Uyuyamama ve Nefes Darlığı Sorunu

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Yavrum çok geçmiş olsun dikkat et kendine. İhmal etme ve bir doktora görün.
Kekik, tarçın, tane kişniş, tane kakule, kök zencefil ve havlucan ile yapılan bir çay var. Tadı çok hoş tavsiye ederim. Hepsinden azar azar koyup bir miktar suda kaynatman yeterli olacaktır. Bu baharatları her türlü baharatçıda bulabilirsin. Seni rahatlatır bu çay.

Tamam yavrum uyguluycam o dediğin şeyi dikkat etmeye çalışıyorum ama bu dönemlerde oluyor böyle bana hep :/

Nefes darlığı psikolojikte olabilir ama senin alerjinde vardı.Ben bir yerde okumuştum kalp sıkıntısı diyorlardı

Kalp de ritm bozukluğu var zaten kardeşim psikolojik olabilir mi bilmiyorum .

Nefesin daraldığı için mi uyuyamıyorsun?

Bazen nefesim daraldığı için misal dün gece bu yüzden uyuyamadım bazende hiç uykum gelmiyor.Son 2 haftadır böyle.

Allah şifa versin kuzum, en sağlıklısı toptan bi tahlil yaptir sen ihmale gelmez. Nefes darlığı değil de aşırı heyecan, stres durumlarında bende de kalp sıkışması oluyor. Açık havaya çıkıp oksijen alinca geçiyor. Sen mutlaka doktora git. :/

Gidicem zaten canım ama bu yaşıma kadar hiç böyle şeylerle karşılaşmadım sporcu olduğum için şuan çok sinirime dokunuyor böyle sorunlarla uğraşmak :(

Pskolojik olabilir ama organik bi neden de olabilir, Göğüs Hastalıkları bölümünde bi solunum testi yaptrman lazım. Kardiyolojiye de gidersin zaten.
Geçmiş olsun..

Tamam yavrum uyguluycam o dediğin şeyi dikkat etmeye çalışıyorum ama bu dönemlerde oluyor böyle bana hep :/
Şunu da belirteyim dediğim çay ilaç değildir rahatlatmak için ek bir katkı maddesidir.
Uygula canım. Hatta uyku, nefes, soğuk algınlığı ve mide sorunu olan herkes kullanabilir o çayı. Biliyorsun baharatlar benim işim. :p
Hatta çayın içine kuru elmada katılabilirsin bol enerji olsun sana kuzum. :cici:

Şunu da belirteyim dediğim çay ilaç değildir rahatlatmak için ek bir katkı maddesidir.
Uygula canım. Hatta uyku, nefes, soğuk algınlığı ve mide sorunu olan herkes kullanabilir o çayı. Biliyorsun baharatlar benim işim. :p
Hatta çayın içine kuru elmada katılabilirsin bol enerji olsun sana kuzum. :cici:

Tamam canım aktar arkadaşlar var zaten arıycam birazdan ayarlasınlar malzemeleri. :srl:

Burnunda et olabilir mi? gece uyku sırasında nefesin kesiliyorsa bunun bir sebebide bu olabilir. bi kulak burun boğazcıya gitmeni öneririm. ayrıca uykuda panik diye bi hastalık vardı buda olabilir. Buda psikolojik nedenelere bağlı olarak nüksediyor

Göğüsünün orta yerinde bir baskı hissediyor musun ? Son zamanlarda yoğun stres altında kaldın mı ? depresyon başlangıcıda olabilir.

Tiroid le ilgili bir sorunun varsa nefes darlığı olur. Hormonlara bir baktır bence. Uyuyama olayı için 1-2 hafta kısa bi durum. Süreç daha uzun sürerse doktora görün. Uyku ilaçlarına falan başvurayım deme. Uykusuzluk yaşayanların çoğunun geçmişte travmatik bir dönem geçirmiş olduğu söyleniyor mutlaka. Psikolog desteği gerekir.Senin ki geçici bir durummu bilmiyorum. Bu arada nefes darlıkların uykuda olmuyordur umarım. Öyleyse mutlaka görün doktora. Tehlikeli bir durum.Baş ağrısının nedeni çoktur. Ama uykusuzluk zaten baş ağrısı yapar. Geçici bir durum olduğunu düşünüyorsan bir kaç tavsiye vereyim ; Normal çay ve kahveyi bırak , rahatlatıcı bitki çayları iç. Uykun gelmeden asla yatağa girme.Zorlama kendini uyumam gerek ihtiyacım var diye. Hatta mümkünse at bu düşünceyi kafandan. Ne zaman uykun gelirse gir yatağa kaçarsa kalk tekrar. :D Bunun dışında akşam kaçta uyuduğun farketmez sabah bir uyanma planın olsun. Şu saatte uyanıcam deyip mutlaka o saatte kalk. Uykun kaçtığında otur kitap oku falan fazla hareket gerektirecek işler yapma.Onlar beni yorar uyurum düşüncesine kapılma. Daha da kaçırma uykunu. Geçmiş olsun. :)

Burnunda et olabilir mi? gece uyku sırasında nefesin kesiliyorsa bunun bir sebebide bu olabilir. bi kulak burun boğazcıya gitmeni öneririm. ayrıca uykuda panik diye bi hastalık vardı buda olabilir. Buda psikolojik nedenelere bağlı olarak nüksediyor

Yok kardeşim burunda bir sıkıntı uykuda panik olabilme ihtimali var.

Göğüsünün orta yerinde bir baskı hissediyor musun ? Son zamanlarda yoğun stres altında kaldın mı ? depresyon başlangıcıda olabilir.

Hıhım her zaman değil ama ara sıra bir baskı oluyor onun sebebi kalp de ritm bozukluğu var bende ondandır diye düşündüm ben,son zamanlarda sürekli bir strest halindeyim zaten.

Tiroid le ilgili bir sorunun varsa nefes darlığı olur. Hormonlara bir baktır bence. Uyuyama olayı için 1-2 hafta kısa bi durum. Süreç daha uzun sürerse doktora görün. Uyku ilaçlarına falan başvurayım deme. Uykusuzluk yaşayanların çoğunun geçmişte travmatik bir dönem geçirmiş olduğu söyleniyor mutlaka. Psikolog desteği gerekir.Senin ki geçici bir durummu bilmiyorum. Bu arada nefes darlıkların uykuda olmuyordur umarım. Öyleyse mutlaka görün doktora. Tehlikeli bir durum.Baş ağrısının nedeni çoktur. Ama uykusuzluk zaten baş ağrısı yapar. Geçici bir durum olduğunu düşünüyorsan bir kaç tavsiye vereyim ; Normal çay ve kahveyi bırak , rahatlatıcı bitki çayları iç. Uykun gelmeden asla yatağa girme.Zorlama kendini uyumam gerek ihtiyacım var diye. Hatta mümkünse at bu düşünceyi kafandan. Ne zaman uykun gelirse gir yatağa kaçarsa kalk tekrar. :D Bunun dışında akşam kaçta uyuduğun farketmez sabah bir uyanma planın olsun. Şu saatte uyanıcam deyip mutlaka o saatte kalk. Uykun kaçtığında otur kitap oku falan fazla hareket gerektirecek işler yapma.Onlar beni yorar uyurum düşüncesine kapılma. Daha da kaçırma uykunu. Geçmiş olsun. :)

Uzun uzun yazdığın ve ilgin için teşekkür ederim tavsiyelerini uygulamaya gayret göstericem zaten doktor yazmadan asla ilaç kullanan biri değilim en kısa sürede de doktor yolları gözüküyor sanırım bana.

Bunun sebebi herşey olabilir.
Ama benimde aklıma psikolojik olduğu geldi, uyuyamaktan şikayetci opmuşsun üstüne nefes darlığı olmuş.
Nefes darlığın anlıksa psikolojik olma ihtimali var, ama uzun süren bir yoğun nefes alamamaysa ritm bozukluğundan da olabilir.
Bende bu sıkıntılarla hastaneye başvurdum iki ay önce.
Geceleri anlık nefes darlığı oluyordu, göğsümün üstüne biri oturmuşta nefessiz kalmış gibi hissediyordum. Çarpıntıda oluyordu bende. Tektiklerde kalpte bişi çıkmadı ama doktorlarda ilk ritm bozukluğundan şüphelendiler.
Ağır kansızlık hali bile nefes darlığı yapabiliyor.

Yani demem o ki, git güzelce kontrolünü yaptır.
Basit birşey de olabilir ama ihmale gelmeyen birleyde olabilir bunu unutma.

Geçmiş olsun.

Uzun uzun yazdığın ve ilgin için teşekkür ederim tavsiyelerini uygulamaya gayret göstericem zaten doktor yazmadan asla ilaç kullanan biri değilim en kısa sürede de doktor yolları gözüküyor sanırım bana.
Doktorun tek farkı ilaç yazacak emin ol. Ve ekleyecekler ilk zamanlar garip olabilirsin sakın bırakma devam et. Bu bir tedavi unutma ilaçlar aksatılmamalı.Sabah bir saat ayarla ve o saatte kalk.Eve geleceksin bi içiyorsun akşam yine geç uyuyorsun sabah 8 de uyanmak ne mümkün bir uyanıyorsun uyandığında saat 12. Başındaki ağrıya değinmiyorum bile. Gerçi bünyeye göre değişir deyip umarım kendiliğinden geçer diyorum. :)

Doktorun tek farkı ilaç yazacak emin ol. Ve ekleyecekler ilk zamanlar garip olabilirsin sakın bırakma devam et. Bu bir tedavi unutma ilaçlar aksatılmamalı.Eve geleceksen bi içiyorsun akşam yine geç uyuyorsun sabah uyandığında saat 12. Başındaki ağrıya değinmiyorum bile. Gerçi bünyeye göre değişir deyip umarım kendiliğinden geçer diyorum. :)

Bende öyle ümit ediyorum hiç böyle bir problemim olmamıştı gerçi son dönemler de sürekli bir baskı altındayım onun sebebi de olabilir.

Bunun sebebi herşey olabilir.
Ama benimde aklıma psikolojik olduğu geldi, uyuyamaktan şikayetci opmuşsun üstüne nefes darlığı olmuş.
Nefes darlığın anlıksa psikolojik olma ihtimali var, ama uzun süren bir yoğun nefes alamamaysa ritm bozukluğundan da olabilir.
Bende bu sıkıntılarla hastaneye başvurdum iki ay önce.
Geceleri anlık nefes darlığı oluyordu, göğsümün üstüne biri oturmuşta nefessiz kalmış gibi hissediyordum. Çarpıntıda oluyordu bende. Tektiklerde kalpte bişi çıkmadı ama doktorlarda ilk ritm bozukluğundan şüphelendiler.
Ağır kansızlık hali bile nefes darlığı yapabiliyor.

Yani demem o ki, git güzelce kontrolünü yaptır.
Basit birşey de olabilir ama ihmale gelmeyen birleyde olabilir bunu unutma.

Geçmiş olsun.

İlgin için teşekkür ederim canım ritm bozukluğu ve yoğun streste doğru kayıyor sanırım bu problemin kaynağı en kısa sürede komple bir check-up yaptırmak şart oldu.

Bende öyle ümit ediyorum hiç böyle bir problemim olmamıştı gerçi son dönemler de sürekli bir baskı altındayım onun sebebi de olabilir.

Daha önce olmadıysa Stres o zaman. Bunu yenmeye çalış. Yoksa uyuyamazsın, uyusanda verimli uyuyamazsın. Tekrar geçmiş olsun.

Malesef stres herşeyin sebebi olabiliyor HeavenLy. Bu yüzden ihmal etme.
Insomnia benim yapmam gerekeni yapmış ve çok güzel şeyler söylemiş, bunları uygula. Rahatlamaya bak. Gerekiyorsa stres yaratan kişilerden ve olaylardan uzak dur.

Daha önce olmadıysa Stres o zaman. Bunu yenmeye çalış. Yoksa uyuyamazsın, uyusanda verimli uyuyamazsın. Tekrar geçmiş olsun.

Hıhım daha önce hiç olmamıştı ilk defa oluyor geçmesi için çabalıyorum bakalım zaman neyi gösterecek,ilgin ve alakan için tekrar teşekkür ederim.

Malesef stres herşeyin sebebi olabiliyor @HeavenLy. Bu yüzden ihmal etme.
@Insomnia benim yapmam gerekeni yapmış ve çok güzel şeyler söylemiş, bunları uygula. Rahatlamaya bak. Gerekiyorsa stres yaratan kişilerden ve olaylardan uzak dur.

Uzak durmaya çalışıyorum canım ama işte ne kadar durabiliyorsam artık sanırım daha fazla çaba sarf etmem gerekecek.

Geri