Yeni Başlayanlar İçin Fotoğraf Makinası Önerisi

Konu sahibi son olarak 1064 gün önce görüldü
Önce fotoğraf çekmeyi sonra photoshopu öğrensem iyi olacak ama önce sınavlar :honk:
Teşekkür ettim.

Photoshop'u kullanmayı çözmek 1 haftanı dahi almaz, sanıldığı kadar zor bir iş değil. Ama fotoğraf çekmeyi öğrenmek bir ömür sürüyor sanırım. Fotoğrafta yardımcı olamam ama photoshop konusunda kafana takılan bir şey olursa her zaman beklerim kapım açık.

Ben teşekkür ederim.

Fotoğraf işin %70'ini oluşturuyorsa, Photoshop %30'udur. Bazen tam terside olabiliyor. Dijital fotoğrafçılığın karanlık odasıdır Photoshop.
Mesela size şöyle yapmış olduğum bir Photoshop çalışmasından örnek vereyim.

10151759_421847007952496_362307232_n.jpg

Ben çok güzel fotoğraf çekerim ya.. Full otomatik :honk: biraz yeşillik olsun diye öğreneyim ince ayarlarını da diyorum, sonra shopu da öğrenirim ya bi kafam rahatlasın da forumda resim sergisi açıcam :dyg:

Fotoğraf işin %70'ini oluşturuyorsa, Photoshop %30'udur. Bazen tam terside olabiliyor. Dijital fotoğrafçılığın karanlık odasıdır Photoshop.
Mesela size şöyle yapmış olduğum bir Photoshop çalışmasından örnek vereyim.

10151759_421847007952496_362307232_n.jpg

Üniversitede ilk gün ile 2 yıl sonra gibi olmuş bu :D

Canon 550D bunu cok öneriyorlar :zhl:

Gold teknosa elektromarkt gibi teknolojik magzalarin sitelerini gunluk takip edin. Makina konusunda bazen guzel firsatlar sunuyorlar. Lensleri de ebay dan alabilirsiniz.
aslında lens ve body bende ayrı ayrı almayı düşündüm ama herkes oyle daha pahalıya patlıyacagını dusundu.:dusun:

Amerika'da olsak iş kolay. Ben ebayden almıştım zaten fotoğraf makinamı da 150 dolar civarı yurtdışı kargo ücreti hatırlıyorum. Amerika içi ücretsiz de işte birileri olaydı da getireydi iyiydi :)
zamanında getirtmedik sana simdi nasılpişmanın anlatamam sana:lutfen:

600D'yi tavsiye etmiyorum, çok sorunlu bir makine bana göre. Ayrıca Nikon'dan uzak durun, kişisel tavsiyem bu yönde. Çünkü ilahimorluk'un dediği gibi lensleri Canon'a göre pahalı ve yağmurlu, tozlu, sisli havalarda neredeyse kullanılmaz bir hal alıyor Nikon. Renk ayırma ve odaklamadaki sıkıntısı da cabası. Eğer fiyat aralığınız 1.500 TL ise size rahatlıkla Canon 550D'yi önerebilirim. Başlangıç ve orta seviye için çok çok iyi bir makine olduğunu düşünüyorum. Kendim de 550D kullanıyorum ama yine ilahimorluk'un dediği gibi eğer bu yola girecekseniz bayağı büyük paraları gözden çıkarmanız gerekiyor çünkü neredeyse her alan için ayrı bir lens lazım ve 50mm dışındaki lenslerde en düşün fiyat 1.200 TL. Eğer 550D hakkında detaylı bilgi almak istersen özelden de mesaj atabilirsin.

Yukarıdaki yorumuma bir göz atın isterseniz.
600d yi kullanan arkadaslar aslında baya memnun.ilk defa senden duydum sorunlu oldugunu.aslında ben 650 d yi düşünüyodum ama dokunmatık oldugu için biraz korktum malum dokunmatik urunlerin bozulma orani fazla.evet ben başlangıç seviyesindeyim.hobi olarak kullanacagım makınayıda zaten ama kotu bişeyde olmasını ıstemiyorum.kafam baya karıstı yaw simdi

Siz bu konuda yetkili bir abiye benziyorsunuz. Arkadaştan cevap geleceğini sanmıyorum ama ola ki gelirse gelene kadar ben birkaç soru sorayım. Ben de aynı makinayı kullanıyorum ama pek kurcalayacak zamanım olmadı. Bi kursa gidicem de gidemiyorum bir türlü. Her neyse benim sorum başka. Ben bir yerde bir fotoğraf görmüştüm. Hayalet fotoğraf adını verdim. Şöyle ki çocuk kaloriferin önünde duruyor, normal şartlar altında kaloriferin görünmemesi lazım malum insan ışık geçirmez opak. Ama o fotoğrafın çekimini merak ediyorum. Bu lensle mi alakalı yoksa Photoshop mu ? Bir çok kişiye sordum demek istediğim anlaşılmadı ben ifade edemedim sanırım ya da kimse bilmiyor cidden hayalet de olabilir :honk: bir de size sorayım bakayım :dyg:
arkadastan cevap gelecegını sanmıyorum diyiiiiiii:)

Önce fotoğraf çekmeyi sonra photoshopu öğrensem iyi olacak ama önce sınavlar :honk:
Teşekkür ettim.
cok garip fotograflar var ben gecen bi tane gördüm ışıkla resim çizmişler ve bunu fotograflamıslar vay be didim:heyoo:

aslında böyle bir grup kursak fotogracılık:)

aslında mantıklı böyle foograflarımızıda paylaşırız ilerde belki şimdi daha ögrenemedimde :)

Kız kendini aştı, makinayı aldı çekmeyi öğrendi sergi açacak forumda helal kız sana kim tutar seni :honk:

Geri