çok sıkca karşılaştığım bir soru sizin merak ettiğiniz durum.. bu mesleği yaptığım için demiyorum ama madencilerden sonra gelen bence en zor meslek deniz de çalışmak.. deniz dışardan görüldüğü gibi sakin olmuyor , kızım olursa ismini deniz koymam misal , deniz çünkü acımasız..
bi kere her insanoğlunun yapabileceği bir meslek değil ki , bunu ben bire bir yaşayarak görüyorum yeni gelenler hususunda diyorum heves ile çıkıp yapamayıp eve dönüyolar.. hani bu deniz için geçerli değil karada da sevmediğin bir işi yapmak insana ızdırap gelir , aynı o misal severek yaptıktan sonra çok önemli unsurda sıkıntı arz etmiyor , tabbikide sevdiklerinden uzakta olmak vs yeteri düzeyde deniz üzerinde durulmasına etken faktör lakin hayat emek vermeden devam etmiyor malesef ki .. bi başka zaman daha detaylı bir şekilde konu açılırsa devamını getiririm iki kelam ile cevaplanacak bir düşünce değil çünkü..
eksik olma , tez vakitde haftasonunun gelmesini tüm içtenliğimle diliyorum , ki şimdiden ziyade olsun :hi: