Uzun yolculuklar da ne yapılır ? (Yardım ? )

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Uzun otobüs yolculukları daha önce aranızda yapan vardır muhakkak. Ben ilk defa otobüsle 15 saatlik bir yolculuk yapacağım. (Elazığ-Eskişehir)

Çabuk sıkılan bir süre oturunca bel ağrısı yaşayan biriyim.
Genel de uyunulmaz derler otobüslerde.
Siz uzun yolculuklarda uyku hapı kullanıyor musunuz ? (Kullanıyorsanız hangisi)
Zaman geçirmek için başka neler yaparsınız ?
Tavsiyelerinize ihtiyacım var :cici:

Bende İstanbul-Konya arası yolculuk yapmıştım otobüsle ilk ve son uzun yolculuğum :)
Ciddi anlamda zor oluyor uzun yolcuklar hele ki tek gidiceksen ıhh vazgeç :p Yanında biri oldugu zaman sohbet vs biraz çekilir oluyor ama uyku desen en fazla 2 3 saat uyuyabiliyorsun ne yazık ki. Bence bir kaç altenatif bulundur yanında kitap,müzik,hatta minik bir yastık. :)
Üzgünüm içini çok açamadım ama :D

bizim memlekete giderken baya uxun yolculuk Ben müzik dinlerim gözlerimi kapatır hayal ederim o müzikle sonra bakarm tablete korku filmi varsa izlerim ve uyurum

17saat yolculukla kendimi astım ben.d otobüs yolculugundan nefret ederim ve midem bulanıyor benim bu yüzden bi adet ilac iciyordum o da beni nerdeyse 12saat sersemlestirip uyutuyordu:D

En uzun yolculuğum 9 saat.:)))
Kitap +++ müzik. Otobüste film de izleyebilirsin.
Olmadı telefonuna sevdiğin 3-5 filmi indir şarja tak (usb) izle ben öyle yapmıştım. Gözüme uyku girmedi zaten.

Bende İstanbul-Konya arası yolculuk yapmıştım otobüsle ilk ve son uzun yolculuğum :)
Ciddi anlamda zor oluyor uzun yolcuklar hele ki tek gidiceksen ıhh vazgeç :p Yanında biri oldugu zaman sohbet vs biraz çekilir oluyor ama uyku desen en fazla 2 3 saat uyuyabiliyorsun ne yazık ki. Bence bir kaç altenatif bulundur yanında kitap,müzik,hatta minik bir yastık. :)
Üzgünüm içini çok açamadım ama :D

Malesef tek gideceğim , yanımda sohbet edeceğim bir arkadaşım olmayacak :)
Şişme yastık buldum boynuna geçiriyosun iyi o , müzik felan da dinlenir de kitap okunmaz ya otobüste . :D

bizim memlekete giderken baya uxun yolculuk Ben müzik dinlerim gözlerimi kapatır hayal ederim o müzikle sonra bakarm tablete korku filmi varsa izlerim ve uyurum
Müzik dinlemek zamanı biraz eritecektir muhakkak ama 15 saat dile kolay :D

17saat yolculukla kendimi astım ben.d otobüs yolculugundan nefret ederim ve midem bulanıyor benim bu yüzden bi adet ilac iciyordum o da beni nerdeyse 12saat sersemlestirip uyutuyordu:D

İlacın adı ne ? :)
En uzun yolculuğum 9 saat.:)))
Kitap +++ müzik. Otobüste film de izleyebilirsin.
Olmadı telefonuna sevdiğin 3-5 filmi indir şarja tak (usb) izle ben öyle yapmıştım. Gözüme uyku girmedi zaten.

Otobüste önümde ki ekranlarda umarım güzel kayda değer filmler felan vardır :)
Dediğin mantıklı aslında telefona da birkaç film indireyim en iyisi :)

ben her antalyaya gidip geldiğimde birayı çekiyodum 3-4 tane vurup kafayı yatıyodum. tabi 2-3 saat önceden iççeksin ki tuvalet sorunu olmasın :asd:

Türk sen eniyisi yolculukta yazar ol yani şiir yaz kendince hikaye vs vs yaz kafanı dağıtmış olursun

Türk sen eniyisi yolculukta yazar ol yani şiir yaz kendince hikaye vs vs yaz kafanı dağıtmış olursun

Hayatta hiç barışık olamadığım bir şey şiir felan nefret ederim :D

İnternetin çektiği yerlerde forumda takılacam biraz gazete okurum müzik dinlerim sağda solda kız felan olursa güzel , onları keserim akşam uyurum velhasıl geçirecez bi şekilde zamanı :D

Düzce'ye mi geliyorsun yazacaktım :p açık vermişsin ama ne ayıp :D

Koltuğunu arkaya doğru eğenlerden olma yazıktır günahtır. Ramazanda Elazığ sahurları videosu izle :p

Belki komikli videolar çekebilirim yeni :D
Ay yine keyifliyim dua et bak :D

Düzce'ye mi geliyorsun yazacaktım :p açık vermişsin ama ne ayıp :D

Koltuğunu arkaya doğru eğenlerden olma yazıktır günahtır. Ramazanda Elazığ sahurları videosu izle :p

Belki komikli videolar çekebilirim yeni :D
Ay yine keyifliyim dua et bak :D

Eskişehir e kadar geliyoz Düzceden de çık bi zahmet sen gel :D
Senin eski komik videolarını izleyeceğim facede :D
yenisini beklerim :D

Eskişehir e kadar geliyoz Düzceden de çık bi zahmet sen gel :D
Senin eski komik videolarını izleyeceğim facede :D
yenisini beklerim :D

Düzce Merkez'e geçmeye vakit bulamıyorum adam Eskişehir diyor :D

Kalk gel çaylar benden :p

Zamanın geçmesini sağlayan tek şey filmler olur ..
İyi yada kötü ..
Odaklan yeter ..

Uyumazsan o vakti geçiremezsin.Yumuşak bi yastık bul yat uyu z:p

Türk adı metpamid ben otobüste midem bulandıgı icin iciyorum ama o beni uyutuyor:d

Ömrüm yollarda geçti resmen... Şehir şehir dolaşmakta... 10'dan fazla sefer 17-19 saatlik yolculuklar yaptım. Ona dayanarak söyleyeceğim.
Kişi neler yapabilir?
Bu kişinin tercihleri ile alakalı bir durum elbette. Telefonsuz yapamam diyorsan eğer şarjının full olması yetmez. Şarj aletinin yanında olması şart tabi ki ama yolculuk yaptığın firmanın koltuklarında TV özelliği var mı yok mu, o önemli ve varsa eğer yolda USB ile telefonunu şarj edebilirsin. Bu nedenle mutlaka USB ile şarj edebileceğin bir kablon olsun. Yavaş şarj eder ama önemli değil, ayakta tutar seni. Ayrıca bazı otobüslerde Wifi oluyor bazılarında olmuyor. O nedenle az da olsa çok da olsa net paketin olsun.

İkinci durum, otobüse hangi ruh hali ve saatte bineceğin konusu. Misal uykulu ve yorgun bir şekilde akşam binersen uyuman daha rahat olabilir. Yada dinç bir şekilde gündüz binersen de iyi olabilir. Ama tersi durumda durum biraz sıkıntılı olur. Hem yorgun olacaksın, hem gündüz binersen sıkıntılıdır... Tabi ki herkesin yolculukta uykuya verdiği reaksiyon farklı oluyor. Kendi açımdan söylüyorum.

Üçüncü durum, kitap okuyacağım diyorsan eğer uzun soluklu birşey alma. Sıkılırsın. Başın ağrır. Yarım bırakırsın. Muhtemelen sonra da devam etmezsin. Uzun kitap okuyacağım diyorsan eğer; birbirinden bağımsız bölümlerden oluşan, farklı konuları ayrı başlıklarda ele alan bir kitap alabilirsin yada 100-150 sayfalık bir öykü alabilirsin. Bu konuda Sabahattin Ali'nin öykülerini öneririm. Her öyküsü 10-15 sayfa ve kitabı bitiremezsen dahi okuduklarının öğreteceği çok şey olacaktır. Misal 10 öyküden kaçını okusan kardır. Bu tarz kitaplar olabilir.

Her yolculuğumun vazgeçilmezi ise Uykusuz dergisidir. Okumayı çok sevmiyorsan eğer resimli şeyler okumak daha kısa sürer :d jslkfds Ama eğer tavsiyeme uyarsan eğer dergideki her makaleyi her yazıyı oku derim.

Uyku hapı filan kullanma. Doğal şekilde git. Kullanırsan eğer uyandıktan sonra başın ağrır ve ağrısı da hemen geçmez. Boşuna kız kesme, olmaz yani o da. :d hdskdfs Otobüsler pek uygun ortamlar değil yani. İmkanın olursa eğer otobüs öncesi muavinle konuş, iki-üç bira sok, millet zıbardıktan sonra içersin kafayı vurur mis gibi yatarsın, çakraların açılır. Tabiki bunu yanına almayacaksın, otobüsün su depolandığı soğutma dolabına koyacaksın. Bunu yapmak için de muavine 10-20 lira vermeyi gözden çıkaracaksın. Ayrıca yapacağın uyku planları ortamın koşullarına bağlı. Veledin biri zırlar, söver durursun. Bu durumda metanetini koru ve herhangi bir ses çıkarma. En çok zırlayanı 1 saat zırlıyor genelde. Abur cubur şeylere çok yüklenme, dinlenme tesislerinde sadece çorba içme, mutlaka az da olsa birşeyler ye. Diyebileceklerim şimdilik bunlar, aklıma gelirse eklerim.

Selamlar.

Geri