''X'' Kimdir?

Konu sahibi son olarak 31 gün önce görüldü
Yoneticiligini dikkatle izledigim muhterem...
Basarili efendim :)

8 Ocak 1823 yılında doğdu.

İngiltere Galler'de Usk-Monmouthshire da dokuz çocuklu bir ailenin sekizinci çocuğu olarak doğdu. Hertford'da bir dilbilgisi okulunu bitirdi. 1840-1843 yılları arasında harita - kadastrocu ağabeyinin yanında çalıştı. 1844 yılında bir süre Leicester'de bir okulda görev yaptı , 1845 yılında ağabeyi William'ın ölümü ile tekrar harita - kadastro işine geri döndü.

1848 yılında Leicester'dan tanıştığı doğa bilimci Henry Walter Bates ile Amazon yağmur ormanlarından örnekler toplamak üzere Brezilya'ya gitti. Türlerin kökenlerini araştırma fikri kafasında bu gezi sırasında şekillendi. 1852 yılında İngiltere'ye geri döndü.

1854-1862 yılları arasında araştırmalar yapmak ve örnekler toplamak üzere Malay takımadalarında bulundu. Burada yaptığı çalışmaları 1869 yılında yayımlanan Malay Takımadaları adlı eserinde topladı.

Charles Darwin ile aynı zamanlarda evrim kuramı konusunda çalışmıştır. Darwin , dinsel ve muhafazakar çevrelerden tepki çekeceğini düşünerek çalışmalarını ölümünden sonra yayınlanmak üzere rafa kaldırmışken , benzer bir çalışma hazırlayan Wallace'dan 1858 yılında aldığı bir mektup çalışmalarını yayımlaması için ona cesaret vermiştir. Darwin ile Wallace evrim teorisi ve doğal seçilim üzerine beraberce bir tez yazıp yayımlamışlardır.

Eserleri

Malay Takımadaları (1869)
Doğal Seçilim Kuramına Katkılar (1870)
Hayvanların Coğrafi Dağılımları (1876)
Aşılama (1898)

Aldığı Ödüller

Merit Nişanı (1908)
İngiliz Kraliyet Topluluğu Copley Madalyası (1908)
İngiliz Kraliyet Coğrafya Topluluğu Kurucu Madalyası (1892)
Linnean Topluluğu Altın Madalyası (1892)

Bu mesaj ile X kimdir konusunu çözemedim xd

• Beğen
Tepkiler: X
Bundan yaklaşık 10 sene kadar önce,bir forum çıktı karşıma,üye oldum herkes samimi ortam güzel.
Bizim de tam deli çağlar. X admin o zamanlar,gözlemleyerek herkesi tanımaya çalışıyorum forumda ama X hiçbir şekilde kendini belli etmiyor.
Ayar oluyorum içten içe,soğuk duruşu insanı daha sinirlendiriyor. Gel zaman git zaman yönetici oluyorum o forumda,X ile muhabbet sıfır hala.
Forumla alakalı bir şey soruyorum tersleyerek cevap veriyor.
İnada bindirdim tabi ben sonrasında,o forumdan sonra başka bir foruma geçtik ben yine oradayım yine yönetici oldum X'in duruş hep aynı hep bi yüksekten bakmalar falan lol -ben öyle sanıyorum elbette-
Hayır anlamadığım biz de yöneticiyiz değil mi gönül işi yapıyoruz bi güler yüz göstersen ölür müsün diyemiyorsun.
Sonra sonra tanıyınca anlıyorsun forumlarda karakteri olan dediği laf hiçbir zaman değişmeyen nadir insanlar vardır.
Forumdan foruma başka karaktere bürünen insanlara inat...
Bunca sene tek bir hatasını görmemişimdir bana karşı ve biri bana gelip X şöyle böyle yapmış dese yapmaz demem,yapmışsa bir bildiği vardır derim.
Bir de unutmadan şimdi çok daha ılımlı ve sıcakkanlı bence bunun değerini bilin lol

Bazı insanlari anlatmaya tek cümle kafi
Saygıdeğer X forumun en beyefendi adamıdır.
Saygılarımla

• Beğen
Malum forumdan az çok biliyorduk. Son derece sabırlı, anlayışlı, çözüm odaklı bir yöneticilik anlayışı var. Her insan hata yapabilir. Minimum hata, sıfır ego ile o büyük mekanlari hakkiyla idare eden çok az insan gördük buralarda. Üstelik kasmadan, insanlari yormadan. Yaptigi işi sevip, değer veriyor. Sorumluluk aldığı butun mekanlara altın çağını yaşattığına bizzat şahit olduk.

Birebir sohbetimiz yok. dürüst ve sözünün eri olduğunu bilirim. Aksi takdirde ha deyince bu kadar büyük bir kalabalığı, bu kadar kısa bir surede kimse mekanına çekemez. Şahsen ne hevesim ne de vaktim vardı. Benim gibi bir çok insanda 'X ve ekibi varsa o mekana gidilir' diyerek gelmistir eminim. Boyle adamların bir şekilde yanında, etrafında olmakta fayda var. Diğer türlü meydan çapsız tüccar ve çıraklara kalacak. ^^

Allah gönlüne göre versin başkan.

Bir ara bir X var idi o X ise sebepsiz şekilde beni sevmez idi.
Eğer o değilse tanımıyorum,yorumlardan anlayabildiğim kurucu -galiba-

• Beğen
Abi valla yeter tanıdık seni yok haftanın konuğu yok x kim y kim kendimden çok seni tanıdım abicim

• Beğen
Bak sen adaşımmış meğer :) memnun oldum sevgili X

• Beğen
Abi valla yeter tanıdık seni yok haftanın konuğu yok x kim y kim kendimden çok seni tanıdım abicim

Merhaba feveran :)

Simdi biliyorsun burasi isminden anlasilacagi uzere IRC platformu ustune kurgulanmis bir siteydi.

“ KIM KIMDIR “ kategorisinde IRC ile alakali faydali birseyler uretmis arkadaslarin nickleri acilir, bizimkinide yazmislar. Konu basligi acilali yaklasik 6 ay olmus yani. Sizdeki uye sozlugu gibi dusunebilirsin, tam anlamiyla ayni olmasada kafanda bir yere oturur sanirim.

Diger “ Sorgu Odasi “ icin arkadaslarinizin talepleri oldu, bende kirmak istemedim. Yoksa kendini zorla konuk ettirdi gibi bir dusunce icersine girmeni istemem.

Merhaba feveran :)

Simdi biliyorsun burasi isminden anlasilacagi uzere IRC platformu ustune kurgulanmis bir siteydi.

“ KIM KIMDIR “ kategorisinde IRC ile alakali faydali birseyler uretmis arkadaslarin nickleri acilir, bizimkinide yazmislar. Konu basligi acilali yaklasik 6 ay olmus yani. Sizdeki uye sozlugu gibi dusunebilirsin, tam anlamiyla ayni olmasada kafanda bir yere oturur sanirim.

Diger “ Sorgu Odasi “ icin arkadaslarinizin talepleri oldu, bende kirmak istemedim. Yoksa kendini zorla konuk ettirdi gibi bir dusunce icersine girmeni istemem.

Takılıyorum müdür bakma sen bana seni tanımak güzel. İyi bir insansın.

• Beğen
Forumların imamoğlusu sevgi ve barış diline hakimm

Geri