Yapay zeka insanlığın sonunu mu getirecek?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Artılarının olduğu kadar eksilerinin de olacağını düşünüyorum.
Bu konuyla alakalı barış özcan videosu vardı. Ve stranger things, jud law filmini hatırladım.
Damakta tad bırakmıştı.

Ah o sarı robotlar, evladiyelik.

İnsanlığın sonunu getirmek için ne yapay zekaya nede uzaylıya ihtiyacı var.yavaş yavaş doğayı ekosistemi katledip dengeleri bozan insan doğadan yer yer cevabını alıyor.Yapay zekanın çoğu sektördeki insanların işini alacağı kesin.not edelim

İ-Robot diye bir film vardi :) öyle bir senaryo mümkün olamaz diyemem ama, o olana kadar olacaksa şayet, zaten çoktan ölüp gitmiş oluruz no problem:)

dünyaya en cok zarar veren canlı, maalesef insan oğlu. doğa'nin bile akış düzenini, soyu tükenen hayvanlari, katliamlari yapan büyük bir çoğu sebebi insan oğlu. o yuzden bu sekilde robot vs pek aklıma yatan bir son değil , bi atom bombasi patilmiş olsa 100 yil ot bile bitmiyor. bu da bir şey var mi elinde bulunan ülkeler var :) her zaman bir kötüsü ve daha kötüsü vardir.

Son düzenleme:
Yapay zekanın gelişimi ile işsizlik miktarı elbette artacaktır çünkü çoğu işveren hastalanmayan, maaş-sigorta derdi olmayan ve hiçbir eğitim masrafı yapmak zorunda kalmayacağı, zeki-itaatkar çalışanları tercih edecektir.

Zeki olan insanlar yine iş imkanı bulabilecekken belli bir standart altında kalanlar elenecektir.

Yapay zeka teknolojisini savaşlarda da kullanacaklar ve bu durum tam da istedikleri şekilde davranacak asker programlayabilecekleri anlamına geliyor. Doğru algoritma kodlaması-parametrelerle hayal ettikleri her şeyi yaptırabilecekleri robot üretmeleri için önlerinde artık hiçbir engel bulunmuyor.

Yapay zeka, kötü niyetli insanların elinde en tehlikeli silahlardan birisine dönüştüğünde maalesef hiç kimsenin buna direnme şansı olmayacaktır. Hitler hayatta olsaydı, yapay zeka ile neler yapabileceğini tahmin etmek sanırım hiç de zor olmamalı...

Babam az önce "Benim yaptığım şey nasıl benden zeki olabilir" dedi.
Yapay zekadan bahsediyor sandım.Beni kastediyormuş.

Son düzenleme:
Evet.

s-19283b97ce4061e6ef3ebc7874e6e6b6fe829e52.webp

İnsan hep kendi sonunu getirmek için çabalamıştır ve kutsal kitaplardan okuduğumuz mesellere göre bunu başarmıştır da. Yine başarabilir.

ruh ölümsüz
beden ölümlü
ya yeni beden bulursak

Allah cezanı verecek (Tatlıses ses tonu ve vurgusu ile okuyunuz)

https://www.youtube.com/watch?v=y3RIHnK0_NE

BossTown Dynamics izleyenler bilir ilk videolarını ve bu son videolarını..

Belki dijital bir kurgu belkide gerçekten böyle bir robot yapıldı herhangi bir fikrim yok ama geleceğin bu şekilde olacağı aşikar.

Günümüzde bir çok sektörde kullanılan son sistem oto üretim fabriklari makinaları bunların başında geliyor bence. 100 kişinin yapacağı bir işi 1 makine yapıyor.

Hal böyle olunca belki yarın belki yarından da yakın yapay zeka çağının geleceği kesin.

Ya bak.. ben eger bu yapay zekalarin insanligi ele gecirdigi, uzaylilarin geldigi, zombi istilasinin yasandigini gormeden olmeyeyim. Bak rica ediyorum.. olsun ya bunlar.

Geri