Yalnız mıyız?

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Yalnızlık

Yalnızlık, boşluk duygusuyla sentezlenip kendini dünyadan kopmuş hissetme duygusudur.Yalnızlık olgusu insanlarda büyüdükçe daha bir olgunlaşıp yer tutuyor; küçükken yalnızlık nedir bilmez insan hatta yalnızlığın nasıl yazıldığını dahi bilmez.

Misal ben yalnızlığın tam olarak ne şekilde yazıldığını bilmezdim. YALNIZLIK mı?
YANLIZLIK mı? Her iki yazım şeklide kökleri bakımından bana çok mantıklı geldiğinden ayırt edemez,yazım yanlışları yapardım.Kökleri bakımından dedim ya; misal Yanlızlığın kökü yanmak:
Yalnız kalan insan yandığını hisseder,çiğeri yanar boğazı düğümlenir.
Yalnızlığın kökü ise yalın:
İnsanın yalnızken ki duygularının yalınlığını, çevresinden soyutlandığını düşündüğü anda ki yalınlığı simge eder.Neyse ki tabiatın ve yaradanın şartları gereği büyüdüm yalnızlığın doğru yazılışını öğrendim; öğrenmekle kalmadım yalnızlığı yaşadım,yaşıyorum,yaşayacağım.
Ve korktuğum bir şey var…
Ben büyüdükçe yalnızlığımın benimle birlikte büyümesinden korkuyorum; korkuyorum korkuyorumda yahu düşünmüyorum da esirgeyen,koruyan ve her şeyi gören ve haliyle beni koruyan,esirgeyen ve gözlemleyen bir Allah’ın (c.c) var olduğunu biliyorum da nasıl hala yalnız olduğumu düşünüyorum?
Görmediğimiz,elini tutmadığımız,mesajlaşmadığımız kişiler yok diye kendimize yalnızlık künyesini takıp dolaşmak çokta mantıklı değil.

Gel gör ki bizim görmediğimiz ama bizi gördüğünü bildiğimiz,sms veyahut mail gibi teknolojik olaya gerek duymadan elimizi semaya açarak; sadece iki dudağımız arasından çıkacak bir-iki cümleyle ulaşacağımız, her daim varlığıyla yanımızda olan Allah’ı (c.c) hatırlayıp da yalnız olmadığımızı düşünemiyoruz.

Qasem

Üstad yüreğine kalemine gönlüne sağlık...
İnşallah eleştirilerimi blog üzerinden yapacağım...
Ama şunuda belirtmeden geçmeyeyim...
Gerçekten beklentimin çok çok üstünde olmuş...
Teşekkürler...

Bilgi - İnanç - Eylem

Eleştirilerini bekliyor olacağım abim blog takiptayim :)
Teşekkür ederim ayrıca

Hepimiz an an kendimizi çok yalnız hissetmişizdir ve devamılılığıda olacaktır .
Geçici olan hisler ve insanlarda aradığımız için bir çok şeyi .
Gönlüne sağlık .

Yalnızlık bir ömür boyu der MFÖ..
Kendimizden bıkmadığımız sürece yalnız değilizdir aslında. Beden ve ruh olmak üzere iki kişiyiz zaten. Sıkıldıkça ondan ona geçiyoruz (:
Aileniz varsa yalnız değilsiniz aslında. çünkü herkes gidebilir ama aileniz gitmediği sürece hala bir savaşa tam takım girebilirsiniz. Beni bende çoğaltan insanların gitmesi beni yalnız yapmaz çünkü kendime kalmadığım sürece bu kalabalıklar beni tüketir . gidin yahu bazen :/

Geri