Yardım yapmadan önce ”Hangi partiye oy veriyorsun” diye sormak yanlış mıdır?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Yardım yapmadan önce ”Hangi partiye oy veriyorsun”sormak yanlışmıdır?

• Kullanılan toplam oy
    7
Sizi bilmem ama bundan sonra ben soracağım!malum partiye veriyorsa yardım etmem!..

biz bu yardımları devlet yapamadığı için yaptık zaten. halk elini uzatıp birlik olmasaydı, yardımcı olmasaydı devlet afersiniz ama babayı yapardı. devlet hiçbir şeye yetişemedi, televizyon kanallarında yardım diye, bağış diye ağladılar yahu kasayı boşaltmışlar kasada para yok. insanlar hala bunun farkına varamayıp bu iktidarı destekliyorsa yardımı da onlardan beklesinler, ben yardım etmem artık, çocuklar hariç.

Son düzenleme:
Olayı partiye indirgersen insanlığın nerede kalır? Küçümsediğin, dışladığın, itelediğin insanlardan ne farkın kalır?

bununla ilgili yorumumu bu sabah yaptım. daha da üstüne konuşmam.

Bu sorunun cevapları daha çok torpiller için çok işe yarıyor, mülakatlarda falan, adam bakıyor kimliğine, kimlikten bile nereli olduğun senin hangi parti olduğunu ele veriyor.
Saolsunlar bu yüzden iki kere yüksek puan almama ragmen elendim ;d

bazen gerçekten fanatikliğiniz her manada gözünüzü kör ediyor.
insan insan olduğu için değer görsün, eşit şartlarda yaşam sürsün dedikçe araya bir ayrıştırıcı özellik katıyorsunuz mutlaka.

Vatandaş elini açmış yardım dileniyor”kiramı ödeyemedim,faturalarımı da”ne olacak böyle diye hükümeti eliştirdiğin de yok onun bir suçu yok”milletimiz yapıyor”üstüne de çocuklarım ve ben reise canımı veririz diyorlar!haklı olarak sormak en doğal hakkımızdır!

Bugun bi sinirle bir suru sey soylense de yarin bir afet halinde yine herkes kosar birbirine.

bazen gerçekten fanatikliğiniz her manada gözünüzü kör ediyor.
insan insan olduğu için değer görsün, eşit şartlarda yaşam sürsün dedikçe araya bir ayrıştırıcı özellik katıyorsunuz mutlaka.

valla azizim anlıyorum iyi niyetini ama türkiye tipi hümanizm buralarda işlemez, duygusal masturbasyon yapmaya gerek yok bu coğrafyada bu eğitilmez insanlarla söylediğin şeyin gerçekleşmesi hayalin bile ötesinde. insan insan olduğu için değil taraf tuttuğu için değer görmüştür hep, çünkü bu coğrafyada ya taraf olursun ya da bertaraf. hümanizm cahil toplumlar için bir işkencedir, başkalarının seçimleri senin hayatının çok büyük bir bölümünü (ki bu bizde bir ömrün çeyreği oluyor, hatta daha bile fazlası olabilir) olumsuz etkiliyorsa kusura bakma o da bir yere kadar. kimse bana bugüne kadar barışçıl eşit şartlarda yaşayalım demedi. gençliğimiz cahillikle mücadele ederek geçti, ayrılacak bir şey kalmadı artık biraz gerçeklerin farkına varın, bu ülke vahşi bir orman olmuş kim güçlü ise o hayatta kalıyor, zayıfa acımak da doğaya ihanettir. bu ülkede insanlar eşitlik yanlısı gözükür ama her insanın realite de eşit olmadığı gerçeğini düşündüğümüzde aslında hümanizmin eşitsizlik yanlısı olduğu açığa çıkar ve hep çıkmıştırda. ortadoğuda yaşadığın gerçeğini unutma bu söylediklerini yapabilen medeni dediğimiz avrupada bile çok az ülke kaldı. bizimkisi fanatiklik değil gerçekleri görmek, chp başta olsa onun için de aynısını derdim. cahil insanların seçimleri yirmi yıl hayatını mahvetsin ama ben çok hümanistim. valla kusura bakma ama bence ona enayi derler. (şahsına konuşmuyorum)

Bugün Türkiye komünist partisi hakkında bir konu açmıştım.2006-2008 yıllarında Develi’ye bağlı Saruhan köyünde çöp depolama inşaatına karar verildi Akp hükümeti tarafından ne pahasına olursa olsun inşaa edeceğiz diyorlardı!türkiyede hiç bir parti yada sivil kuruluş yardıma gitmedi TKP dışında!gece gündüz nöbet tuttular en sonunda direniş kazandı vazgeçildi projeden.sonra nemi oldu orada seçimlerde bir oy dahi çıkmadı TKP’ye Akp birinci geldi.artık kimseye acımak yok!!!

valla azizim anlıyorum iyi niyetini ama türkiye tipi hümanizm buralarda işlemez, duygusal masturbasyon yapmaya gerek yok bu coğrafyada bu eğitilmez insanlarla söylediğin şeyin gerçekleşmesi hayalin bile ötesinde. insan insan olduğu için değil taraf tuttuğu için değer görmüştür hep, çünkü bu coğrafyada ya taraf olursun ya da bertaraf. hümanizm cahil toplumlar için bir işkencedir, başkalarının seçimleri senin hayatının çok büyük bir bölümünü (ki bu bizde bir ömrün çeyreği oluyo, hatta daha bile fazlası olabilir) olumsuz etkiliyorsa kusura bakma o da bir yere kadar. kimse bana bugüne kadar barışçıl eşit şartlarda yaşayalım demedi. gençliğimiz cahillikle mücadele ederek geçti, ayrılacak bir şey kalmadı artık biraz gerçeklerin farkına varın, bu ülke vahşi bir orman kim güçlü ise o hayatta kalıyor, zayıfa acımak da doğaya hakarettir. bu ülkede insanlar eşitlik yanlısı gözükür ama her insanın realite de eşit olmadığı gerçeğini düşündüğümüzde aslında hümanizmin eşitsizlik yanlısı olduğu açığa çıkar ve hep çıkmıştırda. ortadoğuda yaşadığın gerçeğini unutma bu söylediklerini yapabilen medeni dediğimiz avrupada bile çok az ülke kaldı. bizimkisi fanatiklik değil gerçekleri görmek, chp başta olsa onun için de aynısını derdim. cahil insanların seçimleri yirmi yıl hayatını mahvetsin ama ben çok hümanizm. valla kusura bakma ama bence ona enayilik derler.

konunun kökeni yardımlarınızın değerlendirme kıstası.
fanatikliğin lüzumu yok diyorum, yardımını yap geç. a'ymış b'ymiş bunlar sorgulanacak şeyler değil.
gelelim hümanizm kısmına,ben hümanist değilim hocam.
adil olma taraftarıyım, bunu herkes bilir. yaptığı seçimlerin nedenlerini bilmediğim ,anlamadığım kimsenin seçimlerini yargılayamam.
bunu kendim için yapmam.
insanlar seçimlerinden dolayı sorumluluklarına düşen sefaleti çeksinler mi? dersen çeksinler derim.
ama kendi seçimin olan bir konuda suçu başkasının seçimlerine atıp fanatiklik yaparsan orada da dur derim.
yani uzatmadan herhangi bir parti gözeterek yardım yapıyorsan, yapma.
sen yine de bana enayi de diyebilirsin.
o da yakışır

konunun kökeni yardımlarınızın değerlendirme kıstası.
fanatikliğin lüzumu yok diyorum, yardımını yap geç. a'ymış b'ymiş bunlar sorgulanacak şeyler değil.
gelelim hümanizm kısmına,ben hümanist değilim hocam.
adil olma taraftarıyım, bunu herkes bilir. yaptığı seçimlerin nedenlerini bilmediğim ,anlamadığım kimsenin seçimlerini yargılayamam.
bunu kendim için yapmam.
insanlar seçimlerinden dolayı sorumluluklarına düşen sefaleti çeksinler mi? dersen çeksinler derim.
ama kendi seçimin olan bir konuda suçu başkasının seçimlerine atıp fanatiklik yaparsan orada da dur derim.
yani uzatmadan herhangi bir parti gözeterek yardım yapıyorsan, yapma.
sen yine de bana enayi de diyebilirsin.
o da yakışır

ha bu arada bunun komünizm ve sosyalizmle de alakası yok.
zira bunların türkiye distopyasında utopik hayaller olduğunu öğreneli on yıldan fazla oluyor.
ancak 21 yıldır devlet eliyle ayrıştırılmış, ötekileştirilmiş, nefret diline mahkum edilmiş millet için de insancıl bir dil arzu etmek hakkımız olsun.
o kadarını da kendime hak görüyorum.

Ayıptan da öte alçakça bir şey.

Halkı seven insanlar, halkın durduğu yeri önemsememeli.

Onlar zaten bunu yapıyor. Kamu alımlarından, sosyal desteklere kadar kendi tabanına daha yoğun kayırma ve destekte bulunuyorlar. Onlara benzemiyor olmak bizi biz yapan şey zaten, yoksa muktedirin kötü bir kopyası oluruz.

ha bu arada bunun komünizm ve sosyalizmle de alakası yok.
zira bunların türkiye distopyasında utopik hayaller olduğunu öğreneli on yıldan fazla oluyor.
ancak 21 yıldır devlet eliyle ayrıştırılmış, ötekileştirilmiş, nefret diline mahkum edilmiş millet için de insancıl bir dil arzu etmek hakkımız olsun.
o kadarını da kendime hak görüyorum.

azizim onbinlerce yıllık süre gelen insanlık tarihinde, dengenin sadece şu an bozulduğunu düşünmek elbette yanlış, kim bilir ne zalim yönetimler, kabileler, liderler geldi geçti ancak bu da bizim coğrafya, kader ve tarihimize denk gelmiş genetik bir çöplük maalesef. genetik çöplük diyorum çünkü ; subjektif doğal seçilimlerine göre kendi başına yaşamını sürdüremeyecek ve insanlığın gelişimine hiç bir katkıları olmadığı gibi kaynak sömürümü yoluyla insanlığın gelişimini olumsuz yönde etkileyenlere genetik çöplük tabiri kullanırlar. ve bunun neticesinde akılcı toplumlar geçmişinden ders aldı okudu ve gerçekleri gördü buna göre hayat ideallerini çizdi, aykırı "genetik çöplükler" seçilim ile elendi. ve bu yöntem ile sadece üst zümre değil zamanla yerini akıl çağı dediğimiz klasisizme bıraktı. kim bilir belki de bu hak gördüğümüz şey bir gün bu topraklara da uğrar amma velakin biz o günleri görebilir miyiz pek emin değilim.

azizim onbinlerce yıllık süre gelen insanlık tarihinde, dengenin sadece şu an bozulduğunu düşünmek elbette yanlış, kim bilir ne zalim yönetimler, kabileler, liderler geldi geçti ancak bu da bizim coğrafya, tarih ve tarihimize denk gelmiş genetik bir çöplük maalesef. genetik çöplük diyorum çünkü ; subjektif doğal seçilimlerine göre kendi başına yaşamını sürdüremeyecek ve insanlığın gelişimine hiç bir katkıları olmadığı gibi kaynak sömürümü yoluyla insanlığın gelişimini olumsuz yönde etkileyenlere genetik çöplük tabiri kullanırlar. ve bunun neticesinde akılcı toplumlar geçmişinden ders aldı okudu ve gerçekleri gördü buna göre hayat ideallerini çizdi, aykırı "genetik çöplükler" seçilim ile elendi. ve bu yöntem ile sadece üst zümre değil zamanla yerini akıl çağı dediğimiz klasisizme bıraktı. kim bilir belki de bu hak gördüğümüz şey bir gün bu topraklara da uğraş ancak o günleri bizim görebileceğimizi zannetmiyorum.

hocam ortadoğuda hiçbir zaman insan düşünceleri arasında denge olmadı.
bugün bozulmadı yani.
hep bozuktu.
bilinçli bir geri bırakılmayla yönetildi bu topraklar, cahilleştirildi ya da zihinleri manipüle edildi bu yüzden bu topraklardan ikilik hiç eksik olmadı.
senin ve benim görmeyeceğim aşikar zira toplum davranışını ve alışkanlığını değiştirmek için minimum yüz yıl gerekir.
3 kuşağa tekabül ediyor bu.
eğer üst kuşağın fikirleri sorunlu ise toplumun değişmesi hep ileriki zamanlara kalıyor ve uzuyor.
ancak yeni nesil bu konuda biraz daha akılcı ve anlam arayışında o yüzden bu topraklarda ileride eşit yaşam anlayısı hakim olacaktır.

Zaten bir bireye yardım yapmam, güvendiğim, abd’de kendine konut yapmayan, yardım malzemesi satmayan, vergiden düşülmeyen dürüst bir kuruluşa yaparım, gerisi onların işi

Geri