Yargıtay'dan dikkat çeken karar: Retweet etmek 'suça ortaklık' sayıldı

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Öyle tabi ki
Twitter çocuk parkına döndü
Benim kayıtlı aktif takıldığım hesabım yok
bazen bakıyorum gündeme, doğru yanlış tüm kirlilik orada. Ben de dahil yanılabiliyorum zaman zaman öğrendiğim bir konu hakkında, öğrenilebilecek 1.kaynak yoksa asıl sorun orada başlıyor.
Dolduruş ve kışkırtmanın getirdiği şey tehlikeli.
Çözüme ulaşmak güvenilir kaynaktan, doğru karardan sakin kafadan geçer.
Eskiden forumlarda nitelikli tartışmalar olurdu ancak son yıllarda insanlar kavga etmek için yer arıyor ve fırsat kolluyor. Forumlar bu halde ise diğer platformları hiç düşünemiyorum. Sosyal medya kullanmıyorum ve buraya da sevdiğim kişiler için geliyorum yoksa çoktan bırakmıştım.

Eskiden forumlarda nitelikli tartışmalar olurdu ancak son yıllarda insanlar kavga etmek için yer arıyor ve fırsat kolluyor. Forumlar bu halde ise diğer platformları hiç düşünemiyorum. Sosyal medya kullanmıyorum ve buraya da sevdiğim kişiler için geliyorum yoksa çoktan bırakmıştım.
Ben yıllarca siyasete girmedim forumlarda
Bulunduğum ortamlara göre yazıyorum; eskiden de hakaretler ediliyordu, goygoya alarak kışkırtmalar da yapılıyordu, ki hatta bazısı çıtayı aşarak takık konumuna geliyordu partizanlıklar sergileniyordu, sanıyorlar ki siyaset yapıyorlar
Gerçekten bazıları at gözlüğü takmış gibi sadece okuduğuna inananların sayısı çok fazla
Ya da sadece gördüğünün diyelim
Bazı şeyler derin devlet işleri, içerisinde değilsen hedefe ulaşmak zor

Konudan bagimsiz olarak fenomenler unluler ve siyasiler twitter da edilen hakaretleri bir kazanc kapisi haline getirdi. Hatta kimi zaman bu kadar da sacmalanmaz dedigimiz sozleri kasten sozluyorlarki kufur edilsin. Boylece kufur eden herkes icin suc duyurusunda bulunup uzlasma kisminda uc bes hatta bu siralar 10-12 koparip sikayetten vazgeciyorlar. O yuzden bos yere insanlara bu mecralarda sovmeyin. Bazen birilerinin ekmegine yag surebiliyorsunuz. Manasiz.
örnek olarak hastalığı yeni atlatmış, morale ihtiyacı olan okan hocanın çocuğu hakkında bir avukatın yaptığı şu paylaşım. kazanç kapısı olarak görüyorlar.

Ben yıllarca siyasete girmedim forumlarda
Bulunduğum ortamlara göre yazıyorum; eskiden de hakaretler ediliyordu, goygoya alarak kışkırtmalar da yapılıyordu, ki hatta bazısı çıtayı aşarak takık konumuna geliyordu partizanlıklar sergileniyordu, sanıyorlar ki siyaset yapıyorlar
Gerçekten bazıları at gözlüğü takmış gibi sadece okuduğuna inananların sayısı çok fazla
Ya da sadece gördüğünün diyelim
Bazı şeyler derin devlet işleri, içerisinde değilsen hedefe ulaşmak zor
Evet girilmemesi gerektiği ortada çünkü medeni şekilde tartışmayı başaramayan kişiler var. Siyaset dışında başka konularda da maalesef aynı sorunlar yaşanıyor. Forumlardan da insanları böyle soğuttular zaten...

Yasayı doğru uygularlarsa kendini bilmez tipler için caydırıcı olabilir.

Türkiye’de bugun kahraman olan yarin vatan haini olabilir. Bkz => Reza Zarrab Bugun basarilarindan dolayi odul verilen bir kiside yarin fellik fellik aranabilir. bkz => Sedat Peker, Alaattin Çakıcı vs.

Iktidar partisi vekilleri 6’sar ay arayla CB’nin tweetlerini bile retweet ederken 2 kere dusunudugu bir ortamdalar. (Yarin ben boyle bisey soylemedim diyebilir.)

Siradan bir hukukun isledigi ulkede tweet retweeti suc filan denilse mabadlariyla gulerler. Hal boyleyken siz katildiklarinizida retweetlemeyin, nolur nolmaz.

örnek olarak hastalığı yeni atlatmış, morale ihtiyacı olan okan hocanın çocuğu hakkında bir avukatın yaptığı şu paylaşım. kazanç kapısı olarak görüyorlar.

Evet evet baya bu sekilde anlasmalar yapiliyor avukatlarla. Bu sekilde teklifler goturen avukatlar da var. daha yeni odemeyin dememe ragmen bi arkadasim 12 bin tl odedi bunlarla mi ugrasacagim diye. Millet serefsiz napicaksin. Puh.

Geri