Yahudi Düsmanligi

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beni kureyza gazvasında bine yakın yahudi erkek, teslim olmalarına rağmen kelleleri vurulmuştur. Kadın ve çocuklar Şam pazarında satılmıştır. Kadınlara önce tecavüz edilmiştir. Bu bildiğiniz ışid gibi davranmışlar. Işid onlardan esinleniyor zaten. Gerçi göktengriye inanan çekik gözlü embesillere özenecek değil ya! Yahudilerin müslümanlardan nefret etmeleri için sebebi çok lakin etmiyorlar. Pohpohlanmış kupkuru ve bir işe yaramayan insanların kendi kafalarından uydurduğu bişey. Yhudiler ile Türkler kadim dosttur. Hazar türkleri yahudi idi. Her neyse, yine de Filistinli kardeşlerimizi ezmedikleri anlamına gelmez bu! Filistin yüzünden ben de nefret ederim...

Yazık yahu şu iftirayı bu kadar milletin içinde atabiliyorsun ..

Beni kureyza yahuderinin Medineli Müslümanları kaç kez arkadan vurduklarını yazmamışsın ..
Beni kureyza yahudilerinin eshab hendek'de savaşırken şehirde bıraktıkları kadınlarına ve çocuklarına nasıl saldırdıklarını yazmamışsın ..
Beni kureyza yahudilerinin peygamberimize kaç kez sulh sözü verip her defasında kendi sözlerini nasıl çiğnediklerini yazmamışsın ..
Beni kureyza yahudilerinin mekkeli müşriklerle nasıl işbirliği içinde olduğunu yazmamışsın ..
Beni kureyza yahudilerinin kaleleri müslümanlar tarafından kuşatıldığında ancak içlerinden bir akrabalarının hakem olması ile teslim olacaklarını yazmamışsın ..
Beni kureyza yahudilerinin kendi savaş hükümlerine göre yine kendi akrabaları tarafından yargılanıp idama mahkum edildiklerini ve kadınları ile çocuklarının canlarına dokunulmadığını yazmamışsın ..

Ama sahabi tecavüz etmiş diye yazmışsın :) Alemlerin sevgilisinin komutanı olduğu ordu da tecavüz demek !! Atılır da bu kadar desteksiz atılmaz ..

Yahudi düşmanlığından ziyade konuda İslamiyet düşmanlığı seziyorum :)

Yazık yahu şu iftirayı bu kadar milletin içinde atabiliyorsun ..

Beni kureyza yahuderinin Medineli Müslümanları kaç kez arkadan vurduklarını yazmamışsın ..
Beni kureyza yahudilerinin eshab hendek'de savaşırken şehirde bıraktıkları kadınlarına ve çocuklarına nasıl saldırdıklarını yazmamışsın ..
Beni kureyza yahudilerinin peygamberimize kaç kez sulh sözü verip her defasında kendi sözlerini nasıl çiğnediklerini yazmamışsın ..
Beni kureyza yahudilerinin mekkeli müşriklerle nasıl işbirliği içinde olduğunu yazmamışsın ..
Beni kureyza yahudilerinin kaleleri müslümanlar tarafından kuşatıldığında ancak içlerinden bir akrabalarının hakem olması ile teslim olacaklarını yazmamışsın ..
Beni kureyza yahudilerinin kendi savaş hükümlerine göre yine kendi akrabaları tarafından yargılanıp idama mahkum edildiklerini ve kadınları ile çocuklarının canlarına dokunulmadığını yazmamışsın ..

Ama sahabi tecavüz etmiş diye yazmışsın :) Alemlerin sevgilisinin komutanı olduğu ordu da tecavüz demek !! Atılır da bu kadar desteksiz atılmaz ..

Kadınlar ganimet olarak sayılmış. Ganimet olan kadın cariyedir. Cariyelere de tecavüz edilir aslında. Bence o tecavüzdür. Çocuklarla birlikte köle pazarında satılmış. Diğer dediklerin doğru. Ben yahudilerin o dönem müslümanlarına iyilik yaptığını yazmadım. Dediklerin doğru da 13 yaşındaki bluğ çağında bir çocuğun ne suçu olabnilir. Onların da gitmiş kelle. İşle alakası olmayanların yani. Neyse...

Kadınlar ganimet olarak sayılmış. Ganimet olan kadın cariyedir. Cariyelere de tecavüz edilir aslında. Bence o tecavüzdür. Çocuklarla birlikte köle pazarında satılmış. Diğer dediklerin doğru. Ben yahudilerin o dönem müslümanlarına iyilik yaptığını yazmadım. Dediklerin doğru da 13 yaşındaki bluğ çağında bir çocuğun ne suçu olabnilir. Onların da gitmiş kelle. İşle alakası olmayanların yani. Neyse...

Evet savaşta ganimet olarak kabul edilir kadınlar ama yalnızca Arap yarımadasında mı geçerliydi bu kural ? Dünyanın her yerinde ki her savaşta kadınlar ganimet olarak görülürdü .. Daha 1990'lı yıllarda Bosna'da binlerce Müslüman kadına tecavüz edildi hatırlatırım ..
Cariye meselesi tecavüz meselesi değildir ayrıca. Hakkında bilgin olmadığı konularda kesin ifadeler kullanmaktan kaçın kardeşim ..
Cariyeliği savunan cariyeliğe özlem duyan eli şeyinde sığırlar yok mu var elbette ancak hiç bir cariyeye isteği dışında cinsel münasebete girmeyi yasaklamıştır peygamber ..
Hatta muta nikahı sapıklığını da bu tür bir anlayıştan çıkmaktadır ki onu da yasaklamıştır efendimiz ..
O gün beni kureyza yahudileri kendileri hakkında hüküm vermeleri için yine kendi içlerinden ama müslümanlığı kabul etmiş Sad Bin Muaz'ın hakimliğini kabul etmişler ve Sad hazretleri de onların inandığı Tevrat'ın hükümlerine göre karar vermiştir.
Hatta peygamber efendimizin bu kararı ağır bulduğu sahih kaynaklarda geçer.

O günün şartlarına göre de maalesef 13 yaşından büyük olan ve eli silah tutabilecek kim varsa kelleleri alınmıştır. Mallarına el konulmuş ve geri kalan kadın yaşlı ve çocuklar sürgün edilmişlerdir. Bir kısmı da ganimet olarak alınmıştır.
Keşke olmasaydı keşke bütün bunlar yaşanmasaydı ama ortada hainlik üstüne hainlik eden bir kabile vardı ve daha öncesinde onlara çok kere fırsat tanınmıştı ..
Şüphesiz en doğrusunu Rabbim bilir ama biz Müslümanlar olarak hiç kimseyi yahudiymiş, hrsitiyanmış, mecusiymiş demeyip önce insan diye görmek kabul etmek gerekir.
Selametle ..

Vay arkadaş yahudiden girip yine Müslümanlardan cıkmayı nasıl becerdiniz ?
Hazır kıtaa bekliyorsunuz her açılan konuda .

Bir dönem insanlara farklı bir bakış açısı sunabilmek için İsrail sempatizanlığı yaptığım gibi yazılanları okuduğumda düşmanlığa haklılık kazandırabilecek nedenlere odaklanıyorum.

Mastürbasyondan bahsedenlerin birbirini okşadığını izlemek hayrete düşürüyor. Aristokrasi eski çağlarda kaldı sanıyordum ama halen savunucusu oldukları demokraside herkesin oyunun eşit değerde olduğunu kavrayamayan Aysun Kayacı türevleri görmek üzüyor.

Ben aydınlandım ve benim gibi düşünmeyenler cahil.

Yahudi düşmanlığı ile İsrail düşmanlığını aynı zanneden zihnin yorumuna gülümsüyorum. Kavim olarak Yahudi düşmanlığı dini temellere dayanırken İsrail düşmanlığı politik nedenlere dayanır. Yahudi düşmanlığının tarihçesi çok eski iken İsrail düşmanlığı devlet kurulmasıyla oluşmuştur.

Antisemitizm ile İsrail'in yayılmacı politikasına karşı çıkmak aynı kefede.

Uludağ Üniversitesi’nin İlahiyat Fakültesi dergisinde Dinler Tarihi hocası Yrd. Doç. Süleyman Sayar Yahudileri şöyle tarif ediyordu: “Gerek Mısır, gerek Babil, Yunan, Roma ve hatta İslâm hâkimiyeti dönemlerinde düşmanla işbirliği yaparak yaşadıkları ülkeyi çökertmeye çalışmışlar, ama her seferinde başarısızlığa uğramışlardır.”

Türkiye Yahudi cemaatinin çıkardığı Şalom gazetesi köşe yazarı Denis Ojalvo Muhavere, “Kahrolsun İsrail!” başlıklı yazısında “Kanunlarımız buna müsaade etmediği için bu kişiler bir türlü ‘Kahrolsun Yahudiler’ diyemiyorlar. Ama bunun yerine her fırsatta ‘Kahrolsun İsrail’ sloganını dillerine pelesenk ediyorlar. Halbuki bu iki slogan da demokratik ülkeler nezdinde tartışmasız bir şekilde Yahudi aleyhtarlığı yani antisemitizm addediliyorlar.” diye yazarak İsrail’i eleştirmenin dahi Yahudi düşmanlığı olduğunu iddia etti.

Yahudi kelimesi ırksal bir betimleme olsa da dini açıdan kendini gösterir. Antisemitizm örneği.

musaveibrahim.jpg

Bu da İsrail karşıtlığının kök nedeni. Bakınız: Kök neden.

batiseria_son1_0-696x814.jpg

Yabani İslamın gönderildiği ilk yer olarak bir konu açmıştın Arapların pis ve sapkın olduklarından Peygamber yollandı tarzında peki o kadar Yahudilere gönderilmiş ki en çok onlara gönderilmiştir bunu neye bağlıyorsun peki? Eminim bağladığın bir nokta vardır yine:D

Peygamberlerin isimlerini kullanıyor diyorsun İslam zaten bütün Peygamberleri kabul ediyor ve kitabında onların düştükleri yanlışlara düşmeyin diye fazlasıyla ayet vardır yaptıklarını anlatan sözüm ona kendi Ülkelerindeki insanlar biel Devletinin yaptıkları bir çok katliama karşı örgütlenip başlarındaki adamdan nefret ediyorken fazlasıyla kan akıtıyorlar diye sen kalkmış kin ve nefret İslamdan inancından gelir diyorsun ve saçmalıyorsun

İsim konusuna tekrar gelirsek Müslümanlar bütün Peygamberlerin isimleri koyar çocuklarına ama bir Müslüman olmayan dini gurubun Muhammed ismini kullandığını gördün mü ? Kin ve nefretten bahsediyordun değil mi ?

Sözlerine bakarsak ve açtığın böyle garip konulara bakarsak kuzum senin İslam ile ne alıp veremediğin ne ki böyle nefret dolu konular açıyorsun İslam adına inanış adına yani bunu sana sormak çok makul tarzına bakıldığında şahsen beni bilen bilir inanca körü körüne bakıp savunan bir adam olmadığımı da bilirler bir Ateist arkadaşın bile daha saygılı nefret ve kinden uzak olan yorumları olduğu için saygımda sonsuzdur ama bu tür konulara zerre saygım yoktur efendi

Yabani İslamın gönderildiği ilk yer olarak bir konu açmıştın Arapların pis ve sapkın olduklarından Peygamber yollandı tarzında peki o kadar Yahudilere gönderilmiş ki en çok onlara gönderilmiştir bunu neye bağlıyorsun peki? Eminim bağladığın bir nokta vardır yine:D

Peygamberlerin isimlerini kullanıyor diyorsun İslam zaten bütün Peygamberleri kabul ediyor ve kitabında onların düştükleri yanlışlara düşmeyin diye fazlasıyla ayet vardır yaptıklarını anlatan sözüm ona kendi Ülkelerindeki insanlar biel Devletinin yaptıkları bir çok katliama karşı örgütlenip başlarındaki adamdan nefret ediyorken fazlasıyla kan akıtıyorlar diye sen kalkmış kin ve nefret İslamdan inancından gelir diyorsun ve saçmalıyorsun

İsim konusuna tekrar gelirsek Müslümanlar bütün Peygamberlerin isimleri koyar çocuklarına ama bir Müslüman olmayan dini gurubun Muhammed ismini kullandığını gördün mü ? Kin ve nefretten bahsediyordun değil mi ?

Sözlerine bakarsak ve açtığın böyle garip konulara bakarsak kuzum senin İslam ile ne alıp veremediğin ne ki böyle nefret dolu konular açıyorsun İslam adına inanış adına yani bunu sana sormak çok makul tarzına bakıldığında şahsen beni bilen bilir inanca körü körüne bakıp savunan bir adam olmadığımı da bilirler bir Ateist arkadaşın bile daha saygılı nefret ve kinden uzak olan yorumları olduğu için saygımda sonsuzdur ama bu tür konulara zerre saygım yoktur efendi
Çok uzun yazmışsın bende müslümanım burda anlatmak istediğim farklı bir konu islamla alakası yoktur diyorsun ama çoğu kez şahit oldum bu nefret söylemlerine hatta
İnancımıza göre onlarla savaşmadan kıyamet kopmaz bende bunları garipsediğim için sordum Aslı astarı nedir diye evet diğer dinlere mensup insanlar Muhammed ismini kullanmaz özelikle yahudi zekası incile kendi peygamberleirini olaylarını kabul ettiği gibi biz Müslümanlarada kabul etmişleridir umarım anladın kuran en çok onlardan bahsediyor..

Çok uzun yazmışsın bende müslümanım burda anlatmak istediğim farklı bir konu islamla alakası yoktur diyorsun ama çoğu kez şahit oldum bu nefret söylemlerine hatta
İnancımıza göre onlarla savaşmadan kıyamet kopmaz bende bunları garipsediğim için sordum Aslı astarı nedir diye evet diğer dinlere mensup insanlar Muhammed ismini kullanmaz özelikle yahudi zekası incile kendi peygamberleirini olaylarını kabul ettiği gibi biz Müslümanlarada kabul etmişleridir umarım anladın kuran en çok onlardan bahsediyor..

Filistinde olanlara şahit değil misin ki kinden bahsediyorsun ?

Sen ne olduğu belli olmayan hadisler üzerinden bir söze takılıp yargılara varıyorsun ama aynı hadislerin saçmalığından İslamı vurmayı beceriyorsun ben bunda tutarlı bir taraf göremiyorum İslamın içine çökmüş yozlaştırılan o kadar çok şey anlatırım ki şuan sana okumaya mecalin olmaz dostum inan bana kaç tane dinin kültürün yapılan fetihlerin çeşitli ulusları yozlaştırmasıyla ilerlemiştir bunlara karşı savaş açmanı anlarım ama sen İslamın kendisine savaş açar hale geliyorsun aşırıya gidiyorsun bilirsin aşırıya gidenler üzerine ayetleri de helali haram etmeyin de der ve Yahudilerin üzerine bir şeriati varsa Kuranın bunun tatışmasını kafana göre yapamazsın bunu bilmen gerekir sana daha önce de dedim bir şeyleri düzeltmek bir bilinç kazandırmak istiyorsan onu baltalamadan yap sen bindiğin dalı keser gibi hareket ediyorsun anlamadığım bu

Yahu saka misiniz siz?

Turkiye'deki Yahudi dusmanligi aslinda Israil dusmanligidir diyorum, bu ulkede ne halde ne de evvelde antisemitizm hakim olmamistir diyorum, bizdeki bu dusmanligin sebebi Kuran falan degildir politikadir diyorum, salak salak bunlarin arasindaki farki bilmemekle itham ediliyorum.

Azicik okudugunuzu anlayin ya, bos kumeler olusturmayin.

Yahudilere karşı içimde bir nefret yok. Bence müslümanlar ile yahudilerin paylaşabileceği bir çok ortak değer var.

Yahudilerin üstün bir ırk olduğunu da düşünmüyorum. Üstünlük ırktan kaynaklanmaz. Hiçbir ırk ne üstündür ne de alçak.

Türkiye'deki antisemitizm örneğini sunuyorum ama halen Türkiye'de İsrail düşmanlığı vardır, Yahudi düşmanlığı yoktur yazıyor. İkisi aynı şeydir yazıyor.

Boş kümeler falan filan. Laf ola beri gele.

Osmanlı'da dönmelik ve dönmeler isimli kitabı oku kardeş. Sabetaycılık neden doğdu, nasıl gelişim ve yayılım gösterdi öğren.

Ödevlerini bitirince yine gel. Bekliyorum.

Hayatınız yalan lan.
Hz muhammed kırk yaşına kadar ibraniydi
İbrahim=abraham=brahma (hint tanrısı) aynı şey.
Siz de burada dinimi yaşayamıyom tribi yapın. Millet ahuramazda için namazda. En büyük putun adı neydi, el-ilah..tanıdık geldi mi aşkım..ohhh..inanın. Neye inandığınızı bile bilmeyin. Hayatınız yalan. Hayatınız tv şov..

rahatsız olan bir daha okusun.

Boykot listelerindeki malların İsrail malı değil, Yahudi firmaları olduğunu anlaması uzun zaman alacak sanırım.

Boş küme oluşturmayın.

Boykot listelerindeki malların İsrail malı değil, Yahudi firmaları olduğunu anlaması uzun zaman alacak sanırım.

Boş küme oluşturmayın.

İsrailli olmayan yahudi? Yahudi olmayan musevi? Asış bunlar boş küme

İsrailli olmayan yahudi? Yahudi olmayan musevi? Asış bunlar boş küme

Dinler tarihine bakarsan Yahudilik kavramını bir ırk olarak görürsün. Her Yahudi'nin İsrailli olmadığını bilirsin.

Sizin yazacağınız konuya da yoruma da lanet olsun. Ben gidiyorum.

Yahudi Müslümanlar diye yazı dizisi yaz okuyalım phoibos

Konu denetlenecek. Kapali kalacak bir sure.
Sevgiler.

Bu konuyu taraflar açısından karşılıklı bir nefret körükleme olayı olarak görüyorum. Bizim ülkemizde, nasıl ki tepedekilerin ihtiyacına göre Yahudi/İsrail düşmanlığı körükleniyorsa İsrail'de de Arap/İslam düşmanlığı körükleniyor. Tamamı siyasi çıkarlar çerçevesinde şekilleniyor.

Yahudi = İsrail yada Arap = İslamiyet değildir ancak kavramsal olarak bugün ikisi birbiriyle özdeşleşmiştir. Ve nüfus çoğunluğu bu denklem ile uyumlu olduğu için uygulanan devlet politikaları ve resmi tatiller bu dini yapılara uyumlu şekilde gelişmiştir. Örneğin Arap ülkelerinde Cuma'ları, İsrail'de ise Cuma ve Cumartesi günleri hafta sonu tatilidir. Tatillerin bu güne getirilmesi de dini referanslıdır. Keza diğer kanunları da bunlardan esinleniyor. Dolayısıyla yukarıda söz ettiğim denklem üzerinden tartışma yürütmenin anlamsız olduğunu düşünüyor, İsrail'in Yahudilik ile, Arapları'nda İslamiyet ile özdeşletirilmesinin günümüz için tutarlı olduğu gürüşündeyim.

Türkiye'de hiç bir zaman Yahudi düşmanlığı kökleşmemiş ve nesnel olarak ifade edilecek şekilde büyütülmemiştir .İsrail kurulduğunda ilk olarak Türkiye tanımıştır(Müslüman nüfusu yoğun olan ülkeler arasında). 2000'lerin başından bu yana ihracat ve ithalatta taraflar arasında rekorlar kırılmış, Erdoğan'a Yahudi cesaret rozeti bile takmışlardır. Yıllardır İsrail'in NATO içindeki başvuruları Türkiye tarafından reddedildiği için veto yerdi, ancak hükümetimiz bunu da kaldırdı ve İsrail'in NATO içinde daha etkin olmasına olanak sağladı. Ve sayamayacağımız ve bilmediğimiz neler vardır kim bilir. Zaman zaman oluşan gergin atmosferin temelinde yatan tek şey çıkar ilişkisidir. Ayrıca Siyasal İslamcı'ların en büyük besin kaynağı burası. Haliyle Filistin üzerinden popülizm yapmaları işlerine geliyor.

İsrail olsun yada Türkiye olsun, nüfuslarının büyük çoğunluğu emekçi insanlar tarafından oluşuyor. Haliyle sabah 8'den akşam 5-6'ya kadar çalışan, sonra evine giden, akşam yemeği vs. derken gününü bitirip ertesi gün tekrar benzer döngüye girerek bir yaşam sürdüren insanların birbiriyle ne sorunu olabilir? Bir yahudi köylüsünün Türkiye'den biriyle yada Türkiye'li bir fabrika işçisinin İsrail'deki tezgahtarla ne sorunu olabilir? Dini veya milli duyguları kaşıyanlar, düşmanlık üzerine propaganda yapanlar bu işten kazanç elde edenlerdir. Geçmişte de bu böyleydi, bugün de böyledir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri