Yaşamayı Sevmiyorum..

• Kullanıcı Yabani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Tesadüfen doğup mecburi Yaşamak..

herkes ebeveynlerin 5 dklık zevkinin kahrını çekiyor bunu idrak edecek kişiler milyarda 5’i geçmez elden birşey gelmez yaşamaya devam..
71D05BDE-81DD-4C73-B3F9-BAAE4BDF9F20.jpeg

Sizi yasamaktan kurtarmak icin d.s.b.m var.

Al’e el-maarri
"kader bizi cammışız gibi kırıyor,
ve parçalarımız bir daha hiç birleşmiyor."

Bugün bir film izledim aklıma o geldi.

Kadın, oğluna 'doğmaman için o kadar çok dua ettim ki' dedi. Cümleyi böyle okuyunca aslında ne kadar gaddar ve zalim bir anne, hatta böyle bir anne olabilir mi diyorsunuz! ama işte hikayenin içine girince...

"Ali birden hastalanıyor (25-26 yaşlarında) , teşhis olarak Akdeniz ateşi koyuyorlar ve genelde anneden geçeceğini söyleyip anneden kan alınmasını istiyor doktor. Ama ailesi yıllarca Ali'den saklamış, meğer Ali onların gerçek çocukları değilmiş. Çocukları olmadığı için yıllar önce Bosnalı bir kadından evlat edinilmiş Ali. Tabi Ali bunu öğrenince gerçek annesini bulmak için Bosna'ya gidiyor. Annesini arıyor falan...
....
Neyse, sonunda annesini buluyor. Annesi kapıyı açıyor ve Ali'yi içeri davet ediyor. Ali gerçek annesine sadece neden diye soruyor. Sonra annesi Ali'ye 'doğmaman için o kadar çok dua ettim ki' diyor ve öyle bir şey anlatıyor ki.... "

Hikayeyi dinleyince ne Ali'nin yerinde olmak istedim, ne de annesine kızabildim... Sadece yaşamayı sevip halime şükrettim.

• Beğen
Tepkiler: ne
Koşulları kontrol edemediğin bir hayatı tam manası ile sevmek mümkün değildir çünkü hiç kimse yeterince özgür olamıyor ve görünen o ki asla da olamayacak çünkü toplum içinde yaşamanın bazı kuralları var. Kendi yaşamının kontrolünü eline aldığını zannetiğin durumda bile özgür kalamıyorsun. Salgınla beraber bu acı gerçekle bir kez daha yüzleşmiş olduk.

yanlış yerde yaşıyorsunuz ve bunu idrak edemiyorsunuz.
saçma salak sanal öğretilere heves edip kendinizi yalnızlaştırdınız. ruhsal ihtiyaçlarınız karşılanamadıkça zenginlik dahi keyif vermeyecektir.

biri beni sürekli yönlendirmeye yelteniyor, hissediyorum o yönde ilerlersem yalnızlaşacağım ama ne yapıyorum arkadaşımın dükkanına gidip 10 kişiye çay dolduruyorum içmeyene ısrar ediyorum.
böyle böyle laf lafı açıyor, diri kalıyorum.

bir de sevişemeyen insan yıpranır, haz almaz.
imkanı olan sevişsin.

Yaşamak herkese sunulan bir olanak bence.
Asıl bu olanağı keyfi katledenler sorgulanmalı.
Onca imkansızlık içinde yaşama tutunan insanlardan ibret almalı.
Üreterek, emekle yaşama katılmak doğrultusunda yaşamın anlamı da keşfediliyor. Canım sıkıldı, yaşamayı sevmiyorum demek olsa olsa amaçsızlık.

Eskiden her şey daha anlamlıydı ve değerliydi fakat günümüzde çoğu şeye kolay ulaşıyor ve çabuk tüketiyoruz. Yüzeysel olanın içinde anlam aramanın da pek bir mantığı kalmadı fakat yine de her şeye rağmen mücadele etmek gerekiyor.

To be or not to be .

çok basit aslında

isteyen yaşar istemeyen veda eder.

maksimum ertesi gün herkes hayatına devam eder.

bunun bilincine ulaşınca "yaşamayı sevmiyorum" gibi laflar etmeyi bırakırsınız . hayırlı forumlar :D

Geri