Yalnız Kadınlar Daha mı Mutlu

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Kadınların bekarken daha başarılı, erkeklerin de evli olduklarında daha iyi durumda oldukları yargısı halk arasında oldukça yaygın. Peki gerçek nedir?

Kadınların bekarken daha başarılı, erkeklerin de evli olduklarında daha iyi durumda oldukları yargısı halk arasında oldukça yaygın. Yapılan bir araştırmaya göre evlilikte en çok hayal kırıklığına uğrayan kadınlar oluyor.

Araştırma bulguları “Erkekseniz evlenmeniz daha iyi olabilir, ama kadınsanız hiç zahmetine girmeyin” yorumunu yaptırıyor. Bunun nedeni evliliğin erkekler üzerinde olumlu etkilerinin olması. Evlilik erkeklerde sakinleştirici bir etkiye sahip. Evli erkekler iş hayatında daha fazla para kazanıyorlar ve bekar olan hemcinslerine kıyasla daha uzun yaşıyorlar.

Ancak kadınlar için durum tam tersi yönde ilerliyor. Evli kadınlar fiziksel ve mental olarak bekar hemcinslerine göre daha fazla yıpranıyor.
alıntı

Evet şahsen ben daha mutluyum.
Evlenmeyi düşünmüyorum ne güzel yalnızım . Kendi işimi yaparken bile üşeniyorum bir de adamın çorabını avizeden indireceğim yok sevdiği yemekleri yapacagım. Gerçi fenerli olursa maçları beraber izlerim o guzel olurda. Ya da beraber manzaraya karşı iki tek atardık. Evlensem mi ya :S yok be ya saçmalamayayım. Teklik iyidir.

Şuan yurtdışına çıkmak istesem bir bilete bakar mesela. [emoji221] ben gidiyorum demek yok, gidiyorum diye tartışmak yok, gitmemin ilişkimizle alakası olmadığını anlatmaya çalışmak yok. Her şeyi benle de yapabilirsin diyen yok en önemlisi. Yalnızlık lükstür.

Sanmıyorum. Kadın duygusal yönden beslenemiyorsa işine odaklanıyor ve agresifleşiyor . Örnek iş yerimdeki birbirini linç etmeye fırsat kollayan kadınlar.

sürekli yalnızlık
sürekli ilişki
bunlar zamanla sıkabilir
ay bana biraz huzur ver diyebilirler

Evlilik olarak olması şart değil bir erkeğin varlığı her zaman iyi gelir kadına ve besler .
Şahsen ben dereotu değilim :O

Sap kalmış Kadınların sığındığı yalan.
Kadınlar yalnızken mutlu olamazlar

Yalnız kalmış kadın yoktur, yalnızlığı tercih etmiş kadın vardır. Her mutsuz kadının arkasında değerini bilememiş birileri vardır. Bu yüzden de kadın değerli olan şeyin kendisi olduğunu anlamış ve yalnızlığı seçmiştir. Çok da güzel mutlu olur, havası yeter. :0BYW8W:

mutlu olmayı bilen her sekilde mutlu olur. tabi simdi kociskoma bıcakla meyve uzatmak varken evdeki yalnızlıgı neden tercih edeyim..

Yalnizlik mutluluk getiren bir sey degil. Illa ki karsit cinsle bir birlikteliginiz olmasi gerekmiyor ama sosyal cevrenizin olmasi gerekiyor. Insan sosyal bir varlik.

Tabi gidin de agziniza tukuren biriyle beraber olun demiyorum, denginiz, sevebileciginiz, guvenilir insanlar bulun diyorum : )) Kadina gereken saygiyi gosterebilecek erkek bizim memleketimizde cok nadir, ondan dolayi kadinin birlikte de mutlu olabilecegi insan sayisi kisitli : ))

Bi tane bile yalnız mutlu kadın bulamazsın sacmalama

Boşanmış kadınların bazılarının böyle bir tercihi olabilir elbette çünkü yaşadığı evlilik sorunlu bitmiştir v.s fakat benim anlatmak istediğim, kendi tercihi olarak yalnızlığı seçen kadınlar ve bu kadınlar, mutsuz ya da çaresiz değiller, tam tersi gayet mutlular çünkü yaşamı sadece kadın-erkek ilişkisi üzerinden değerlendirmiyorlar. Hayatlarına laf olsun diye bir erkeği dahil etmek yerine, uygun kişi denk gelene kadar yalnızlığı seçmeleri niye bu kadar tuhaf göründü ki?

Çevrenizi genişletin o zaman çünkü dar bir çevreye sıkışıp kalmaktan, yalnız ve mutlu kadınları fark edemiyor olabilirsiniz.

"Davranış Bilimci Paul Dolan’a göre evlenmeyen ve çocuk sahibi olmayan kadınlar, nüfusun en mutlu grubu. Ünlü bir uzman, evlenmeyen ve çocuk sahibi olmayan kadınların, dünya nüfusunun en mutlu grubu olduğunu söyledi. Londra Ekonomi Okulu’nda davranış bilimci Profesör Paul Dolan, bu gruptaki kadınların aynı zamanda, evli ve çocuklu kadınlardan daha uzun yaşadığını ve daha sağlıklı olduğunu öne sürdü."

Kaynak: Uzman görüşü: En mutlu kişiler, evlenmeyen ve çocuk sahibi olmayan kadınlar

Geri