konun yazamadan kilitlendiği için buraya yazayım karşiim:
bazı konularda hak veriyorum sana: ergenekon sürecinde ulusalcı subaylara kıyım uygulanırken, tsk yıpratılmaya çalışılırken, bu davanın gülen cemaatinin işi olduğunu söylediğimizde bize "cuntacı" diyen bir kitle vardı; gezi fırtınası başladığında, hükümetin karşısında yer aldığımız için, dikta rejiminin yükselişini ifade ettiğimiz için bize "çapulcu, terörist" diyen bir kitle vardı; 17-25 aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında , gülen cemaatinin fetö'ye dönüşümünde de bu yağci, şakşakçi kitle bize bir sıfat/tanım yükledi yine. tartışacak bolca konumuz oldu forumsal gibi interaktif bir ortamda. kitlenin zamanla muhalif aslan parçalarına dönüştüğünü de gördük.
ben kırılmayı ergenekon'da yaşadım. burada da üyeliği aktiftir sanırım: bir arkadaş rahmetli babama küfür etti. efendi efendi tartışırken konuyu kişiselleştirme gereği duydu ve vurmak istediği bir yön seçti kendisine. çirkin üslubunu gezi döneminde de devam ettirdi. şimdi bakıyorum da fetö çığırtkanlığı başladığında reis düşmanı, ekonomik sancılar başladığında da iktidar muhalifi olmuş. şu ortamdaki muhabbeti ciddiye almanın gereği yok haliyle. burada süslü profiliyle takılan çoğu insanın gerçek hayatta avam/ayak takımından, selam dahi vermeyeceğin insanlar olduğunun bilincinde olmak gerek.
üst bakış da diyebilirler, hor görme de diyebilirler bunun adına. çok sevimli bence. ama kimin umurunda? senin umurunda mı karşiim? tabi üsluba yansıdığında çirkin göründüğünü düşünüyorlar. ama bence doğrusu şudur: yabani vaktini değerlendirmeyi bilmiyor diye eleştirmek. ben sadece bu konuda eleştiririm seni. "peki, şimdiki maymunlar niye insan olmuyor" de çık işin içinden. niye yoruyorsun birader kendini? kime, neyi anlatıyorsun?