Yahudi Düsmanligi

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yahudilere olan dusmanligimiz yada gizli nefretimiz inancimiza dayalidir islam inancina gore onlar lanetlendi benim anlamadigim nokta bu kadar nefret,lanet edilen bir irkin icersinden cikan isa,musa,ibrahim,yakup,ishak,suleyman,davut gibi yahudi isimlerin muslumanlar tarafindan kullanilmasi ve ilginc olanida bu isimleri tasiyanlar bile yahudi kin'i tasimasidir..:liv:

Hz muhammed kırk yaşına kadar ibraniydi
İbrahim=abraham=brahma (hint tanrısı) aynı şey.
Siz de burada dinimi yaşayamıyom tribi yapın. Millet ahuramazda için namazda. En büyük putun adı neydi, el-ilah..tanıdık geldi mi aşkım..ohhh..inanın.

Coco-Cola nın mevzusundan önce , aslında kimsenin bir boktan haberi yoktu , sonra Kurtlar Vadisinde biraz biraz yanlış öğrendiler falan

Yahudiye niye düşmansın desen maldonadoya, cevap veremez. Işıd herkesi bombalar da bi yahudiye dokunmaz onu bile sorgulamaz. Arasıra kahvede yahudi lobisinden ve abd seçimlerine etkisinden bahseder. Büyük resmi görür ve döner kendi küçük dünyasına

Bu arada konu rağbet görmemiş ama belki de son yılın en iyi konusu

schindler list , yada piyanist izlerken , "o yahudi hala yaşıyor nişan al bas şu lanet tetiğe" naraları attıran durumdurda ayrıca...

Konuyu bir bayan açsaydı keşke ;)

Yemin ediyorum ben bunu düşünmüştüm ama içimde kaldı : (

Konuyu bir bayan açsaydı keşke ;)

Bunu bir bayanin açması ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. İçerik olarak senin açtığın konularda din düşmanlığı veya provakasyonluk algısı mevcut forum ahalisinde.
Yani Burada çoğunluğa Abaza muamelesi yapma ayıp diyor konunun içeriğine geçiyorum...

Dinlerin temeli şu an ki islamiyet değil mi? (En azından değiştirilmeden evvel öyle olduğu söyleniyor)

Bu peygamberlere bu yüzden saygı duyulabilir. Peygamberliklerinden ötürü saygı duyulur lakin H.Z Muhammed arap soyundan(hasimiler arap değildir diyorlar ama pek emin değilim bundan:T:) geliyor diye arapları sevmek zorunda miyim ben?:liv:

Yahudi düşmanlığı kalıtsal bir olgu gibi nesilden nesile aktarılıyor. Bu durum Kahrolsun Yahudiler diye naralar atıp kendi kendini mastürbe etmeyi amaç ediniyor. Akla gelen soru cahillik bu işin neresinde kalıyor. Her yerinde efendim her yerinde.

Yahudi düşmanlığı demişsin de sen dünyanın hiçbir yerinde yahudi katleden müslüman gördün mü? veya sen müslümanın yahudiye düşmanlığını sorgulamadan önce yahudinin müslümana karşı bakış aracını araştırdın mı? boş beleş yorum yapılıyor

yahudi düşmanlığı demişsin de sen dünyanın hiçbir yerinde yahudi katleden müslüman gördün mü? Veya sen müslümanın yahudiye düşmanlığını sorgulamadan önce yahudinin müslümana karşı bakış aracını araştırdın mı? Boş beleş yorum yapılıyor

size hakaret edicem lütfen kızmayın sizde kafa yok mu böyle fitneci konulara niye yorum yapıyorsunuz inancı görüşünü bildiğimiz kişiler yorum yapıyorlar ne kadar kaynak versen kızsan devam edecek en iyisi yazmamak

Bunu bir bayanin açması ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. İçerik olarak senin açtığın konularda din düşmanlığı veya provakasyonluk algısı mevcut forum ahalisinde.
Yani Burada çoğunluğa Abaza muamelesi yapma ayıp diyor konunun içeriğine geçiyorum...

Dinlerin temeli şu an ki islamiyet değil mi? (En azından değiştirilmeden evvel öyle olduğu söyleniyor)

Bu peygamberlere bu yüzden saygı duyulabilir. Peygamberliklerinden ötürü saygı duyulur lakin H.Z Muhammed arap soyundan(hasimiler arap değildir diyorlar ama pek emin değilim bundan:T:) geliyor diye arapları sevmek zorunda miyim ben?:liv:

size oyle gelmis hanimefendi bana gore bunlar tartisilmali eskiden yahudi dusmanligiydi simdi ise aynisi islama ve muslumanlara yapiliyor gelde bu algidan kurtul .

Yahudi düşmanlığı demişsin de sen dünyanın hiçbir yerinde yahudi katleden müslüman gördün mü? veya sen müslümanın yahudiye düşmanlığını sorgulamadan önce yahudinin müslümana karşı bakış aracını araştırdın mı? boş beleş yorum yapılıyor

evet gordum duydum ama tarihlerde yahudi simdiki zamanla daha goze batmiyordu artik muslumanlarida yahudi gibi dusman goruyorlar elalemin gordugu gibi anlayacagin insanoglunun iyisi kotusu irka dayali inanca bagli degildir nasil ki isid islam degildir muslumanlikla alakasi yoktur dersen musluman olmayan birini buna inandirmak zordur.

Pembe çiçek bahçesinde 3 tane sarı çiçek çok sırıtıyor evet.

yahudilere olan dusmanligimiz yada gizli nefretimiz inancimiza dayalidir islam inancina gore onlar lanetlendi benim anlamadigim nokta bu kadar nefret,lanet edilen bir irkin icersinden cikan isa,musa,ibrahim,yakup,ishak,suleyman,davut gibi yahudi isimlerin muslumanlar tarafindan kullanilmasi ve ilginc olanida bu isimleri tasiyanlar bile yahudi kin'i tasimasidir..:liv:

Bir kere konuyu temelden yanlış açmışsın .. Kuran Yahudileri yahudi olmaları sebebiyle lanetlememiştir ..
Hadi bir kaçını okuyalım ayetlerin yüce ALLAH ne buyurmuş yahudilerle ilgili ..

4:46 -Yahudilerden bir kısmı, (Allah'ın kitabındaki) kelimeleri esas mânâsından kaydırıp; dillerini eğerek ve dine saldırarak, "Sözünü işittik, emirlerine isyan ettik, dinle, dinlemez olası ve râinâ (bizi gözet)" diyorlar. Halbuki onlar, "İşittik ve itaat ettik; dinle ve bize de bak" deselerdi bu, kendileri için daha hayırlı ve daha doğru olurdu. Fakat Allah, küfürleri yüzünden kendilerini lanetlemiştir. Artık onlar, pek azı müstesna, iman etmezler.

4:160 -Yahudilerin zulmetmeleri ve birçok kimseleri Allah yolundan alıkoymaları, yasaklandıkları halde faiz almaları ve insanların mallarını haksız yere yemeleri sebebiyle daha önce kendilerine helâl kılınan temiz şeyleri haram kıldık. Onlardan kâfir olanlara can yakıcı bir azap hazırladık.

5:51 -Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez.

5:64 -Yahudiler, "Allah'ın eli çok sıkıdır" dediler. Söyledikleri söz sebebiyle onların elleri bağlansın ve lanete uğrasınlar! Aksine Allah'ın elleri açıktır, dilediği gibi verir. Andolsun, Rabbinden sana indirilen, onların çoğunun azgınlığını ve küfrünü azdırıyor. Biz, onların aralarına tâ kıyamete kadar düşmanlık ve kin atmışızdır. Ne zaman savaş için bir ateş yakmışlarsa, Allah onu söndürmüştür. Onlar yeryüzünde bozğunculuğa koşarlar. Şüphesiz Allah bozguncuları sevmez.

Gördüğün gibi ALLAH'ın lanetlediği yahudiler yahudi olmaları sebebiyle değil ALLAH'a ve resulüne savaş açtıkları için lanetlenmişlerdir ... Yoksa kimse ırkı yüzünden lanetlenmez.. Ha bunu o şekilde anlayan sığırlar yok mu İslam dünyasında ? Var tabi .. Etraf o sığırlardan geçilmiyor .. Rabbimiz ırkçılığı kesin olarak yasaklamışken bir takım sözde müslüman geçinenlerin " laa bunlar yahudiii la bunlarr lanetlüüü " diye sığır sığır böğürmeleri kendi zekalarının bir ürünüdür İslam ile alakası yoktur ..

Beni kureyza gazvasında bine yakın yahudi erkek, teslim olmalarına rağmen kelleleri vurulmuştur. Kadın ve çocuklar Şam pazarında satılmıştır. Kadınlara önce tecavüz edilmiştir. Bu bildiğiniz ışid gibi davranmışlar. Işid onlardan esinleniyor zaten. Gerçi göktengriye inanan çekik gözlü embesillere özenecek değil ya! Yahudilerin müslümanlardan nefret etmeleri için sebebi çok lakin etmiyorlar. Pohpohlanmış kupkuru ve bir işe yaramayan insanların kendi kafalarından uydurduğu bişey. Yhudiler ile Türkler kadim dosttur. Hazar türkleri yahudi idi. Her neyse, yine de Filistinli kardeşlerimizi ezmedikleri anlamına gelmez bu! Filistin yüzünden ben de nefret ederim...

Peki bu kadar lanetlenmişler de neden hala dünyaya hükmediyorlar. Bence tanrı Yahudilerin yanında.

Türkiye'deki Yahudi düşmanlığı aslında İsrail düşmanlığıdır. Bunun kökeni de öyle çok uzakta, Kuran'da falan değil, Arap - İsrail savaşındadır.

Araplar (Mısır, Ürdün, Irak, Suriye ve dolaylı yoldan Suudi'ler) 1948 senesinde İsrail Devletinin kurulduğunun ilanı üzerine Filistin meselesini öne sürerek bu devlete savaş açmışlardır, bilindiği üzere de kaybetmişlerdir. Bu savaş sonunda İsrail Filistin'deki toprağını daha da arttırmış, ve takip eden yıllarda oradaki Arap nüfusunu kademeli olarak azaltıp, Yahudi nüfusunu yerleştirmiştir.

Bu süreçte hem Arap topraklarında yaşayan Yahudiler, hem İsrail'in elinde kalan topraklarda yaşayan Araplar çok ciddi sıkıntılar çekmiştir. Karşılıklı olarak nefret körüklenmiştir.

Araplar tüm Müslümanların İsrail'e karşı tavır almaları konusunda bi politika izlemiş ve buna uyulmazsa petrol ambargosu uygulayacağını belirtmiştir.

Türkiye'deki Yahudi düşmanlığı da dikkat ederseniz muhafazakar kesimde yaygındır ve ana tema her zaman Filistin meselesidir.

Tarih boyunca hiç savaşmadığımız, hiç çatışmadığımız, Osmanlı dönemi başta olmak üzere yüzyıllarca birlikte yaşadığımız bir topluluğa Türk olarak düşman olmamızın temeli budur.

Ve şu da var ki bu kesim kendi gibi düşünmeyen, kendi gibi hareket etmeyen insanları gizli Yahudi olmakla, İsrail'e çalışmakla, din düşmanlığıyla itham etmekte bir sakınca görmemiştir.

İsrail cesaret nişanı olanlar el kaldırsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri