Sizi bilmem ama bundan sonra ben soracağım!malum partiye veriyorsa yardım etmem!..
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
bazen gerçekten fanatikliğiniz her manada gözünüzü kör ediyor.
insan insan olduğu için değer görsün, eşit şartlarda yaşam sürsün dedikçe araya bir ayrıştırıcı özellik katıyorsunuz mutlaka.
valla azizim anlıyorum iyi niyetini ama türkiye tipi hümanizm buralarda işlemez, duygusal masturbasyon yapmaya gerek yok bu coğrafyada bu eğitilmez insanlarla söylediğin şeyin gerçekleşmesi hayalin bile ötesinde. insan insan olduğu için değil taraf tuttuğu için değer görmüştür hep, çünkü bu coğrafyada ya taraf olursun ya da bertaraf. hümanizm cahil toplumlar için bir işkencedir, başkalarının seçimleri senin hayatının çok büyük bir bölümünü (ki bu bizde bir ömrün çeyreği oluyo, hatta daha bile fazlası olabilir) olumsuz etkiliyorsa kusura bakma o da bir yere kadar. kimse bana bugüne kadar barışçıl eşit şartlarda yaşayalım demedi. gençliğimiz cahillikle mücadele ederek geçti, ayrılacak bir şey kalmadı artık biraz gerçeklerin farkına varın, bu ülke vahşi bir orman kim güçlü ise o hayatta kalıyor, zayıfa acımak da doğaya hakarettir. bu ülkede insanlar eşitlik yanlısı gözükür ama her insanın realite de eşit olmadığı gerçeğini düşündüğümüzde aslında hümanizmin eşitsizlik yanlısı olduğu açığa çıkar ve hep çıkmıştırda. ortadoğuda yaşadığın gerçeğini unutma bu söylediklerini yapabilen medeni dediğimiz avrupada bile çok az ülke kaldı. bizimkisi fanatiklik değil gerçekleri görmek, chp başta olsa onun için de aynısını derdim. cahil insanların seçimleri yirmi yıl hayatını mahvetsin ama ben çok hümanizm. valla kusura bakma ama bence ona enayilik derler.
konunun kökeni yardımlarınızın değerlendirme kıstası.
fanatikliğin lüzumu yok diyorum, yardımını yap geç. a'ymış b'ymiş bunlar sorgulanacak şeyler değil.
gelelim hümanizm kısmına,ben hümanist değilim hocam.
adil olma taraftarıyım, bunu herkes bilir. yaptığı seçimlerin nedenlerini bilmediğim ,anlamadığım kimsenin seçimlerini yargılayamam.
bunu kendim için yapmam.
insanlar seçimlerinden dolayı sorumluluklarına düşen sefaleti çeksinler mi? dersen çeksinler derim.
ama kendi seçimin olan bir konuda suçu başkasının seçimlerine atıp fanatiklik yaparsan orada da dur derim.
yani uzatmadan herhangi bir parti gözeterek yardım yapıyorsan, yapma.
sen yine de bana enayi de diyebilirsin.
o da yakışır
ha bu arada bunun komünizm ve sosyalizmle de alakası yok.
zira bunların türkiye distopyasında utopik hayaller olduğunu öğreneli on yıldan fazla oluyor.
ancak 21 yıldır devlet eliyle ayrıştırılmış, ötekileştirilmiş, nefret diline mahkum edilmiş millet için de insancıl bir dil arzu etmek hakkımız olsun.
o kadarını da kendime hak görüyorum.
azizim onbinlerce yıllık süre gelen insanlık tarihinde, dengenin sadece şu an bozulduğunu düşünmek elbette yanlış, kim bilir ne zalim yönetimler, kabileler, liderler geldi geçti ancak bu da bizim coğrafya, tarih ve tarihimize denk gelmiş genetik bir çöplük maalesef. genetik çöplük diyorum çünkü ; subjektif doğal seçilimlerine göre kendi başına yaşamını sürdüremeyecek ve insanlığın gelişimine hiç bir katkıları olmadığı gibi kaynak sömürümü yoluyla insanlığın gelişimini olumsuz yönde etkileyenlere genetik çöplük tabiri kullanırlar. ve bunun neticesinde akılcı toplumlar geçmişinden ders aldı okudu ve gerçekleri gördü buna göre hayat ideallerini çizdi, aykırı "genetik çöplükler" seçilim ile elendi. ve bu yöntem ile sadece üst zümre değil zamanla yerini akıl çağı dediğimiz klasisizme bıraktı. kim bilir belki de bu hak gördüğümüz şey bir gün bu topraklara da uğraş ancak o günleri bizim görebileceğimizi zannetmiyorum.