Yağış bereketi.

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Hahaha işte tam bende onu diyordum. Milyonlarca insanı öldüren geçmiş dönemlerinde cadılıkla suçlayıp yakan kurdukları Emperyalist sistem üzerinden tüm kaynakları sömüren sömürdüğü yerleri aç bırakan yok etmeye odaklanan, Hatta günümüz dünyasında herkesin gözüne baka baka Gazze'de yaşananlara Susan katoliklerde mi bahsediyorsun. Ahmet Kaya'nın bir şarkısı var bilir misin Nereden baksam tutarsızca!

Rica edeceğim yazacağım diye anlamsız örnekler vermeyin.
Takma kafana fazla öbür tarafta hesabını verirler. Bu dünyada atış serbest skdjfhh

Kuraklık açısından bakılınca bazı iller için faydalı oldu ancak alt yapının yetersiz olduğu şehirlerde de ne yazık ki su baskınları yaşandı, dereler taştı.

Kuraklık açısından bakılınca bazı iller için faydalı oldu ancak alt yapının yetersiz olduğu şehirlerde de ne yazık ki su baskınları yaşandı, dereler taştı.
Doğanın akış yönünde yapılaşma, yetersiz su isale hatlarının yapılmış olması, en maliyetsiz su temini olabilecekken olumsuz olayların maliyeti veya bu olumsuzlukları engellemek için yapılan onca maliyetli tedbir çalışmaları insan kaynaklı hatalardır. Bana göre insan ne zaman rahat huzur ve refaha kavuşur bilirmisin? =

Ne zaman ki doğa ile uyumlu, ona uygun üretim ve tüketim&idareli kullanımı öğrendi, hah işte o zaman insan yaşattığı kadar yaşamayı hak eden bir formata kavuşur.

@kamil0920 abi şu an İstanbul da çok güzel yağıyor ins böyle devam eder yoksa halimiz duman

Nisan Yağmur Ay'ı.
Ama bir çok şey değişti. Eskiden kışlar uzun, Kar derin olurdu. En az 1 Metre. Günümüzde birer hafta arayla iki kez Kar yağıyor, anca 70 cm oluyor, onda da her yer kilitleniyor. Bu sene yağışlar biraz erken oldu. Devamı gelirse iyi. Gelmezse kötü.

Geçen yıl Nisan ayında gelen don nedeniyle tarımda çok kötü bir yıl yaşandı. Felaket denebilirdi, çiçekler büyük oranda don tutmuştu. Çiftçi bayaa zarar etti. Sebzeden çok meyve kısmında özellikle. Nisan’ın ortasında bazı bölgelerde havalar sıfırın altına düşmüştü. Haliyle çiftçi ürün toplayamadı. Ürün toplayamayınca gelir elde edemediğinden borcunu harcını ödeyemedi, istihdam yaratamadı. Bu enflasyon beklentilerini de etkiledi. Hem merkez bankası hem de bakanlık aylık enflasyon beklentilerini yukarı çekti(raporlarda direkt yazıyor, aylıkta 1,1 puan deniyor). Yukarı çekince de zaten temkinli yaklaştıkları faiz indirimi ya ertelendi yada beklenen ölçüde yaşanmadı. Bu da dolaylı silsile yoluyla farklı sorunları oluşturdu(bankacılık, sanayi vs). Uzattığımın farkındayım fakat demek istediğim; söylemlerine önemli ölçüde katılmakla beraber yağmur yağdı, kar yağdı deyip geçmemek gerekir. Her şeyi etkiliyor. Normalinde, olağan akışında olan her zaman daha güzel sanırım. Umarım Nisan sonuna kadar bir sorun yaşanmaz.

Geçen yıl kayısı göremedik ya buna rağmen bir önceki senenin mahsulünu saklayıp zam gelmesini bekleyen vardı @kamil0920 abi

Doğanın akış yönünde yapılaşma, yetersiz su isale hatlarının yapılmış olması, en maliyetsiz su temini olabilecekken olumsuz olayların maliyeti veya bu olumsuzlukları engellemek için yapılan onca maliyetli tedbir çalışmaları insan kaynaklı hatalardır. Bana göre insan ne zaman rahat huzur ve refaha kavuşur bilirmisin? =

Ne zaman ki doğa ile uyumlu, ona uygun üretim ve tüketim&idareli kullanımı öğrendi, hah işte o zaman insan yaşattığı kadar yaşamayı hak eden bir formata kavuşur.
Kontrolsüz bir nüfus artışı ve ona bağlı olarak da çarpık bir yapılaşma var maalesef.

Evet geçen yıla kıyasla çiftçiler yağışlardan memnun. Kar yağışı yine olmadı ama buna da şükür.

Geri