Yazım yanlışları

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Makine de yazılır makina da çünkü her ikisi de zaten büyük ünlü uyumuna uymuyor ancak TDK makine kabul etmiş, sebebi de İngilizce'de ki machine kelimesine benzetme çabası galiba ve makina da İtalyanca'dan geliyor ( macchina )
Sonuç olarak TDK makineyi doğru kabul etse de diğeri de kullanılabilir.

Birleştir Sayın admin hanım
Haklısınız türkçeyi tam olarak doğru kullanamıyoruz, yazamıyoruz. Ben bunu kendimize ve aldığımız eğitime bağlıyorum.
Bu ara yukarıda yazdığınız cümledeki "Sayın" kelimesi küçük harfle yazılır.

Haklısınız türkçeyi tam olarak doğru kullanamıyoruz, yazamıyoruz. Ben bunu kendimize ve aldığımız eğitime bağlıyorum.
Bu ara yukarıda yazdığınız cümledeki "Sayın" kelimesi küçük harfle yazılır.
Niye böyle yapıyorsunuz melnur bey klavyem oto atıyor harfleri ablamla konuştum Almanya perişanmış

Ayrıca Melnur yazman gerekir özel isim

Niye böyle yapıyorsunuz melnur bey klavyem oto atıyor harfleri ablamla konuştum Almanya perişanmış
Kötü bir niyetim yoktu gerçekten, sadece ufak bir imla hatasını düzelteyim dedim.
Almanya o kadar perişanki dünyanın dört köşesinden vatandaşlar her türlü rizikoyu göze alıp buraya gelmeye çalışıyorlar. Halimiz perişan siz başınızdaki zata dua edinki rahat bir yaşam sürdürüyorsunuz.

Son düzenleme:
Kötü bir niyetim yoktu gerçekten, sadece ufak bir imla hatasını düzelteyim dedim.
Almanya o kadar perişanki dünyanin dört köşesinden vatandaşlar her türlü rizikoyu göze alıp buraya gelmeye çalışıyorlar. Halimiz perişan siz başınızdaki zata dua edinki rahat bir yaşam sürdürüyorsunuz.
Ablam yok efendim şaka yaptım : D

En çok kullanılan "şey"i yazmamışsınız. Şey her zaman ayrı yazılır. Örn: her şey, herhangi bir şey...

Bu konunun ülkedeki en ünlü örneği "egzoz, egsoz, egzos..." olayı

• Beğen
Tepkiler: ne
Mazur ile maruz u karıştıran insanlara ne demeli

Neden Böreğe böööörek diyorsunuz ruh hastaları?

Geri