Uzun yolculuklar da ne yapılır ? (Yardım ? )

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
38 saat yol gidicem hic ne yapicam / yapsam diye dusunmedim. Akisina birak gitsin otobuste kimbilir kimin yanina dusup hayat hikayeni anlatican :d

Otobüste yanına sucuk yiyip gelmiş biri oturmasında gerisi önemli değil:)

uyuma sıkıntı diyenler var kütük gibi uyuyanlar da var. ben uyuma taraftarıyım. eğer siz de uyuyamıyorsanız telefon tablet neyse dizi izleyin. sonra dergi okuyun. bulmaca çözün. açmadı ise hayal edin.

Uzun yıllar olmuştu otobuse binmeyeli
gecen yaz bodruma gittim 12 saat sürdü mübarek
Ben yol bitsin diye dua ettim bol bol

Ömrüm yollarda geçti resmen... Şehir şehir dolaşmakta... 10'dan fazla sefer 17-19 saatlik yolculuklar yaptım. Ona dayanarak söyleyeceğim.
Kişi neler yapabilir?
Bu kişinin tercihleri ile alakalı bir durum elbette. Telefonsuz yapamam diyorsan eğer şarjının full olması yetmez. Şarj aletinin yanında olması şart tabi ki ama yolculuk yaptığın firmanın koltuklarında TV özelliği var mı yok mu, o önemli ve varsa eğer yolda USB ile telefonunu şarj edebilirsin. Bu nedenle mutlaka USB ile şarj edebileceğin bir kablon olsun. Yavaş şarj eder ama önemli değil, ayakta tutar seni. Ayrıca bazı otobüslerde Wifi oluyor bazılarında olmuyor. O nedenle az da olsa çok da olsa net paketin olsun.

İkinci durum, otobüse hangi ruh hali ve saatte bineceğin konusu. Misal uykulu ve yorgun bir şekilde akşam binersen uyuman daha rahat olabilir. Yada dinç bir şekilde gündüz binersen de iyi olabilir. Ama tersi durumda durum biraz sıkıntılı olur. Hem yorgun olacaksın, hem gündüz binersen sıkıntılıdır... Tabi ki herkesin yolculukta uykuya verdiği reaksiyon farklı oluyor. Kendi açımdan söylüyorum.

Üçüncü durum, kitap okuyacağım diyorsan eğer uzun soluklu birşey alma. Sıkılırsın. Başın ağrır. Yarım bırakırsın. Muhtemelen sonra da devam etmezsin. Uzun kitap okuyacağım diyorsan eğer; birbirinden bağımsız bölümlerden oluşan, farklı konuları ayrı başlıklarda ele alan bir kitap alabilirsin yada 100-150 sayfalık bir öykü alabilirsin. Bu konuda Sabahattin Ali'nin öykülerini öneririm. Her öyküsü 10-15 sayfa ve kitabı bitiremezsen dahi okuduklarının öğreteceği çok şey olacaktır. Misal 10 öyküden kaçını okusan kardır. Bu tarz kitaplar olabilir.

Her yolculuğumun vazgeçilmezi ise Uykusuz dergisidir. Okumayı çok sevmiyorsan eğer resimli şeyler okumak daha kısa sürer :d jslkfds Ama eğer tavsiyeme uyarsan eğer dergideki her makaleyi her yazıyı oku derim.

Uyku hapı filan kullanma. Doğal şekilde git. Kullanırsan eğer uyandıktan sonra başın ağrır ve ağrısı da hemen geçmez. Boşuna kız kesme, olmaz yani o da. :d hdskdfs Otobüsler pek uygun ortamlar değil yani. İmkanın olursa eğer otobüs öncesi muavinle konuş, iki-üç bira sok, millet zıbardıktan sonra içersin kafayı vurur mis gibi yatarsın, çakraların açılır. Tabiki bunu yanına almayacaksın, otobüsün su depolandığı soğutma dolabına koyacaksın. Bunu yapmak için de muavine 10-20 lira vermeyi gözden çıkaracaksın. Ayrıca yapacağın uyku planları ortamın koşullarına bağlı. Veledin biri zırlar, söver durursun. Bu durumda metanetini koru ve herhangi bir ses çıkarma. En çok zırlayanı 1 saat zırlıyor genelde. Abur cubur şeylere çok yüklenme, dinlenme tesislerinde sadece çorba içme, mutlaka az da olsa birşeyler ye. Diyebileceklerim şimdilik bunlar, aklıma gelirse eklerim.

Selamlar.

Tavsiyelerini gec gordum. Suan yoldayim. Kayseri ye varmak uzereyim.dergi degil de gazete aldim kose yazarlarindan ilanlara kadar okudum bayagi vakit gecti.
Simdi de turk sanat muzigi acmis dinliyorum. :)
Azi gitti cogu kaldi gecer insallah :)
Bu arada golbasin da az once gordum metro kaza yapmisti yine ama ufak bi seydi :Ddgbcssb

Elazığ'mı Eskişehir'e mi selam göndereyim ? Artık evindesindir :)

8 saatlik yolu bi dolu suriyeli ile gitmiştim. otobüsteki türk sayısı -abartısız- bir elin parmaklarını geçmezdi. tip tip bakıp homurdanmaları, biri bitip diğeri başlayan çocuk ağlamaları ve o keskin koku.
dua et suriyeli az olsun;p
iyi yolculuklar:D

otobüste asla uyuyamam 12 saat istanbula yolculuk sırasında bile bütün gece uyuyamadan gecirmiştim bol bol müzik dinledim film izledim ancak öyle gecirdim zamanı :D siz uyuyabiliyorsanız en az 4 5 saat uyuyun derim :))

Uyku hapi kullanmamani tavsiye ederim :)
Baya uzun bir yolculuk ama kitap okumasini seven biriysen kitap okuyabilirsin, ayrica sudoku turu bulmacalarda baya zaman gecirmeye neden oluyor.
Eger hic biri sana uymazsa degerli esyalarini guzel muhafaza edip uyku api alman en mantiklisi gibi .p
Simdiden de hayirli yolculuklar dilerim.

Vardın mı :D Herkes kendini anlatmış bende anlatim. en uzunu Çanakkale den Mersin e oldu oda askerliğim bitmişti o heycan ile yol çok çabuk geçti :D zaten yanım boştu zayıf olduğum için iki büklüm oldum yattım uyudum :D

Vardın mı :D Herkes kendini anlatmış bende anlatim. en uzunu Çanakkale den Mersin e oldu oda askerliğim bitmişti o heycan ile yol çok çabuk geçti :D zaten yanım boştu zayıf olduğum için iki büklüm oldum yattım uyudum :D

Gittim geldim bile :)

Giderken iyiydi yanımda bir Balıkesirli çocuk vardı onla bayağı sohbet ettik zaman geçti de dönüşte yanıma kilolu gamsız bi abi oturdu . Benim totomun yarısı boşta kaldı. Rezillikti bitmek bilmedi yolculuk.

herkes neler yapılabileceği hakkında tavsiye vermiş de en önemli şey firma. sıkılmamak ve konforlu bir yolculuk yapmak için doğru tercih pamukkale olmalı. hizmeti iyi, filmleri güzel, wifi'de sıkıntı olmuyor, her koltukta priz var, üstüne üstlük muavinleri de kibar! en azından kamil koç'taki gibi kulağa eğilip "bi şey yiyip içmek ister misin cnmm" diye sormuyolar :D

otobüsle mardine gitme maceramda 22 saatlik yolculuğu 500 bölümlük anime olan onepiece ile bitirmiştim bir çırpıda

Geri