Yazım yanlışı yapan insan

• Kullanıcı Yek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 1053 gün önce görüldü
Serzeniş karakter yazı tipi dedi jsjsks .p

resmi yazışmalar ve ciddi yazınsal eserler dışında pek yadırgamadığım için normal insandır benim için.

Çok fazla takıntılı değilim dikkat etmeyip bilerek yaptığım anlar çok olur. Çok kasmaya gerek yok resmi yazışmalar yapılmıyorsa.Yalnış, yanlız, birşey, herkez, şarz gibi demirbaş kelimeler doğru yazılsın yeter .p
Bunu görünce hala gülüyorum xd
028419b461515c954983dfce0712c76c.jpg

Mesela ben ama hiç takmıyorum.

"Kahvede sabahtan akşama kadar boş boş oturup, hiçbir boka yaramayan insan" muamelesi yaptığım insandır.

bu ileti düdüklü tenceremden Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Yazım yanlışını da anlatım bozukluğunu da yaptığımı fark ediyorum. Bu yüzden resmi yazışmalarda daha fazla dikkat ederim bu hususlara. Birebir yazışmalarda karşımdaki kişiyi bu konuda uyarıp gereksiz kasıntılıklara sebebiyet vermek huyum değildir.

Cokta mühim degil burda..

Ben bilerek ve isteyerek yaparim misal

Annadin mi

Annatiriz

Muhim diiil

Neeediyon

Nassin

Gibi

Bazı insanları (bkz. anadili Türkçe olmayan, yurtdışında büyümüş insanlar ) tenzih ederek söylüyorum, ben buna katlanamıyorum.
Dil bilgisine hakim olmadan nasıl konuşabilir, okuyabilir, anlayabilirsin o dili?
Seminer dersi alıp, gittikleri seminerin raporunu yazan arkadaşlarım var. Dil bilgisi hatalarını düzeltiyorum.
Konuşurken duraksadığı her yere yapıştırmış virgülü, cümle harika olacakken almış gitmiş başka diyarlara. Olur mu ya öyle? Bence gerçekten insanların sorunu okumamak. Haliyle okuduğunu anlayamamak.
Sınav sorularını anlamadan, çözüme nasıl ulaşabilirsin mesela?
Anlamıyorlar. Sonra soru yanlış sorulmuş oluyor. Ben anlamıyorum gerçekten. Bu yaşa kadar belli bir yönlendirme olmamış gelmişsiniz diyelim.
Artık okumanız gerektiğini fark etmeniz gerekmiyor mu? Artık bir şeyleri düzeltmeye çalışmanız gerekmiyor mu?

Beni kezseler yazın hatası yapmam, bunu yapmamak için eyitim aldım saten, de mi yani? Nası yazım yannışı yapabilirim yapsam bana gülerler. Deda ya da çok önemde veririm deda ben den sorulur.

Yaptığım zamanlar olur, aşırı dikkat etmem. Yazım yanlışını yapanlara öcü gibi bakan klavye sözlüklerinden de haz etmem. Bir cümlenin süslü olması içinin dolu olduğu anlamına gelmiyor, bilmekte fayda var.

Bir gune bir gun imla kurallarna uymadigim dahi gorulmemistir?
Yaz ım yalnişi yap an arkadaşlarimi uyarırım yapma yın etme yin derim.
yın yin eklerine dikkat ederim.
Bu konuda olduk ça katıyım.
gerekirse arkadas lıgımı sonlandirtırım.

Bazıları gözüme çok batıyor; ama düzeltmiyorum.

Takıntılı arkadaslar bir baslik altinda tespit ettikleri yanlislari paylasabilirler forum baskisi bende etkili olabilir :)

Sms’te, forumda falan aşırı dikkat etmem bazen. Abartmaya gerek yok.

Dikkat etmiyorum. Muhabbet ederken lafini getiren cok sevdigim dostum bile olsa bozarim. Gerekirse silerim.^^

adam evli barkli oyle olmasa bile 30küsür yasında ve gelmis sanalda tdk görevi yapiyor cok acı buna gülenlerde bi okadar vasat gözumde

Geri