"Yalan Yalanı Doğurur" Bu Söze Katılıyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 3035 gün önce görüldü
"Yalan Yalanı Doğurur" Bu Söze Katılıyor musunuz?

Katılmıyorum.

İnsanlar yalan söyleyerek bir yerlere gelirler ama aynı şekilde yalan söyleyerekten bir bir aşağı düşerler.

Kimse mükemmel değildir ama kimse de kötü değildir.

Bu kişilerin yaşantılarını yalana kattıkları anlamla oluşturur. Bu yalanların bir şekilde gereksiz olduğunu gördüğünü an vazgeçme ihtimali yüksektir.

Kişiler, yalanlarını ya korunmak için ya da çıkar amaçlı kullanırlar.İkisinden birisi de bitince yalana gerek kalmaz.

Bende tam aksine katılıyorum bu söze.

Bir yalan söylediysen eğer onu devam ettirmek için bir sürü daha yalan söyleyip batabilirsim..

mesela sevgiline evdeydim demişsin sevgilinin arkadası seni olmadık bi yerde görmüş eee napıcaksın bunun üstüne bi yalan daha söyliceksin ..

en kötüsüde budur zaten. yalanı bir bataklık olarak düşünebilirsiniz. öylediğiniz yalanın kötü sonuçlarını yaşamamak için belki de üstünü örtmek için yalan söylersiniz,söylersiniz,söylersiniz.. en sonunda yalanlarınız size doğru olarak gelmeye başlar ve yalanı doğrulardan ayırt edememe durumu insanın başına gelebilecek en kötü hallerden birisidir.

Nasıl başlarsa öyle gider. Evet yalan yalanı doğurur.

Katılıyorum
Yalanla baslarsan yalanla gider

yani katiliyorum soylediginiz yalani kapatmak icin baska yalan soylersiniz

Evet yalan yalanı doğuruyor. Bir bakıyorsun kendi yalanlarına kendin inanıyorsun.İpin ucunu kaçırdığın iiçin toparlaman mümkün olmuyor,en sonunda dibe vuruyorsun. Sigara içmeye başlamak gibidir birkez içersem alışmam dersin,tekrar tekrar olur o birler bir bakarsın sigaraya alışmışsın.

Yalan bir hata değil karakterdeki marazi yöndür kanımca, ekseriyetle bir yalan bir diğerini de zorunlu kılar. "küçük" "beyaz" gibi sıfatlar eklemek de o yalanı maalesef masumane hale getirmez.

Evet, katılıyorum. Domino taşlarına benzetebiliriz bu durumu; nasıl o taşların birine dokununca diğerleri de etkileniyorsa bi kere yalan söyleyince devamı gelecektir zincirleme gibi, iste ya da isteme.

Evet.
Kesinlikle.

Mesela ben pek MJ sevmem diyen flörtözüme aa evet ben de pek sevmem diyorum, sonra 4.günün gecesi ben seni var ya eni vici vokke diyorum, aa diyor sen hani MJ pek sevmezdin? Bak şimdi beni eni vici vokke diyor, yok diyorum pardon dün birinden duydum şaka yaptım diyorum yoksa ben sana Wanna Be Startin' Somethin'deki vokallerin dediği gibi, osütuyyenişıkardıpğatsana, ostuyyenişıkardıpğatsana, der miyim diyorum. Aa diyor yine MJ'ledin beni. Beni sen tenhalarda MJ'iklemek mi istiyorsun diyor.

*ostuyyenişıkardıpğatsana için şarkıda 03:18'e sarınız.

Yani ne oluyo sevgili dostlar?

Yalan yalanı ortaya çıkartıyor.

Evet, kesinlikle.

Son düzenleme:
Yalanla istediğin yere gidebilirsin ama dönemezsin.

mesela bazen dışarı çıkmak istemiyorum ama çok müsaitim, karşımdakinin samimiyetine göre ''şu an şurdayım'' diyorumdur, sonra bir başkası yazınca da ona da ''şurdayım'' diyorumdur.
aynı anda hem halamlarda, hem amcamlarda, hem dışarda olurken evde yatıp yuvarlanmak harika bi şey.
yalan <3

Katılıyorum.
Yalanı devam ettirmek ya da kapatmak için başka bir yalana ihtiyaç duyabilirsin.

Katılıyorum. Ufak bir yalanla başlayan serüven kocaman bir dağ olarak karşımıza çıkabiliyor ne acı

Yalan doğurmaz siz yalancisinizdir.mesela ben ayak üstü kirkbes tane soyliyebiliyorum

yalan söylemek yetenek ister
mesela ben söylesem kesin unuturum
doğruyu ağzımdan kaçirirm
satranç oynamak gibi bir sonraki yalan hamlesini iyi ayarlamak lazım
falan filan çok zahmetli iş ya.

Geri