Vahşeti, Katliamı, Cinayeti Canlı Canlı Seyrettirdiler Bize TV’de.

Konu sahibi son olarak 2416 gün önce görüldü

Vahşeti, Katliamı, Cinayeti Canlı Canlı Seyrettirdiler Bize TV’de.

Yıl, 2 Temmuz 1993.

Ölümün, katliamın, vahşetin tarihi.

O tarihte, Madımak oteli önünde ölüm kol geziyordu.

Bir grup YERLİ IŞİD’li, şeriatçı, örümcek beyinli güruh, ellerinde benzin bidonları, yurtseverlerin, aydınların kaldığı Madımak Otelinin önünde toplanmıştı...

Aydınların ve aydınlanmanın Azrailleri bağırıyor, çağırıyor, küfrediyor, sloganlar atıyorlardı:

“Sivas laiklere mezar olacak, Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak, Şeriat gelecek, batıl zail olacak“, “Yaşasın Şeriat!..”

“Şerefsiz vali istifa, Muhammed’in ordusu kâfirlerin korkusu, Yaşasın Hizbullah, kahrolsun laiklik, şeriat isteriz...”

“Yakın ulan, yakın…”

Ölüm göz göre göre, göstere göstere geliyordu…

Ama Cumhurbaşkanı seyrediyordu, Başbakan seyrediyordu, Genel Kurmay Başkanı, Başbakan yardımcısı, bakanlar, Emniyet Müdürü seyrediyordu.

Bugün, şeriatçı kalkışmanın, katliamın üzerinden tam 26 yıl geçmiş.

Ama bizim acımız, üzüntümüz dün gibi. Hiç eksilmiyor. Azalmıyor. Her gün biraz daha artıyor.
Dile kolay. Tam 33 can. 33 aydın. 33 yurtsever katledildi.

Kışkırtılmış, yönlendirilmiş, azgın bir yobaz sürüsü tarafından cayır cayır yakıldılar.

Hem de sorumluların, yetkililerin, polisin, jandarmanın gözü önünde…

Televizyonda canlı yayın izler gibi izledik olup biteni.

Saatlerce…

Kanımız dondu. İsyanımız yüreklerimize sığmadı. Sel oldu, aktı.

Ama çaresizdik. Elimizden gelen bir şey yoktu, sadece bakıyorduk…

Seyrediyorduk.

Katliamın avukatları ise daha sonra ödüllendirildiler.

Kimi AKP’den bakan oldu, kimi milletvekili, kimi belediye başkanı.

Sivas Katliamı Dosyası, zaman aşımından düşünce, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan:

“Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun. Yıllar yılı içerde olan vatandaş, içlerinde kaçak olanlar vardı” sözleriyle değerlendirmişti.

Sivas Katliamı davasının “zaman aşımından” düşmesi, RTE için “hayırlı” bir olaydı…

Katiller şimdi ellerini kollarına sallayarak aramızda dolaşmaktadırlar.

Ama bu zalimlere, bu kan içicilere, bu madımak canilerine bir kez daha anımsatalım:

Saltanatlarını ölüm, zulüm, acı üzerine kuranlar, yaptıklarının hesabını vakti, saati geldiğinde bağımsız Türk Yargısı önünde mutlaka vereceklerdir.

Ama mutlaka vereceklerdir…

GÜN OLA, HARMAN OLA.

([email protected])

makale_3345_163.html

Sen de aslında o örümcek beyinlilerdendensin de farkında değilsin. Sen belki kızıl örümcek olduğundan kendini karınca familiasından görüyordundur.

Bazi insanlar için kelime-i şehadet getirmeleri önemli değil. Getirmemeleri de sorun değil, bunu anlamamış olmak en üzücü durum, evet 7 saat taşlandıklari doğru.
Ama bu recm zaten peygamber zamanindan beri var, muslumanliktan once de, ormanda kedi ile birlikte yanliz yasayanlari cadilik ile suclayip olduren hristiyanlar vardi.
Adamlar isa zamaninda bile "ki kendi peygamberleri olan musaya karsi bile kizil denizi gectikten sonra bozgunculuk yapmislar" sizlere neler yapmazlar.

Hatta bir hadis de, (1561 - İbnu Abbâs) hz. Omer duruma karsi soyledikleri de var bir hutbesin de

Su an aklimda degil hangi hadis ama muhammedin yasadigi bir olay var su sekilde:
(gerci recm ayetini bir kecinin yedigi rivayetide mevcut)

Bi gun muhammede bir kadin gelir, ve zina ettigi gerekcesiyle recm olmak istedigimi soyler peygambere, ama o kabul etmez ve olmesini istemediginden geri gonderir, 2. Ye kadin tekrar gelir ve yine geri gonderir, 3.ye geldiginde artik yapilabilcek bisi yok der ve peygamberin kendisine sahit bulup geldigi soylenir ve recm edilir.

Yani daha ne bekleniyor bilmiyorum, musluman olmadiginiz surece bu hep boyle olucak, yada yapilan seylerin gunahlarin bedelini yapmasi gerekenler yapmadigi icin hic bir sucu olmayanlarda cezalandirilacak.

Her sakalı olanın hoca olmadığını ve herkesin sizin gibi düşünmek zorunda da olmadığını anlayabildiğinizde bir adım ilerlemiş olursunuz.

Her sakalı olanın hoca olmadığını ve herkesin sizin gibi düşünmek zorunda da olmadığını anlayabildiğinizde bir adım ilerlemiş olursunuz.

Herkesin onlar gibi dusunmemesi, siddete maruz kalmalarini legallestirirmi? Onlar gibi dusunmek zorunda olanlarin galeyana getirilip oldurulmesi dogrumu?
Yani zulum bir tek muslumanliga yapilincami zulum?

Yani muslumanlar herkesin bizim gibi dusunmesine gerek yok diyorsa neden kitap da kafir olan cennete giremeyecek yaziyor?. Onlar gibi dusunmedinden yanlis yoldasin demektir.cunku tek dogru din onlarin dini yani muslumanlarin. Eee? Bu da herkesin muslan olmasini gerektirir. Zira emir de bu sekilde dir. Sen insani bir sekilde belki bir nebze "neye inanirsa inansin allah islah etsin, zaten oteki tarafta mevlam sorgulayacak" diye bilirsin. Ama muslumanlik boyle demiyor. Yani "isteyen istedigine inanir islam hos goru dinidir" ile "kafir olan asla cennette giremeyecek ayni sey mi, ki ilk ayetlerde bile en buyuk affedilmeyecek gunahlardandir der şirk kosmak ile birlikte" simdi soruyorum.
Bir musluman neden hosgoru duymak zorunda o zaman? Kafirden dost olmuyorsa cogunlugun yasadigi yerde hayatta kalmalari mumkunmu?

Ben ne yazıyorum? Sen nereye anlıyorsun? Kur'na i Kerim'deTüm Müslümanlar Cennete girecek diye bir şey yazmıyor. Herkes günahının cezasını mutlaka çekecek. İnkar edenler de zaten kökten inkar ediyorlar.

Düşmanını dost olarak görürsen mutlaka bir gün seni beklemediğin an sırtından vurur. Sen yine de kendi dostlarını kendin seçersin ve sonucuna da kendin katlanırsın. Din de mecburiyet yok, sorumluluk var. Sonuca herkes kendi katlanır.

Cahil olan bir insan aynı zamanda müslüman da olamaz. Bilmediğin bir şeye inanamazsın. İmanın mutlaka yarım kalır ve hatta batıla kayar.

Batılı ve Hakkı ayırt edemeyen bir insandan müslüman olamaz. Ancak görünümü ile taklit eder.

Dinde mecburiyet yok mu? Son dine inanmayip alternatif secebiliozmu?, ayrica "nereye anliyorsun" yazindan sonra 1er dakika arayla sorulari cevapladigin icin tesekkur ederim.

Dinde mecburiyet yok. Her şeye gönüllü inanırsın yada inanmazsın. Tamamen kişiye kalmış. Karşılığı da Ahirette. Herkes kendi seçimini bu dünyada kendi yapar.

Ne büyük bir tesadüf ki, "Dünya Ticaret Merkezi" katliamında da tüm Kameralar ikiz kulelere çevrilmişti ve "acaba buradan geçen bir uçak bunlara çarparmı" diye beklemedelermiş. Canlı olarak yayınlanıyorsa, planlıdır.

ismail69 abi bu fişek gibi tespitlerinle 3.dünya savaşını da sen çıkarırsın.
demek 11 eylül saldırıları planlıydı.aman abi amerika duymasın sana operasyon yaparlar.

Ne büyük bir tesadüf ki, "Dünya Ticaret Merkezi" katliamında da tüm Kameralar ikiz kulelere çevrilmişti ve "acaba buradan geçen bir uçak bunlara çarparmı" diye beklemedelermiş. Canlı olarak yayınlanıyorsa, planlıdır.

Eh, bu bana birseyi hatirlatti. Canli yayinlaniyorsa planlidir. :) tv izleyememen gerekirken olayi tv den izliyorsan mesela...

ismail69 abi bu fişek gibi tespitlerinle 3.dünya savaşını da sen çıkarırsın.
demek 11 eylül saldırıları planlıydı.aman abi amerika duymasın sana operasyon yaparlar.
Teröristlerin bir yolcu uçağını kullanabilecek seviyede pilotluk bilmesi şüphe uyandırmaya yetmezmi? Tek motorlu bir uçak için bile yaş sınırı en az 21 yaşında olmak gerekiyor ve bir de en az ayda bir saat uçuş yapılmıyorsa, ehliyert iptal ediliyor. THY de genelde emekli F16 pilotları tercih ediliyor.

Eh, bu bana birseyi hatirlatti. Canli yayinlaniyorsa planlidir. :) tv izleyememen gerekirken olayi tv den izliyorsan mesela...

Tam anlayamadım. Benim mi TV izleyememem gerekiyordu ? Televizyonum mu yokmuş ? Sen mi ne demek istediğini tam tarif edemedin.

Tam anlayamadım. Benim mi TV izleyememem gerekiyordu ? Televizyonum mu yokmuş ? Sen mi ne demek istediğini tam tarif edemedin.

Hayir, izleyemememiz anlaminda, devlet bir senaryo yapicaksa tv den herkese izletip kendisini kahraman edebiliyor anlaminda dedim de neyse. :)

Bir yerde bir yorumumda televizyona karşı olduğum izlenimi mi oluşturdum? sandım.

Televizyon hariç, Hollywood'da sıklıkla insanları bir şeyleri kabullendirmekte kullanılıyor. Rambo serisi Körfez savaşları öncesi moda olmuştu mesela.

Geri