S
Sonsuz
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Adamların vicdanı askerlik çağı gelince akıllarına geliyor malesef 
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Vicdani ret, vatan topragina uzerinde karpuz yetisen organizmadan baska hic bir anlam yukleyemeyen, cocuklugundan beri tabiri caizse KARI gibi buyuyen sozde erkeklerin, askerlikten korkup ondan kacabilmeyi mesrulastiran populer tabir.
Ben askerligini yapmis, o mantik disi diye tabir edilen her seyi gormus biriyim. Insanlar orada genelikle isine gelmeyen seylere mantik disi derler. Belki askerligin meslek olmasindan yanayim evet, ama unutmayin ki askerligin meslek oldugu Osmanli doneminde Sokullu Mehmet Pasa'nin bir gecede yaptigi gemilerin sancisini gonullu askerler cekmedi.
Dagin tepesinden konusmakla olmuyor. Vadiye inip kurtlarla yuzlesmek var. Kolay degil oyle. Devlet ve ordu isi hayallerle yurumuyor...
Vicdani retçilerin ülkemizde ödedikleri bedelleri araştırın sonra da 15 ay yan gelip yatan, sadece ayak işleri yapan bir askerin ödeyebileceği ne bedel olduğunu sonra hangisinin daha fazla yürek istediğinin muhasebesini vicdanınızda yapın. üslubunuz o kadar çirkin ki maksadınız tartışmaktan ziyade tahkir ve tahrik.
ölümü yüceltenler, yaşamın gayesini ölmek sananlar acaba kime ne için hizmet ediyor farkında mı, dünyada kabul görmüş bir hakkın ülkemizde zikredilmesi bile tepki topluyorsa sanırım burada bir sorun vardır.
profesyonel askerlik olsun ki gencecik çocuklar ölmesin anaların yüreği yanmasın diyorum, evlat acısını bilmiyor daha da fenasını anlamıyor bu söylendiğinde sözde erkekler diyorsunuz. o vicdani reddini açıklayanlar gençlerin ölmemesi için de çaba harcıyor, siz ne yapıyorsunuz savaş çığırtkanlığından başka?
geri kalan ve komutanların şahsi menfaatleri doğrultusunda görev alanların ise yaptıkları iş bakımından sanırım kutsanacak ve "erkekliğini teyit edip sırtı sıvazlanacak" bir yanı da yoktur. idealize ettiğiniz kurumun geldiği noktayı ıskalıyorsunuz.
Kenan Evren'le bir yakinliginiz var mi?
Bu konuda sana katılıyorum.bugun bi oylama olsa istemeyen gitmese eminim yariya duser askerlik yapanlarin sayisi.
ifade etmekte ben mi eksik kalıyorum sizde mi anlayış eksikliği bilemiyorum ama tartışmayı kişiselleştirmenin kimseye bir yarar sağlamayacağı aşikar.
Asker İntiharları | Asker Hakları
Asker intiharları
Şehit derneğinin şaibeli ölümleri araştırmak üzere çalışmaları;
'Şehit derneği' kışla ölümlerini soruyor - PINAR ÖĞÜNÇ - Radikal
İŞkence kaynaklı ölümlere dair bilgi edinilebilir yazının içinden.
Bir başka haber;
İki haftada altı asker nasıl intihar eder? - PINAR ÖĞÜNÇ - Radikal
Kaynaklar çoğaltılabilir, ama görmek duymak istemeyen önyargılarının kurbanı olan, idealize ettiği bir kuruma toz kondurmama refleksi ile hareket eden kişiler için sanırım ne yazılıp çizilse nafile.
Siz bayandiniz degil mi? Kaynaklar, savunulariniz, cikarimlariniz icin tesekkur ederim. Her birine tek tek cevap verebilirim. Tatmin edici olabilirler. Ama buna gerek duymuyorum. Yanlis anlamayin, ayrica tabletteyim. Mutlaka dizustune gectigim zaman illaki karsilasacagiz. Zira kaynaga ihtiyacim olmasa bile buradan yazmak beni yoruyor.
Ben gittim 15 ay yaptım şirazeyi kaydırdım geldim![]()
O askerlik bitene kadar ne dualar ettim :zuha:
Ya sen intihar edecektin yada biz :zuha: