Uyumsuzlar

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Günün haberini yakaladık
Yandan çarklı, devşirme, Türk bile olmayan Türk kenesi Devlet Bahçeli Şam'ın yerle bir edilmesini, Suryelilerin Suriyeden çıkarılmasını açıkladıktan sonra, şöyle dedi:
'Gerekirse Şam'a girmeyi planlamalı ve zalimler yerle yeksan edilmelidir. Zulüm şatoları yıkılmalıdır. Yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad.'
Ek bir not: Şam'a Amerika giremedi. Hava sahası Ruslar tarafından kapalı, kara yolları Ruslar tarafından kapalı, deniz yolları Ruslar tarafından kapalı... Şam'a nasıl ve nerden gideceksin sırma saçlı uyduruk adam!

Göğsünde kaybolurum hüzünlendiğim dakikalarda, Çünkü senin omuzlarında ağlamanın deniz manzarası var. - Cemal Süreya
nYwJ1P.jpg

Başka birisinin sana çiçek getirmesini beklemeden, kendi bahçeni yarat. Ve kendi ruhunu kendin süsle. Göreceksin ki, dayanıklısın ve kuvvetlisin. Ve sen çok değerlisin..

‘‘Anlamak, sevmenin başlangıcıdır..’’

- Baruch Spinoza

nLhrmo.jpg

“Ah, göğsündeki her yarayı merhametle Öptüğüm..
Geç kalınan hiçbir hayat, hayat değildir.
Hayatın olmayı dilerdim.”

-Ah’lar Ağacı, Didem Madak

Sevdiğiniz insanların sevgisini hissetmek, hayatımızı besleyen güneş gibidir. - Pablo Neruda
IMG_20200402_234513.jpg

Tehlikeli sayılmam artık.
Kalbimi kalın bir kitabın arasında kuruttum

Didem Madak
İyi ki doğdun..
IMG_20200408_041106.jpg

Yolculuk sonrası bitmeyen stres, sürekli hareket ve hâlâ yolculuk halindeymiş, elbet yeniden yolculuğa çıkılacak gerginliği, yerleşememiş, yerleşemeyecekmiş hissi, baş ağrısı ve baş dönmesi vb. semptomların bi adı var mı? Yolculuğa lanet olsun sendromu gibi bi şey? İki gündür kendime gelemedim.

Buradan daraldığınız vakit üç beş gün uzak durun bak her şey çok ferah, tartışmalar uzak, asabınızı bozan insanlar yabancı, aktardığınız zaman boş, bozduğunuz siniriniz yazık gelmeye başlıyor. Seyirlik oluyor buralar yani, iyi oluyor, amaaan yemişim oluyor. Bir öneri....

Bünye ne mütevazı, olgun bi şey mesela sabah 8'de kalkıyorsun akşam 23 civarı kibarca uyumanı rica ediyor, ciddiye almıyorsun gece 03 gibi bir kez daha yokluyor, yine uyumuyorsun peki ulan çekeyim yarın nazını diyor. Gündüz 12de biraz kestir diye yalvarıyor, yine akşam 6-7 gibi artık biraz sinirleniyor ya sabır çekiyor falan baktı yine dinlemedin, gece 00'ı buldun, işte anca o zaman artık tepesi atıyor, eee sıçarım bacağına it oğlu it diyor. Yani artık istersen inatlaş, kitliyor sistemi. Çük gibi uyutuyor seni koltukta olur,ayakta olur, yatak olur.

Peygamber sabrı yani yemin ederim başka hiç kimse böyle nazımızı çekmez valla kıymetini bilin

En sık kullandığı iki kelimeyi tespit ettim: Allah ve para. Cümle içinde de şöyle kuruluyor: “Allaha şükürler olsun” ve “daha fazla para kazanmalıyım”. Bu kişinin adı hiç önemli değil, zira her yerde fazlasıyla vardır bu tipler. Allah sözüyle manevi yanını beslerler, iş ile maddi kazancını. Süper bir denklem.

Daha evvel bu durumu şöyle ifade etmeye çalışmıştım: Tüm hayatını ekonomik çıkarları belirliyor ama hobi olarak Allah diyor.

Bazı şeyleri artık bu kadar içselleştirip, kafaya takmaman iyi yönde bir şey. Güzel günler dilerim klavuz bey. Yok karga mıydı o?

Geri