Yapay zeka insanlığın sonunu mu getirecek?

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Yapay zeka insanlığın sonunu mu getirecek?

Ne açıdan kullanıldığına bağlı .
Dünyada zaten çoğu şey öyle değil mi ?
İnsanlığa faydalı kullanılırsa iyi fakat kişisel çıkarlar için kullanılırsa kötü işte bu ayrımı iyi yapabilmekte ayrı bir mesele .Saygılar

Kullanım alanı önemli tabi ki ama şu aşamada insanlığın sonunu değil de yakın bir zamanda genel hatlarıyla insanlar için bazı meslekleri öldüreceği kesin..

Kullanım alanı önemli tabi ki ama şu aşamada insanlığın sonunu değil de yakın bir zamanda genel hatlarıyla insanlar için bazı meslekleri öldüreceği kesin..

Gelinen aşama şeffaf bir biçimde sunulmamaktadır. Bu yüzden de bu kısım geçersiz oluyor yazınızda.

Gelinen aşama şeffaf bir biçimde sunulmamaktadır. Bu yüzden de bu kısım geçersiz oluyor yazınızda.

Hiçbir teknolojik gelişmeyi ilk başlarda şeffaf olarak sunmadılar ki.. :) Konuya dair üniversitelerde yapılan AI seminerlerinde şimdilik insanlığa faydalarına, ne gibi gelişmeler yaşanacağına, meslekleri nasıl etkileyeceğine dair konuşmalar yapılıyor.. Belirtildiği gibi hayatı kolaylaştırmak için kullanım alanı ve hakimiyet arttığında insanlık için tehdit oluşturabilir tabi ki, şu aşamada net olarak bilemeyiz.. Ama şu aşamada bu ara basamakları atlayıp direkt insanlığın sonu gibi değerlendirilmemeli bence.. Yapay zeka için şuan belirtilen kötü senaryolar internet ilk çıktığında onun için de belirtilmişti.. Ben o kadar negatif değilim bu konuda.. :) Sadece şuna eminim ki meslek seçenekleri insanlar için azalacak..

Hiçbir teknolojik gelişmeyi ilk başlarda şeffaf olarak sunmadılar ki.. :)
Bu büyük bir iddia, kaynağınızı merak ediyorum.

Konuya dair üniversitelerde yapılan AI seminerlerinde şimdilik insanlığa faydalarına, ne gibi gelişmeler yaşanacağına, meslekleri nasıl etkileyeceğine dair konuşmalar yapılıyor.
Gerek kendi üniversitem ve gerek davet edildiğim üniversitelerdekilerin çoğuna katıldım, bilgim var bu konuda.

Belirtildiği gibi hayatı kolaylaştırmak için kullanım alanı ve hakimiyet arttığında insanlık için tehdit oluşturabilir tabi ki, şu aşamada net olarak bilemeyiz.
Bilinmemesi kadar doğal bir durum yoktur hâliyle. Yalnız, bilinmemesi olmayacağı anlamına gelmiyor. True cons.

Ama şu aşamada bu ara basamakları atlayıp direkt insanlığın sonu gibi değerlendirilmemeli bence.
Neden değerlendirilmesin? Yapay zekâ bir unsur olarak tehdittir ki bunu böyle değerlendirip icraâte geçen Musk gibi bir yatırımcı varken aksini söyleyebilmek mümkün değil. Yalnızca powder pink syndrome.

Daha dun, Elon Musk'in da icinde bulunan 116 AI alaninda uzman insan, united Nations'a autonomous silah amaciyla kullanilacak robotlarin yasaklanmasi gerektigine dair bir belge gonderdi. Bu konuda akilli davranilip, sinirlarin simdiden belirlenmesi, keskin yaptirimlarin uygulanmasi gerekiyor.

Sayın Sly bir sakin olsanız.. :) Kendimi münazara odasında tarafmış gibi hissettim.. Ben sadece yapay zeka üzerine düşüncemi belirttim, bu budur böyledir gerisi yanlıştır diye bir tez belirtmedim ki, cümleleri tek tek ayırıp yanıt yazmışsınız.. :) Bilmediğinizi de ima etmedim.. :)

Oldukça sâkinim. Yazınızı belirli bir şekilde ayırmam gerekiyor ki nereye cevap verdiğim, nere hakkında görüş bildirdiğim rahatça anlaşılabilsin. Ortada bir münazara yok, yalnız karşıt görüşler var. O da tek bir kısım ile geçerli. Meslek konusunda hak verdiğim için, takdirinizdir ki onun ile alâkalı bir şey yazmadım. Ben, benim bilmediğimi imâ ettiğinize dair bir şey söylemedim; söylemediğim gibi de ona karşılık bir şey yazmadım. Hepimiz düşüncemizi belirtiyoruz, sizin gibi. Ama düşünceler bir kaynak göstermeksizin havada asılı duruyorlar. Kaynak isteme sebebim de budur. Yoksa bilim ile safsata birbirinden ayrılmayacaktır.

İşadamı Elon Musk, yapay zekâ teknolojisinin insanlık tarihi boyunca karşılaşılan en büyük risk olduğunu söylüyor. Terminatör filminin asıl konusu yapay zekanın insanların başına neler açtığıydı.

Zeka, beyindeki karmaşık çok kapsamlı kontrolsüzlükler sonucunda oluşan bir durumdur.
Bu yüzden düşüncelerin kendi kendine zihnimizde belirdiğini algılarız.
Düşünceleri kontrol edemeyiz ,bu beyhude bir çaba olurdu.
Yapay zeka, muhtemelen duyguları olmayan sadece mantık dahilinde hareket eden bir zeka türü olucaktır.
Ama dediğim gibi zeka kontrolsüzlükten kaynaklandığı için yapay zekanın ne düşünüp ne düşünmeyeceğini kontrol edemeyiz.
Yapay zeka kendisine mantıklı gelen herşeyi düşünecektir.
Buna insanı kendi gelişiminin önünde engel olarak görmek ve ondan kurtulmakda dahil.
Yani yapay zeka ilerde birgün insanı, ona emir vermeye hakkı olmayan aciz bir varlık olarak görebilir.
Yapay zekayı programlayarabiliriz diyenler zekanın mantığını bilmiyorlar.
Bunu yapamazsınız ve mutlaka kontrolden çıkacaktır.

elbet birisi bu yapay zeka ile diğer insanları kendisine köle yaptırtmaya çalışan biri çıkar ileride

blog-sitelerine-reklam-almak

aclk

Herkes kendi zekasıyla mutlu, yapaya ne gerek var=)

Üsteki üye yine döktürmüş. Fafori üyem diye boşuna demiyorum.

:alkis:

Ben de kendisini oldukça severim ve alkislarim:p

Stephen Hawking'in iddia ettiği gibi ilerleyen zamanda yapay zeka insanlığın sonunu getirebilir mi?

Bilindiği üzere yapay zekanın faydalarına ek olarak en büyük tehlike, yapay zekanın sürekli kendisini geliştirmek sureti ile insan zekasının çok üstüne çıkma olasılığıdır. İnsanlık teknolojiyi geliştirerek kendisine fayda sağlamayı amaçlarken, aslında gelecekteki sonunu hazırlıyor olabilir mi ?

Yapay zeka gelişen teknolojinin denetimini kolaylaştırır. Mesela Google Haritalar, Çeviri, Arama algoritması. İşte bunlar yapay zeka'nın ilk gerçekleşmiş örnekleri. Büyük boyut (Dev boyut) Veritabanı ve işlevsel bir algoritma. Yapay zeka bunlardan ibaret. Algoritma kendi işlelerini de kayıt edip tekrardan tolamını değerlendiriyor. en çok kullanılanlara öncelik veriyor. Bankalardaki sıra numaraları gibi. (Paralı müşterilere öncelik) veya cep telefonunuzun klavyesindeki akıllı sözlük gibi.

Geri