keroLayn
Gümüş Üye
-
-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
ayyyy canım benim açmış konu da nye kimse tınmadı .yokmu nan anlayan bi makıneden:lutfen:Merhaba herkese.
İsmi lazım değil @yalnız arkadaşımız fotoğrafçılık kursuna başladı ama fotoğraf makinası yok ve almak istiyor. Ben pek anlamıyorum. İçinizde fotoğrafçılıkla uğraşanlarınız varsa ve yeni başlangıç için tavsiyede bulunursa çok makbule geçecek.
Teşekkürler..
kero sen nikoncumusun canoncumu![]()
işte bir buçuk civarı bişeyler düşünüyorum.canon 600d ile nikon d3100 arasında kaldım.ama başka bişey önerirsenizde onlarada bakarım tabiCanon ile Nikon arasindaki e bariz fark lensleridir. Canon kendisi urettigi icin lensleri ucuz, Nikon uretemeyip disaridan aldigi icin pahali. Fotograf dunyanin en pahali hobisidir ve sadece body almakla fotograf makinasi alma isi bitmiyor haliyle. Onun icin lensi dusunecek olursak canon derim. Model olarak fiyat araligi verirseniz giris seviyesi bir kac makina onerebilirim.
gecen ders hoca dedi canon ılk çıkarken sloganı en az nıkon kadar olacagız mış .yani canon 1 0 yenik başlamışBen canoncuyum ama nikon daha güzel, çekerken çıkardığı sese bitiyorum
Ama canonun makinaları daha sağlam oluyor dediydi bi arkadaş o yüzden karambole almıştım. O zamanlar forumlarda üye olaydım açaydım bi konu böyle mi olurduydu :honk:
gecen ders hoca dedi canon ılk çıkarken sloganı en az nıkon kadar olacagız mış .yani canon 1 0 yenik başlamış![]()
Gold teknosa elektromarkt gibi teknolojik magzalarin sitelerini gunluk takip edin. Makina konusunda bazen guzel firsatlar sunuyorlar. Lensleri de ebay dan alabilirsiniz.
Yok daha pahalı olmuyor. Aksine buradaki vergisi binmiyor. Özellikle tanıdık biri varsa gümrükte buna gümrük parası vermeden de alabiliyorsunuz.Ebayden almak daha pahalı olmaz mı ? Zaten çok fark yok lens fiyatlarında bi de buna kargo eklenecek diye düşündüm şu an :dyg:
Yok daha pahalı olmuyor. Aksine buradaki vergisi binmiyor. Özellikle tanıdık biri varsa gümrükte buna gümrük parası vermeden de alabiliyorsunuz.
işte bir buçuk civarı bişeyler düşünüyorum.canon 600d ile nikon d3100 arasında kaldım.ama başka bişey önerirsenizde onlarada bakarım tabi
Bende alıcam konuyu takipteyim
nikon istiyordum ama bakalım :hihi:
600D'yi tavsiye etmiyorum, çok sorunlu bir makine bana göre. Ayrıca Nikon'dan uzak durun, kişisel tavsiyem bu yönde. Çünkü ilahimorluk'un dediği gibi lensleri Canon'a göre pahalı ve yağmurlu, tozlu, sisli havalarda neredeyse kullanılmaz bir hal alıyor Nikon. Renk ayırma ve odaklamadaki sıkıntısı da cabası. Eğer fiyat aralığınız 1.500 TL ise size rahatlıkla Canon 550D'yi önerebilirim. Başlangıç ve orta seviye için çok çok iyi bir makine olduğunu düşünüyorum. Kendim de 550D kullanıyorum ama yine ilahimorluk'un dediği gibi eğer bu yola girecekseniz bayağı büyük paraları gözden çıkarmanız gerekiyor çünkü neredeyse her alan için ayrı bir lens lazım ve 50mm dışındaki lenslerde en düşün fiyat 1.200 TL. Eğer 550D hakkında detaylı bilgi almak istersen özelden de mesaj atabilirsin.
Yukarıdaki yorumuma bir göz atın isterseniz.
Siz bu konuda yetkili bir abiye benziyorsunuz. Arkadaştan cevap geleceğini sanmıyorum ama ola ki gelirse gelene kadar ben birkaç soru sorayım. Ben de aynı makinayı kullanıyorum ama pek kurcalayacak zamanım olmadı. Bi kursa gidicem de gidemiyorum bir türlü. Her neyse benim sorum başka. Ben bir yerde bir fotoğraf görmüştüm. Hayalet fotoğraf adını verdim. Şöyle ki çocuk kaloriferin önünde duruyor, normal şartlar altında kaloriferin görünmemesi lazım malum insan ışık geçirmez opak. Ama o fotoğrafın çekimini merak ediyorum. Bu lensle mi alakalı yoksa Photoshop mu ? Bir çok kişiye sordum demek istediğim anlaşılmadı ben ifade edemedim sanırım ya da kimse bilmiyor cidden hayalet de olabilir :honk: bir de size sorayım bakayım :dyg:
Ben de çok yetkili bi abi değilim.
Şimdi tahmin yürütebilirim fotoğrafı görmediğim için. Eğer doğru anladıysam dediğiniz şey farklı değerlerle yapılan çekimlerin birleştirilmesiyle elde edilmiş olabilir, iki farklı çekimle photoshop'ta oynanmış olabilir. Ama şimdi ben az çok photoshop ve görsel tasarım işine bulaştığım için aklıma gelen ilk ihtimal photoshop oluyor.