Yanınızda yabancı dil konuşulsa?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ne işin var senin yabancı dil konuşanların arasında

Abi yabancilar sardi dort bir yanimizi

8 dil bildiğim icin bir sorun teşkil etmez

Urfadayken öğretmenler odasında öğretmenler Kürtçe konuşuyordu
Simdi Pomakca konusuyorlar
Sohbete hep yabanciyim

Dil öğrenmek hatta çok iyi öğrenmek gerek Çünkü değil bir kültürü yansıtır devletler arenası'nda varolmak için kendi Milli kültürümüzü unutmamak ve yaşamak kadar önemlidir yabancı kültürleri bilmek Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdur anlayışı vardır Maalesef tarihçilerin çok iyi derecede yabancı dili bilmesi ve bunu İyi aktarması gerekir. Diyeceksiniz ki; konu nasıl buraya geldi? Bizim dediğimiz başka şey.. doğrudur. Bende bunun farkındayım. O zaman sizinle ilgili kısmı söyleyeyim; sizin de kendi dilinize etimolojik(kelime yazım ve kullanımı) açıdan hakim olmanız, mümkün olduğunca yabancı kelimelerden soyutlamanız gerekiyor. Kültürel dezenformasyon(yozlaştırma-başkalaştırma) ilk önce dilde başlar dilde başlayan yozlaşma hiç farketmeden kültürel anlayışınıza yansır, doğal olarak yaşam tarzınıza. Yabancı dile karşı olmak biraz abest. Ama en azından yaşadığın çevre içinde özellikle kendi dilimizi konuşmak konusunda hassasiyet göstermenizi tavsiye ederim.

Bizim evdekiler surekli konusuyor. He he diyip geciyorum. Bazen anlasam da aa anlamamisim ya diyorum. Bence guzel bi ozellik..

Ailecek genelde latince konuşuruz.Yemek yerken rusçayı tercih ediyoruz.Halk içinde Türkçe

İstanbulda Türkçe konuşan daha az sanki.

Almanya da cok akrabalarimiz var. Gelip kendi aralarinda tam sohbetin ortasinda Almanca konusmazlar mi kendi aralarinda yahu kalkip defolup gidin la burdan diyesim geliyor. Terbiyesizlik. Bize gelecekleri zamanlar evde olmuyorum artik. Yatiya gelen olunca ya abimlerde kaliyorum ya kuzenlerde falan.

Aksansız ingilizce konuşanlar aşırı itici degil mi ya direkt o ortamdan uzaklaşıyorum .s
ıyk

No sipimk ingiliş. Ay no ingiliş. No anam no.

Ay imanım gevriyor bu yabancı turistlerden, her beyaz tenli dövmeliyi renkli gözlüyü kendi memleketlerinden sanıyorlar, yok o nerede yok bu nerede. Ben anlıyorum ama konuşamıyorum...

Birader bizim kökümüzü kazıdılar altından Adana çıktı. Benim büyük dedelerim Adana taa Uri Adania'yken bile buradalarmış. Sensin lan John. Yürrüü.

Benim ülkeme geldiysen boklu götünü kaldır da 2 kelam Türkçe öğren.

Eskiğüzmi Eskiğüzmi, başlicam şimdi zaten canım burnumda.

Kulak misafiri olurum
Yardımcı olabileceğim durum olursa yardımcı olmaya çalışırım
Genelde alışveriş yaparken denk geliyorum

Anadolu lisesinde ogrendigi ingilizceyle hava atanlara puanimiz kac peki?

Durmadan ingilizce biliom bak ben
Havalari peki? puhhhhhh yikik seni

Hızına yetişemiyorum
Acaba kime laf attı şimdi……
:d

Hızına yetişemiyorum
Acaba kime laf attı şimdi……
:d
Bi ara şey yazdim.

What your think?
Bitane kezo geldi sey yazdı ee salak klaus ingilizce bilmiosan konusma

What your think nedemek ya
Onun doğrusu What your thinking olmalı yazmisti hdhdsjsjdjsjsjshsjaja

Gidip bi ingilize desen ki What your think adam dönüp demezki bu ne diyor anlamiyorum. Gercekten bazen bazi karsi cinsleri cok kekomanci buluyorum :(

Tamam arkadaslar en iyi ingilizceyi siz biliosunuz

Geri