Uyumsuzlar

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Ali El Hemdan ne güzel çocukmuş. Geçen aylarda polis tarafından katledilen Suriyeli mülteci çocuk.

Ali ismine bilmem neden zaafım var böyle hep "iyi" insanlarmış gibi önyargısız bakarım böyle bir zihinsel sapmam var. Hz. Aliden dolayı olabilir belki, bilemedim.

Çok fazla çocuk bedeni kurban ettiler politik hırslarına.Ali İsmailler Ali El Hemdanlar Berkinler Cemileler Uğurlar Ceylanlar Zilanlar nice faili meçhul(aslında mağlum) cinayet.

Akdeniz bir çocuk mezarlığı kesti son yıllarda ama burnumuzun ucuna merhamet göstermiyoruz bazen... Huzurla uyuyun çocuklar, yeriniz geniş olsun...

Çok sevdiğim, dinlerken kendimi kaybettiğim bir kerbela ağıtı var. Hosseyin Fakri seslendiriyor ve müthiş bir ses tabi... aşağıya bırakıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Aze
aklımızı kaçırmış gibiydik; kıyamet günüydü ortalık
çığlıklar atılıyordu
nerden çıktığını bilmediğimiz bir kalabalık üstümüze doğru koşmaya başlamıştı...
aklımızı kaçırmış gibiydik; mahşerden bahsedildiğini duymuşsundur
henüz o gün gelmeden görmüştüm ben
korkuyu gördüm
ölümü gördüm...

savaşmaktan hiç vazgeçmedim, sezar'dan daha çok bıçak yaram var.

• Beğen
Tepkiler: Aze
Hani gidiyordun sen ya bırakıyorum deyip iki gün sonra foruma girilir mi...

Ethem'in bu fotoğrafı ne can yakıcı.

Caddelerde dolaşırken rastgelsek selam verip insan yanına güvenle çöker ya hani öyle bir tanıdıklık.

Kitabı dergisi işte her neyse birden insana "kaldırıma çökmüşlüğü" ile tanıdık gelir ya hani öyle tanıdık geliyor bana.Bir merdivene çökme müdavimi olarak sanki hep bu fotoğrafla arkadaş kalacağız gibi hissettiriyor. Yerin geniş olsun "arkadaşım".

- Bill Gates
- Elon Musk
- Joe Biden
- Warren Buffett
- Kanye Batı
- Michael Bloomberg
- Elma
- Uber
- Jeff Bezos
- Barack Obama

Bitcoin dolandırıcıları tarafından hacklenmişler. Yemin ederim haftalardır bu derece eğlendirici bir şey görmemiştim.

Bunlar Marsa koloni kurma iddiası olsun dünyayı "özgür"leştirme olsun iddiasındakileri de içeriyor. a oğlum bahçeye iki biber patlıcan ekin ne oyalıyorsunuz insanlığı (:

Muazzam bir feyk atma muazzam bir sizede lolo biçimi hakediyor bu çapsız andavallar (:
Bu neviden atraksiyonlar biz "kulelerde bir takım hayali kelleler" görme becerisine sahip olanları neşelendirmektedir tabisi..

Bomonti bira fabrikası Istanbul'un endüstri tarihinin önemli bir parçasıydı. Müze ya da sanat merkezi olabilecek iken apar topar Diyanet'e devredildi. 1998'de “korunması gereken kültür varlığı” olarak tescil edilmesine rağmen şimdilerde yıkılıyor. Bir şehir işte böyle yok edilir.
IMG_20200719_144748.jpg

13 Haziran 2019'da Diyanet'e devri gerçekleşen kısımlar Eski Malt Binası, Eski Silo, “Arpa Temizleme Binası” ve “Kazan Dairesi"nin olduğu bölge. Yıkım siloların olduğu kısımda başlamış. Diyanet bu bölgeye otopark, yurt ve mescit yapacak.

- Güven Gürkan Öztan

Diyanet en son alkol satan yerden alışveriş yapmayın diyordu. Şimdi alkol üretimi için kullanılmış olan bir tesisi devralmaları fazla ironik olmuş. Zaten alkol tüketenler sayesinde memurlarının(imamlar dahil) maaşlarını çıkarıyorlardı, şaşırtmadı...

Geri