebilirim. konusunu bırakayım şöyle.

Dokuz özenle seçilmiş çevirmen çok satan kitap serisi “Daedalus” üçlemesinin merakla beklenen son kitabı için güvenlikli bir sığınakta çeviriye başlar. Yayıncı Eric Angstorm, kitabın şablonunu ve kitabı çevirirken hiçbir şekilde bilgi sızdırılmaması için her detayı düşünmüştür. Bir ayda kitabın 480 sayfasını dokuz farklı dilde çevrilmiştir. Ancak bir şekilde ilk on sayfa internete sızdırılmıştır. Angstorm’a şantaj yapan kişi yayın evinin ve 9 tercümanın hayatını riske atmaktadır. Acaba çevirmenler buradan canlı olarak çıkabilecek midir? ''sinemalar''

Aquaman (2018) - 6.9

Atmosfer ve görsel efekt bakımından sanırım DC evreninin en iyi filmlerinden biri olabilir. Ama film olarak Wonder Woman'ı bile geçememiş Batman ve Superman'a yaklaşamış. Mera'nın kızıl saçlarını saymazsak animasyon ve fantastiklik arasında gidip gelen bir film olmuş. Konu biraz ağır ilerliyor, Aquaman'dan ziyade mızrak yolculuğunu anlatan bir film gibi... ama yine de süper kahraman, süper kahramandır.

Sürgün İnek (2014) - 5.2

Biraz fazla politik - komedi filmi olmuş. Yani İnek bahane dini değerlerimizi o dönem yaşamamız yasak izlenimi verilmeye çalışılmış gibi geldi.
Kadro güzel, yan roller ve önemli isimlere ait ama yapımcının 2016'ta Fetö'den tutuklanması filmi izleyince manidar.

Ekran görüntüsü 2021-04-04 230657.jpg

• Beğen
Tepkiler: W
Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel (2021) - 5.9

Los Angeles'ta 1919 yılında açılan ve dönemin en gösterişli otellerinden olan Cecil Hotel'de 2016 yılında olan gizem bir cinayeti anlatan mini bir dizi-belgesel.

Ekran görüntüsü 2021-04-06 191035.jpg

Deadpool 2 (2018) - 7.7

İlk film +18 için tam bir adult süper kahraman filmiydi. Trol bir kahraman daha önce sinematik evrende görünmediği için çok tutulmuştu. Bundan dolayı ikinci filme daha çok vahşet, az hikaye, çok aksiyon koymuşlar. Hikayesi olmayan bir devam filmi olmuş.

Ekran görüntüsü 2021-04-06 234437.jpg

Deadpool 2 de Juggernaut çok kolay devre dışı kalmadımı sizcede ya ?
hiçbir objenin onu durduramaması gerekti xD durdurulma olayı da fena xD
-------------------------
üst üste kaç kere izledim bilemiyorum Tom cruise nin en sevdiğim filmidir Emily blunt üzümlü kekim <3
edge-of-tomorrow-5.jpg

Geri