Yeni Alkol Yasası Maddeleri 2013

Konu sahibi son olarak 3775 gün önce görüldü
Meclisteki vekillerin önerisiyle hazırlanan tartışmalı alkol yasası meclisten geçti. Yeni düzenlemeye göre, gece 22.00 - 06.00 arası alkol satışı yasaklanması hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Sabah 7'de başlayacağız demek ki bundan sonra. Her şeye rağmen alkole devam!.

Anlamsız. Saçma. Düşünüldüğünde 23:00'da bir insanın alkol almasını engelleyemeyeceği görülecektir.

Şov amaçlı çıkarılan yasa.

22:00'dan önce alkolleri stokluyor, sabaha kadar içiyoruz o halde.

İçmek isteyene hiçbir kanun engel olamaz.

Milletin alkol kullanmasindan size ne ?

Sabah 7'de başlayacağız demek ki bundan sonra. Her şeye rağmen alkole devam!.

Bu öğrenciler için yada işssizler için geçerli Melih çalışan biri malesef o saatede alkol alamaz :D

Anlamsız. Saçma. Düşünüldüğünde 23:00'da bir insanın alkol almasını engelleyemeyeceği görülecektir.

Şov amaçlı çıkarılan yasa.

22:00'dan önce alkolleri stokluyor, sabaha kadar içiyoruz o halde.

Saçma olduğu hakkında katılıyorum erken stoklayan yine içer yasaya göre 10 dan sonra satış yasak demiş bunu anlamıyorum bende :)

Milletin alkol kullanmasindan size ne ?

Belki bir nevi tecavüzlerin saldırıların önüne geçmek içindir

Bu öğrenciler için yada işssizler için geçerli Melih çalışan biri malesef o saatede alkol alamaz :D

Saçma olduğu hakkında katılıyorum erken stoklayan yine içer yasaya göre 10 dan sonra satış yasak demiş bunu anlamıyorum bende :)

Belki bir nevi tecavüzlerin saldırıların önüne geçmek içindir

Ayik kafayla tecavuz edenler ?

Bence çok gereksiz bir durum...
İçmek isteyene asla engel olamazsın.
Satışını yasaklasan bile, içilecek yerler açık olacak.
Arkadaşlara katılıyorum tamamen şov amaçlı...

yasaklar her zaman caziptir.daha çok dikkat çekici olmuş..

379659_10151461411208876_1559752129_n.jpg

:rolleyes:

Yasa çıkarmak için saçmalamasınlar lütfen(:

Neyi engellemek istediklerini anlayabiliyorum da yasaklamam yerine buyuk bi zam getirselerdi daha mantikli olurdu belki. Iccmek isteyen 10a kdr alir ickilerini sabaha kdr icer bu engel degilki.

Devleti ayakta tutan vergilerin başında alkolden alınan vergiler gelmektedir.Daha sonra sigara ve akaryakıt diye devam eder.Alkolünde en fazla alındığı-tüketildiği zamanlar gece saatleridir.Kendileri ile çelişiyorlar göz boyuyolar bence.

Bence teorık olarak mantıklı bır uygulama ama uygulamada sıfır olucagı kanaatındeyım.
Mantıklık olmasının sebebı bızım ulkemızde alkol kulturu otormamıs olması herkes nasıl tuketıcegını bılmıyor.cevrede cok goruyor ve duyuyoruz alkollu surucu kaza yaptı olu yada yaralılar var burada sadece kendıne degıl cevresındekı ınsanlara zarar verıyor.
Alkol alımıs bır genc alkolun verdıgı cesaretle sokaktakı adamı bıcakları. Pılot olmusya dunya onun sanıyor. Bu sebeplerden oturu mantıklı buluyorum.alkol kulturunu oturması gerektıgı kanaatıdeyım.
Uygulamada sıfır kalmasına gelıncede bunu bılen vatandas zaten daha onceden onlemını alır.kaldıkı ıckıyı satan vatandas dukkanında sadece ıckı satmıyor adamın dukkanın onune bekcımı dıkıcekler acaba.
Ayrıca ulkede cozulmesı gereken onca sorun varken malum hukumetın alkol yasasını cıkarmasıda manıdardır.

Geri