Yeni Alkol Yasası Maddeleri 2013

Konu sahibi son olarak 3776 gün önce görüldü
İlla gidin stok yapın diyorlar.
ağzınızla için
evinizde için.

burada bizim suçumuz ne ?

neyse kederlendim yahu, içerim ben bu akşam.

Yasağın ülkemizde pek işleyeceğini düşünmüyorum

bu yasa mahalle esnafına pek işlemez

18 yaşından küçüklere sigara ve içki satışı gibi bir yasak olarak kalır mahalle esnafında seni tanıdıktan sonra

hangimiz küçükken gidip sigara yahut içki almadık bakkaldan bakkal amca yaşın küçük gelsin baban yada annen mi alsın diyordu

tabii olaya kanun açısından bakarsak saçma bi kanun olmuş millet gündüz mü içsin yani onu mu demek istiyor yoksa yakında Meyhane işine mi girecekler hazırlık yapıyorlar bilemedim :D

Yeni Alkol Yasası Maddeleri 2013 ;

Başlı Başına gelen yeni yasada en çok dikkat çeken maddelere göre ;
- Alkol Firmaları kesinlikle hiç bir reklam veremeyecek.
- Firmalar sponsor olamayacaklar.
- Alkol satılan yerlerde alkol dışarıdan görülmeyecek raflarda satılacak
- Alkol 18 yaşından küçüklere satılmayacak

* Alkollü içkiler, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende satılamayacak.

Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkinin özendirici görüntülerine yer verilemeyecek.

Sizler bu maddeler hakkında ne düşünüyorsunuz ??

ya ben anlamıyorum bunu gündüz değilde neden gece yasaklıyolar, gündüz o kadar ayyaş varki her tarafta sabahın 7 sinde içiyolar ya gece en azından evdeyiz gündüz içmeye başlasalar ne olacak :) Bu arada gündüz alırlar içkilerini gece içerler bu kadar basit sadece satmak yasaksa :)
Bu arada alkolede karşıyım :)

Alkol kullanan biriyim ama bu yasayı destekliyorum.Çünkü alkolden dolayı aşırı derecede suç(karısı ve eşini dövme,cinayet,cinnet,tecavüz vb.) işleniyor. Bu tür olayların önüne geçmek gerekir.

EmRe zaten diğer bu konuda alkolü tartışıyoruz buda onla aynı konu sayılır bence ayrı ayrı iki tartışma olmasın yazını oraya taşısan hoş olur :)

Keşke hep yasaklansa haram zaten. Sırf başbakan yapıyor diye tepki alıyor.

Keşke hep yasaklansa haram zaten. Sırf başbakan yapıyor diye tepki alıyor.

Haram helal açısından bakarsak sonu bitmez o kadar çok şey var ki haram olan Allah isteseydi her şeyi helal ederdi haram denilen bir şey olmazdı.Önemli olan insana seçme hakkı verilmesidir ki Allah helal ve haramı sunarken insana irade vermiş her koyun kendi bacağından asılır Müzeyyen Senarın söylediği gibi şu sofular haram demişler aşk şarabına ben doldurur ben içerim günah benim kime ne :)

:D Şimdi bende benim anlamadıgım yaz geliyor..
Eğlence yerleri ne yapacak 22.00 kepenkmi indiricek?

Alkolü yasaklamak aklı özgürleştirir..
Uyuşuk sarhoş insanlar medeniyetin ve çağdaşlığın taşıyıcısı değildir
Aksine beyni alarm vermiş pür dikkat insanlar daha iyidir..
Ben akla karşı olan her şeye karşıyım

Alkolü yasaklamak aklı özgürleştirir..
Uyuşuk sarhoş insanlar medeniyetin ve çağdaşlığın taşıyıcısı değildir
Aksine beyni alarm vermiş pür dikkat insanlar daha iyidir..
Ben akla karşı olan her şeye karşıyım
Arkadas adamlar ne icecegini sana soracaksa o neyin ozgurlugu? Beynini ozgurlestir ama iradeni bana bagla mi? Ayrica alkolu yasaklanmanin akli ozgurlestirdigi kimin uydurmasi. Senin heralde.

Arkadas adamlar ne icecegini sana soracaksa o neyin ozgurlugu? Beynini ozgurlestir ama iradeni bana bagla mi? Ayrica alkolu yasaklanmanin akli ozgurlestirdigi kimin uydurmasi. Senin heralde.
Tıp biliminin. Alkol bağımlılık yapar ayrıca dersi bile var biz de..
O zaman senin mantığına göre esrar bonzai kokainde serbest olsun.. Bize sormayacaklar o zaman..

Tıp biliminin. Alkol bağımlılık yapar ayrıca dersi bile var biz de..
O zaman senin mantığına göre esrar bonzai kokainde serbest olsun.. Bize sormayacaklar o zaman..

O zaman neden alkol almak suç değil? Uyuşturucu madde kullanmak suç. Ben dün 3 kadeh şarap içtim hiçbir bk olmadı. Bağımlı olmadım şu an. Kafam da açık. Ağrı kesici bağımlılığı da var. Onu da yasaklayalım o zaman. Hem gelip burda tıbbı işe karıştırma. Dinen yasak de geç.

O zaman neden alkol almak suç değil? Uyuşturucu madde kullanmak suç. Ben dün 3 kadeh şarap içtim hiçbir bk olmadı. Bağımlı olmadım şu an. Kafam da açık. Ağrı kesici bağımlılığı da var. Onu da yasaklayalım o zaman. Hem gelip burda tıbbı işe karıştırma. Dinen yasak de geç.
Dinen bakış açım farklı
İçen günahkardır ama kimseyi yargılamak bize düşmez herkes kendinden sorumlu
Savunan ise şeytan, çünkü içki trafik kazalarının kadına şiddetin ayaşlığın en büyük nedenidir ayrıca sağlığa zararlı

Sen iç sana bir şey diyen yok ama gelip savunma burada bir marifetmiş gibi..

Dinen bakış açım farklı
İçen günahkardır ama kimseyi yargılamak bize düşmez herkes kendinden sorumlu
Savunan ise şeytan, çünkü içki trafik kazalarının kadına şiddetin ayaşlığın en büyük nedenidir ayrıca sağlığa zararlı

Sen iç sana bir şey diyen yok ama gelip savunma burada bir marifetmiş gibi..

Marifetmiş gibi anlatan ben değilim. Kafanda alkol yasaklamayı özgürleşmek kavramı içine sokup, anlamlarını değiştirmeye çalışan sana engel olmaya çalışıyorum.

Geri