Yeni Asgari Ücret Tahminleriniz Nelerdir?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
AKP asgari ücreti en az 1500 $'a yükseltecek. CHP kıskançlıktan çatlayacak. Yaparsa AKP yapar. Millet bolluk içerisinde yaşayacak afkgjlkjl

Asgari ücret artmıyor ki... Zamlarla günden güne eriyor.

Katma değeri yüksek ürünler ve kalite peşinde koşsun işveren, vatandaşın üç kuruş gelirinin değil.
Bana kalsa işverene acımam, veremeyen kapatsın dükkanı.

Maliyetler artmadan öncesi için dediğinde haklısın ancak artık işveren de mağdur çünkü çark dönmüyor.

Maliyetler artmadan öncesi için dediğinde haklısın ancak artık işveren de mağdur çünkü çark dönmüyor.

Çark işveren ve ithalatçı için dönüyordu hani?
Böyle de döner çark, yapmak istesinler yeterli.
Herkes daha da iyi çalışır o zaman.

Çark işveren ve ithalatçı için dönüyordu hani?
Böyle de döner çark, yapmak istesinler yeterli.
Herkes daha da iyi çalışır o zaman.

İşçi çıkartmadan senin o dediğin rakama kimseyi çalıştırmazlar. Piyasalar düzelirse ancak o zaman çünkü ülkede zam almayan hiçbir ürün ve hizmet kalmadı. Personel çalıştırmanın da maliyeti yükseldi.

İşçi çıkartmadan senin o dediğin rakama kimseyi çalıştırmazlar. Piyasalar düzelirse ancak o zaman çünkü ülkede zam almayan hiçbir ürün ve hizmet kalmadı. Personel çalıştırmanın da maliyeti yükseldi.

Sattıkları ürünlerin de fiyatı yükseldi. Hep işçi veriyor, bir kez de işveren versin. Yapamayan dükkanı kapatsın. Çok netim. Benim dünya anlayışım bu. İşçiden çalma, iyisini üret ve sat.
Bizim niye küresel firmalarımız yok
Çünkü küçük düşünüp işçiyi sömürmekten öte bir düşünce yok.
Daha iyisini üretip satmak zorundalar.
Bu ülke insanı zenginlerini neden sevmiyor
Çünkü hak ederek zengin olduklarını düşünmüyor.

Sattıkları ürünlerin de fiyatı yükseldi. Hep işçi veriyor, bir kez de işveren versin. Yapamayan dükkanı kapatsın. Çok netim. Benim dünya anlayışım bu. İşçiden çalma, iyisini üret ve sat.
Bizim niye küresel firmalarımız yok
Çünkü küçük düşünüp işçiyi sömürmekten öte bir düşünce yok.
Daha iyisini üretip satmak zorundalar.
Bu ülke insanı zenginlerini neden sevmiyor
Çünkü hak ederek zengin olduklarını düşünmüyor.

Senin dediğin rakamı verseler bile birkaç ay sonra o da yetmemeye başlayacaktır ve bu sebeple de vermek istemezler çünkü Ocak ayında yeniden bir zam daha gelecek.

İşveren de çözüm istiyor çünkü yukarıda da yazdığım gibi her zam ile talep artıyor ancak arz düşük kalınca da enflasyon artıyor.

Senin dediğin rakamı verseler bile birkaç ay sonra o da yetmemeye başlayacaktır ve bu sebeple de vermek istemezler çünkü Ocak ayında yeniden bir zam daha gelecek.

İşveren de çözüm istiyor çünkü yukarıda da yazdığım gibi her zam ile talep artıyor ancak arz düşük kalınca da enflasyon artıyor.

Yetmesin, ben yetsin diye demedim zaten. Refah içinde yaşamanın tadını alsın istedim işçilerin.
İşveren ne zaman vermek istemiş
Üstteki gönderimi tekrar iliştireyim buraya. İşçiden çalmasın, daha iyisini üretsin. İşverene de yetmesin.
İşçinin, işverenin, ülkenin kazanacağı yol bu.

Yetmesin, ben yetsin diye demedim zaten. Refah içinde yaşamanın tadını alsın istedim işçilerin.
İşveren ne zaman vermek istemiş
Üstteki gönderimi tekrar iliştireyim buraya. İşçiden çalmasın, daha iyisini üretsin. İşverene de yetmesin.
İşçinin, işverenin, ülkenin kazanacağı yol bu.
Bazı işveren bu konuda oldukça dürüst ancak bazıları da dediğin gibi emek hırsızı maalesef.
Kurumsal firmalarda bu tip haksızlıklara daha az rastlanıyor ya da şahıs firması olsa bile çalışanı mutlu etmeden verim alamayacağının farkında olanlar da var. Dilerim her çalışan hakkını alır.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün toplanacakmış ve 6 bin TL'yi aşacağını düşünmüyorum.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla yarın (29 Haziran 2022 Çarşamba) toplanacak.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 4 BİN 253 LİRA
2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 5 bin 879 lira 70 kuruş düzeyinde. Bunun 5 bin 4 lirasını brüt asgari ücret, 775 lira 62 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 100 lira 8 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonu kalemi oluşturuyor.

Kaynak: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret zammı açıklaması

ne istiyon bacından, bacın da ölüyo acından
maaşa zam n olrsa olsn temel tüketime gene zam koyacklr. yani verdkleri maaş zammıni mislyle alacaklr. kafa yormayn, umutlnmayın

Rakam henüz netleşmemiş.

Gözler asgari ücrette ara zamma çevrildi. Taraflar ilk toplantıyı yaptı ve talepleri sıraladı. İlk toplantıdan bir rakam çıkmadı. Ama zammın ardından ortaya çıkacak yeni asgari ücret kadar olan kısımdan vergi alınmayacak.

-Alıntı-

Geri