Yazılı ve görsel medya.

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Merhaba arkadaşlar ülkemizde ki yazılı ve görsel medya ile ilgili düşünceleri merak ediyorum.

1. Mevcut bulunan yazılı ve görsel medyadan memnun musunuz?
2. Gündemi kimler belirliyor?
3. Yazılı ve görsel medya bir güç müdür?
4. Haber kaynaklarını açıklama zorunluluğu yok? Bu durum sizce sağlıklı mı?
5. Gündüz kuşağında yayınlanan programları gerekli buluyor musunuz?
6. Bir çok kanalın yanlı (yandaş) yayın yaptığını düşünüyor musunuz?
7. Yazılı ve görsel medya da liyakat çok önemli olduğu halde sizce buna önem veriliyor mu?
8. Yapılan haberlerin doğruluğuna inanıyor musunuz?

Bugün gelen haberlere göre Kanal D TV kanalında program sunucu Buket Aydın hanımın görevine son verilmiş, kendisi hükümet destekçisi olarak görülen birisiydi. Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı program ile gündeme gelmişti. Seçim sonrası buna benzer kişilerin biletinin kesileceği söylentileri vardı, yorumları ve düşünceleri yazabiliriz. Maddeler halinde değil de genel yorumları merak ediyorum.

Run Merhaba Cafercim. Güzel bir konuya değinmişsin.

Mevcut bulunan yazılı ve görsel medyadan kesinlikle memnun değilim. Yüzdelik dilimde %90 yayın organları hükümet yanlısı yayın yapmakta ve bu durum eşitlik ilkesini ihlal etmekte.

Seçim sürecinde bunu çok net gördük, oy vermemiş olmama rağmen Ekrem İmamoğlu'nun mitingleri, söyleşileri 1-2 kanal dışında hiç bir yerde yayımlanmadı, bu gerçekten trajikomik bir durumdu.

Günümüz dünyasında, özellikle kitap okuma oranının düşük olduğu ülkemizde(araştırma güdüsü gelişmemiş) medyada yer alan haberlere koşulsuz inanma ve sorgulamama mevcut.

Gündüz kuşağında yer alan programların tamamı ise tam bir saçmalık, bağnazlık.

Liyakat sadece medya da değil hayatımızın her evresinde geçerliliği olması gereken bir konu fakat buna da uyulmadığı tarafsızca bakan herkes tarafından kabul edilen bir gerçek.

Run eline saglik

Bizim ulkemizde medya gucu maalesef hep bir sopa olarak kullanildi, zamaninda iktidar deviriyorlardi, Aydin Dogan bu ulkenin basbakanini pijamayla karsilayabildiyse elindeki medya gucundendir.

Hurriyet gazetesinin 411 el kaosa kalkti mansetini asla unutmam. Bir siyasi parti kapatiliyordu o manset yuzunden.

Soylede birsey soyleyeyim DUNYADA en cok yalan haber yazan yayinlayan ulkeyiz, dusunebiliyormusunuz? 7 milyardan fazla insan 200e yakin ulke var ve bizim kadar YALAN icerik ureten baska bir ulke yok.

Ne kadar igrenc, bitik bir durumda oldugumuzun bundan daha iyi bir kaniti olabilir mi?

Saygilar.

Hükumet yanlısı olduğunu düşünmüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’na gülmüştü evet ama Binali Yıldırım’a da ‘’bir duruşunuz yok mu sizin?’’ demişti. Herkes işine geldiği gibi yorumluyor. Zaten Kanal D haber de kovulduğunu yalanladı.

Ama genel olarak bakacak olursak hem yazılı hem de görsel medya Türkiye’de vasatın altında. İnsanlar doğrusunu bilmiyor. Bilmek istemiyor. İletilen neyse doğrusu odur diyorlar. Medya gücünün büyük kısmı hükümet tarafında olduğu için maalesef adil bir medya ortamı yok.

Merhaba arkadaşlar ülkemizde ki yazılı ve görsel medya ile ilgili düşünceleri merak ediyorum.

1. Mevcut bulunan yazılı ve görsel medyadan memnun musunuz?
2. Gündemi kimler belirliyor?
3. Yazılı ve görsel medya bir güç müdür?
4. Haber kaynaklarını açıklama zorunluluğu yok? Bu durum sizce sağlıklı mı?
5. Gündüz kuşağında yayınlanan programları gerekli buluyor musunuz?
6. Bir çok kanalın yanlı (yandaş) yayın yaptığını düşünüyor musunuz?
7. Yazılı ve görsel medya da liyakat çok önemli olduğu halde sizce buna önem veriliyor mu?
8. Yapılan haberlerin doğruluğuna inanıyor musunuz?

Bugün gelen haberlere göre Kanal D TV kanalında program sunucu Buket Aydın hanımın görevine son verilmiş, kendisi hükümet destekçisi olarak görülen birisiydi. Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı program ile gündeme gelmişti. Seçim sonrası buna benzer kişilerin biletinin kesileceği söylentileri vardı, yorumları ve düşünceleri yazabiliriz. Maddeler halinde değil de genel yorumları merak ediyorum.

Run en son 4 yıl once tv yı kaldırdım ondan önce de zaten sadece acık duruyordu

Film izlemiyorum kaliteli bir dizi de yok
Gündüz kuşaği aman Allah ım hiç değinmek istemiyorum

Algı yonetmeye çalişan bir sistem olduğunu düşünüyorum açıkcası

Şuur zaafiyetı olan bu kurt kapanına takılır

Bugün CNN kanalı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında bir kadın kendisine uzatılan mikrofona en büyük Türk Atatürk dedi ve bu söylemi sansür yedi. Gelen tepkiler üzerine sansürü kaldırıp tekrar yayınladılar.
Büyük şehirleri CHP kazanması ile birlikte uzun yıllar sonra başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm şehirlerde kutlamalar daha coşkulu ve güzel oldu bu sene. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a teşekkürler.
Arkadan gümbür gümbür Atatürkçü gençlik geliyor, gençler geleceğimiz.
Bilim ile sanat ile ülkenin daha da gelişeceğini düşünen çok güzel bir jenerasyon var.

Son bir kaç yıldır tv izlemiyorum özellikle haber saatlerinde

tamamiyle şeffaf , objektif, tarafsız olamadıkları için
Hatta medya bile ikiye bölünmüş yA yandaş ve muhalif kanallar diye ne saçma yaaa

Geri